keskiviikko 24. elokuuta 2011

Aikainen hämähäkki kärpäsen löytää

Otsikko antanee jo vihjeen, että hämähäkkifobiasta kärsivien ei kannata tätä postausta avata.

Ei niin, että kuvassa olisi hämis itse, vaan upea seitti, joka aamukasteessa kiilteli heinikossa.

Upeita nämä seitit, jotenkin järjellä niitä ei ymmärrä, siis miten yksi pieni hämähäkki osaa tuollaisen häkkyrän rakentaa!

Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että aiemmin pelkäsin hämähäkkejä aivan jäykkänä - nyttemmin kestän hämikset, eritoten jos ne ovat luonnossa. Sen sijaan seittejä, sellaisisia ikkunoiden välissä tai ovenkulmissa riekaleina roikkuvia en voi sietää, ne aiheuttavat vieläkin fyysistä pahoinvointia.

Toisin kuin riekalaiset roikkuvat seitit, tämä symmetrinen pitsiliina sai minussa aikaan vain ihailua - ehkä asiaan vaikutti se, että seitti oli kymmenien metrien päässä, aidan takana, ja teleobjektiivi toi mukavasti suojaa välillemme.

Mistä ihmeestä kaikki oudot pelot tulevat? Ja pääseekö niistä eroon? Ja miten?

Kokemuksia?


1 kommentti:

Sylvia kirjoitti...

Peloille ei saa antaa kasvunvaltaa! Jos pelkäät esim hämiksiä, mene ihmeessä katsomaan ja kuvaamaan juuri niitä. Ne on kauniita, varsinkin ne jotka vaihtavat väriä kukan värin mukaan!

Jos pelkäät käärmeitä, mene käärmenäyttelyyn ja huoli iso, ihana boa kaulaasi! Ei ole ollenkaan kylmänkalsea vaan lämmin ja kiva. Ja omistaja seisoo vieressä ja naureskelee.

Siis altistushoitoa fobioihin!!