torstai 18. elokuuta 2011

Laminaattia, vessanpyttyjä ja tassuammeita

Alea iacta est! Arpa on nyt heitetty ja samoin talkookutsu. Sen heitin jo viime postauksessa: epävirallisen virallinen talkookutsu.

Ja päiväthän olivat:

minitalkoot 5.-9.9.2011 + mahd. näitä päiviä seuraava viikonloppu, jos tulijoita löytyy
päätalkoot 23.-25.9.2011

--

Kuten edellisessä viestissä kerroin, olisi tarkoitus laminoida ainakin keittiön lattia, ehkä jopa koko käytävä joka vie keittiöön ja kylpyhuoneeseen.

Jatkan siis laminaateista, joita pähkäilimme kahdessa eri myymälässä Tartossa: toinen oli sellainen pankrotti-myymälä, missä oli loppueriä rakennustarvikkeita, kaakeleita, laminaatteja etc. Kuinka paljon mitäkin varastosta löytyy, on sitten hieman eri asia. Toinen oli Bauhof, iso myymälä, joka löytyy myös Võsun läheltä, Rakveresta.

Kurkataan ensin pankrotti-myymälän tarjontaa - hinnat vaikuttavat edullisilta.

Laminaateista en ymmärrä mitään muuta kuin mitä silmällä näen. On eri puujäljitelmiä, eri leveyksiä, eri hintoja. Onko laaduissa eroa eri puulajien välillä, kai nämä laminaatit kuitenkin jossain määrin puusta koostuvat (onko ne jotain puristetta vai mitä), vaikka kuviot ovatkin päälle printattuja? Kertokaa te minua viisaammat!

En tiedä asiasta enempää. Mutta laitan alle kuvia pankrotti-tarjonnasta:


Vaahtera, 7 mm:stä, pidän sen vaaleasta väristä, taisi olla muuten halvin laminaatti missään.


Lämpösaarni (mitä se on!), 8 mm, aika tumma väriltään. Liimavapaa, mitä se ikinä tarkoittaakin, onko hyvä vai huono asia, jään miettimään.


Tammi, jostain syystä tässä ei sitten lue niitä millimetrejä.Toinen tammilaminaatti, 7 mm.Päärynäpuu, 7 mm, aika neutraali, vai mitä.

Näistä oma suosikkini on tuo vaahtera, niin värin kuin hinnan puolesta.

Pankrotti-myynnissä oli myös koko lailla laaja valikoima vessanpyttyjä, tässä kaikkein edullisin malli.
Ottiliaankin olisi tarvis uusi pytty, ja olisinkin tämän ostanut lennosta, ellei Kimmo olisi muistuttanut: "Pitää ottaa mitat ensin." Arvatenkin siihen se jäi ja mitat ovat yhä ottamatta. No, vessanpönttö ei ole ensimmäinen kiireisten asioiden listalla. Ja jos meidän oma wc-pönttömme sanoo lopullisesti irti sopimuksensa (sen vedenottosysteemi kenkkuilee) niin kai minä sitten istun vaikka maakuopalla, jos tarve tulee. Tai sitten otan ne mitat itse. Ei kai se niin vaikeaa ole, vaikken oikein tiedä mitä pitäisi mitata, leveys ja korkeus tietenkin mutta liittyykö putken paikka jotenkin mystisesti pytyn valintaan? Oi näitä elämän suuria kysymyksiä, jotka pientä naisihmistä ihmetyttävät.

Seuraavasta tuotteesta minun ei tarvinnut tietää sen enempää, ymmärsin heti että tämä on hieno: tassuamme, joka on tehty valuraudasta. Oli muuten jykevä, eikä heti keikahda nurin vaikka viime aikoina painoa kerännyt Rouva Linkama siihen itsensä tälläisi:Olisi tämä hieno! Mutta ennemmin sittenkin se wc-pytty, pohdin, sillä tälle ei todellakaan ole tarvetta. En tiedä oliko kallis vai halpa, mutta 950 euroa se maksoi.

Mutta palataan kylpyhuonekalusteiden ihmeellisestä maailmasta vielä ihmeellisempään laminaattien maailmaan. Jatkettiin matkaa Bauhofiin, jossa oli joitain tarjouksia, oliko kesän uloskantohinnat vai syksyn sisäänheittohinnat vai mitä mainosmies oli tälle kampanjalle nimeksi päättänyt antaa. No, minusta Bauhofissa pyörii jatkuvasti joitain ale-kampanjoita, joten en ole kovin huolissani ko. kampanjan kestosta.

Tässä sitten Bauhofin laminaatteja:


Pyökkilaminaattia (klikkaa kuva suuremmaksi jos hinnatkin näkysivät paremmin)Tässä palisanderia, kuullostaa hienolta, eikö vaan. Tervetuloa meidän palisanderi rustico -keittiöön. Väri kyllä turhan tumma minun makuuni.


Tässä taas pyökkiä, mutta edullisemmin. Mitä eroa ylläolevaan, paitsi hinta, ei ymmärrä. Väri nyt näyttäisi olevan ainakin tummempi kuin yllä. Tämä taisi olla Bauhofin edullisin.


Että tällaisia laminaatteja ja hintoja. Kuten sanottu, en minä näistä mitään osaa valita, jos pitäisi, paitsi värin ja hinnan puolesta. Ja hinta väriäkin tärkeämpi, jos hintaero on merkittävä. Vaaleaa suosin tumman sijasta ja oikeasti, tammesta en niin tykkää.

Ja tähän päätän tämän laminaatti-esittelyn;  kannan kuvat itseäni viisaampien tutkittavaksi, kuin koira kantaa luun isännälle ja jään odottamaan asiantuntevia kommentteja.

Viuh-viuh viuhtoo häntä! Wuf.3 kommenttia:

aare kirjoitti...

Laitoin sähköpostilla vähän iltalukemista, eli tietoa laminaateista.
Rattoisaa lukuhetkeä...

marja p kirjoitti...

Ehkä kannattaa (kuten sähköpostasin) ensin tutkia lattian pohjarakenne, ennekuin alkaa ostaa materiaalia. Siis kun on tutkittu lattiarakenteet, niin sitten vasta päätös hankinnoista - eikö niin?

Tiina Linkama kirjoitti...

marja p - juuri näin oli tarkoituskin toimia.

Hintavertailu tässä vaiheessa oli tärkeää lähinnä siksi, että selvitimme onko meillä ylipäätänsä varaa rakentaa terassi / terassit ja/tai laminoida keittiö. Materiaalit kun maksavat pitkän pennin nekin, ja tällä hetkellä meidän pennit eivät ole erityisen pitkiä. Sattuneista syistä.