sunnuntai 21. elokuuta 2011

Ruskaretki Etelä-Viroon

Kesän kiireisin matkailuaika alkaa olla ohi ja on aika suunnata katseet syksyyn. Vaikka kesästä on aina haikea luopua, toivotan minä kuitenkin syksyn lämpimästi tervetulleeksi. Sillä syksy on ehdottoman upeaa aikaa Etelä-Viron matkailunkin kannalta.Syyskuussa alkavat kumpumaiseman lehtipuut vaihtaa väriään pitkinä aaltolevina raitoina, ensin vaahterat, sitten koivut, tammet, lehmukset jokainen vuorollaan. Värisinfonia on upea varsinkin korkealta katsottuna. Yllä maisemaa joka kuvattu Otepään hyppyritornista syyskuussa.
Kartanonpuiston idylliä syksyiseen aikaan

Villa Ottilian asiakkaat kysyvät usein meiltä sitä, kumpi matkailukausi on meille parempi, kesä vai talvi? Useimmat veikkaavat talvea, onhan Otepää tunnettu upeista hiihtoladuistaan ja komeasta hyppyrimäestään. Monet tietävät että täällä on myös Tehvandin hiihtokeskuksen ohella Kuutsemäen laskettelukeskus.

Talvi on hyvää matkailuaikaa, mutta kesä on meidän kannalta kuitenkin kiireisempi, johtuen siitä että ihmisillä on kesällä pidemmälti lomaa matkailla koko perheen voimin.

Syksyllä matkailijavirrat hiljenevät, mikä on hieman sääli,  sillä syksyllä Otepään kumpumaisema näyttää kaiken komeutensa - se pukeutuu puna-kelta-kultaiseen viittaan joka läikehtii pitkälle lokakuulle. Maisemat ovat kertakaikkiaan upeat.


Syksyistä näkymää Väike Munamäeltä kaupunkiin päin

Mitä syksyllä voi Otepäällä ja ylipäätään Etelä-Virossa tehdä, paitsi ihmetellä upeita maisemia? Voi veikkoset, vaikka mitä!

Ensinnäkin Otepään oma ja lähistöllä olevat kaksi muuta suurta kansallispuistoa, Soomaa ja Karula, ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Siis yksi päivä kannattaa viettää  kansallispuistoissa. Jolloin kannattaa poiketa myös suolle, sillä syksyisen suon värejä ja näkymiä ei voita mikään! Ja kun jalkojen alla on tukevat pitkospuut ja lautatiet niin mikäpä on soihin tututustuessa.


Suolampi LuhasoollaSuokasvit peilalevat itseään Mustjärven pinnalta.Reittien varrella on opaskylttejä joissa tietoa suosta ja sen kasvillisuudesta


Toinen raikas syksypäivä kuluu helposti Taevaskodan upeissa maisemissa. Punakeltaiset kalliotörmät ovat dramaattiset syksyisen metsän siimeksessä. Ja jos tarkka on, saattaa silmiin tarttua tällaisiakin aarteita:Mustia torvisieniä jotka vain odottavat poimijaansa

Ken ei itse halua tai ehdi poimia metsien ja soiden herkkuja, sieniä ja karpaloita, voi niitä hankkia vaikkapa Tarton torilta, joka syksyllä on runsaampi kuin koskaan. Kanttarelleja on jo nyt myynnissä, pian tulevat myyntiin myös tatit ja tyrnit ja kaikki muut metsän ja puutarhojen herkut.

Otepäältä on Tarttoon vain 40 kilometriä matkaa, joten lomaan kannattaa sisällyttää myös yksi Tartto-päivä.

Syksyllä kaupunki on herännyt kuin uudelleen henkiin - kesän turistit ovat kadonneet, ja opiskelijat ovat saapuneet kaupunkiin. Teatterit ja konserttisalit tarjoavat monipuolista ohjelmaa ja kaupat ja kauppakeskukset ovat pullollaan syksyn uutuuksia.

Puutarhaliikkeet puolestaan yrittävät päästä eroon taimistaan ennen talven tuloa ja alennukset ovat syksyn edetessä huimia.

Kuka ei innostu kaupallisesta tarjonnasta, voi viettää aikansa Tarton upeissa puistoissa, jotka nekin ovat pukeutuneet kirkkaisiin syksyisiin väreihin. Tai sateen sattuessa saa aikansa hienosti kulumaan monissa Tarton mielenkiintoisissa museoissa, kuten vaikka suuri Viron kansallismuseo tai synkeästä historiasta kertova KGB:n sellimuseo.

Syksy siis tarjoaa runsaasti elämyksiä matkailijalle. Ehkä parasta syksyisessä ruskaretkessä Etelä-Viroon on se, että se tarjoaa värikkään ja kulttuurillisen vitamiiniruiskeen, jonka voimalla jaksa paneutua sitten talven tuloon.

Mekin otamme vastaan ruskavieraamme kesää edullisemmin hinnoin! Edullisimmillaan voi meillä viisi henkeä yöpyä 77 euron hintaan, mikä ei ole lainkaan paha hinta syksyisestä vitamiiniruiskeesta!

Siis ota yhteyttä meihin: http://www.villaottilia.ee/ tai pirauta: +372 7962 000.

Tervetuloa Otepäälle ja Villa Ottiliaan!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Syksyn merkkejä huomaa selvästi täälläkin päin. Eilen käytiin Paloheinän ulkoilualueilla ja metsässä luontoa ihmettelemässä. Pihlajat punertavat, puiden lehdet alkavat jo kellastua! Ilma tuoksuu jo selvästi syksylle... Vaikka kaunista on, ihmettelen jälleen kerran, miten kesä on taas niin nopeasti mennyt.

Rummun äiskä kirjoitti...

Kaunista on Viron syksy ja vielä kaunnimmaksi muuttumassa kylmempien öiden myötä.
Sienikuva houkuttelee metsäretkelle,satoa löytyy hyvin tänä vuonna.
Pakko lähteä ulos ja metsään!!