torstai 25. elokuuta 2011

Parhaat näkymät Otepäällä ja ehkä koko Virossa

Voi olla että otsikointini oli aavistuksen rehvakas, mutta se ei tarkoita, etteikö se olisi asiaa.

Vaikka makuasioista ei voida kiistellä, kuten siitä mikä on Viron kaikkein hienoin näkymä, on varmaa, että Otepään hyppyritorni ja sieltä aukeavat näkymät ovat kyllä ihan omaa luokkaansa. Varsinkin jos puhutaan maisemista korkealta nähtynä. Kaikki kunnia Haanjassa sijaitsevalle Suuren Munamäen näköalatornille, se on kaunis, mutta näkymät eivät kohoa lähellekään näihin korkeuksiin ja sfääreihin kuin meillä täällä "alpeilla". Näin se vaan on.

Mennään tähän päivään.

Tänään oli ihan uskomattoman kaunis ja lämmin päivä. Ajattelin ensin lähteä Latten kanssa Taevaskodalle sieneen tai kuvaamaan, mutta koska yhtälö: Latte + kamera ja/tai sienikori = ei ole paras mahdollinen yhdistelmä, jätin retken tuonnemaksi. Jolloin Brysselistä on palannut  J.Öllille ihan ihkaoma ohjastaja, joka helpottaa suunnattomasti yhteistä sieniretkeä tai kuvausreissua.

Halusin kuitenkin nauttia tästä taivaallisen kauniista päivästä mahdollisimman hienossa paikassa, kotoa sen kauemmaksi menemättä, ja niinpä sitten ottaa ja törsäsin (kokonaista 3 euroa) ja ajoin hissillä Otepään K90-mäkihyppytornin huipulle ihailemaan maisemia.


Torni sijaitsee itsekin jo korkealle ja sen juureltakin on hienot näkymät.


Näkymää Otepään luonnonpuistoon sekä Tehvandin hiihtoladuille, jotka ovat asfaltoidut ja sopivat kesällä rullasukseiluun.


Talvella hiihdettävät ladut ovat siis asfalttipohjaisia ja soveltuvat kesällä rullasuksille.


Otepään kirkko ja sen vasemmalla puolella kuuluisa Linnavuori, josta olen täälläkin kertonut monenmoista.Vielä pystykuva samasta suunnasta.


Vaaleanpunainen rakennus on Otepään kunnantalo, vieressä paloasema. Edessä (piippu)  osa Tehvandin urheilustadionia.Näköalatasanteella on myös kiikarit, joilla voi maisemia ihailla.


Hiihtostadionin alueen siltoja


Kaunista, kaunista on - pilvet luovat varjoja kumpumaisemaan.


Maisemaa Kaarnajärven suuntaan.

Kun laskeuduin tornista alas mietin, että olisin minä huonommankin kohdan voinut valita Villa Ottilialle. Sillä Otepää on silmiä hivelevän upea matkakohde, jonka viehättävyyttä ja maisemia on helppo asiakkaille perustella.

Kirjoitin muutama päivä sitten siitä, miten hieno syksy Otepäällä on. Sitä se on, vaikka syksy ei vielä olekaan saapunut! Miettikää näitä kuvia ja värittäkää ne sielunne silmillä keltaisiksi, punaisiksi, punaruskeiksi aaltoileviksi pinnoiksi. Ehkä olen jälleen rehvakas, mutta uskallan silti väittää, että ruska Otepäällä vetää vertoja jopa Lapin ruskalle.

Sillä erotuksella, että tänne on helppo tulla ja täällä on edullista ruskaretkeillä.

Miettikää sitä!

Ja jos ajatus ruskaretkestä alkaa siintää silmissänne, ottakaa yhteyttä. Vierailkaa vaikkapa kotisivuillamme: http://www.villaottilia.ee/  tai soittakaa Villa Ottiliaan: +372 796 2000

--

Jälkikirjoitus:

En tiedä ärsyttääkö  blogini lukijoita nämä matkailujutuissa olevat pienet kaupalliset vinkit, eli majatalomme yhteystiedot. Toivottavasti ei. Sillä minusta on luontevaa, että jaan tiedon myös siitä minne voi majoittua näiden juttujen yhteydessä - olenhan itse majatalonpitäjä, ja yrittäjä.

Koskaan en ole kehunut tai ylistänyt Otepään hienoutta, sen nähtävyyksiä tai tarjontaa ilman ettenkö olisi käsi sydämellä ja aidosti sitä tarkoittanut. En kehunut maisemia tai ravintoloita tai yhtään mitään Otepäällä ilman että en olisi sitä todellakin tarkoittanut.

Sillä Otepää ON todella upea lomakohde. Myös syksyllä. Basta. M.O.T.  I rest my case. Niih!   :)

Ei kommentteja: