maanantai 15. elokuuta 2011

Mr Linkama Goes to Brussels

Aikoinaan Gary Cooper esiintyi elokuvassa Mr Smith goes to Washington. Elokuvassa pystymetsästä nostettu mies päätyi päättäjien keskelle ja kiemuroihin Washingtoniin.

Nyt on Kimmo lähdössä Brysseliin, seikkailemaan EU:n pitkille käytäville, jotka johtavat lopulta Krakovaan.

Tämä on se kesän toinen suuri uutinen, josta aiemmin vihjailin. Se ensimmäinenhän oli Võsun talon oston onnistuminen, jos joltain jo unohtui se.

Mitä ja miksi Kimmo lähtee Brysseliin ja mitä tapahtuu Krakovassa? Isoja asioita, vastaan. Ja kerron lisää.

Kesäkuussa Kimmo sai vinkin LinkedIn-foorumin kautta että on kanava minne voi kirjoittaa mielipahastaan koskien yhtenäisen EU-alueen toimimattomuutta. Kimmo kirjoitti ja valitti sitä, että maksuliikenne takkuilee kahden EU-maan välillä. Kiihtyneenä naputteli nettiin jutun, joka löytyy tällaisesta linkistä: Kimmon kirjoitus ja jonka postitti saitille: http://www.tellusyourstory.eu/

Kirjoitus osallistui Euroopan laajuiseen kirjoituskilpailuun, mitä Kimmo ei ollut oikein ymmärtänytkään sitä eteenpäin lähettäessään. Ja edusti sarjassaan Viroa. Ja voitti sarjansa.

Siitä kirjoitus jatkoi sitten isommille kirjoitus- ja kilpa-areenoille, eli kisaan missä jokaisen EU-maan paras kirjoitus kilpaili viidestä loppupaikasta - ja kas, päätyi sitten samalla yhdeksi koko kisan viidestä voittajasta.

Ja nyt se vasta hauskaksi ja mielenkiintoiseksi menee! Nimittäin Brysselistä soitettiin tässä taannoin ja onniteltiin voitosta. Jonka seurauksena tapahtuu kaksi asiaa. Ensiksi Kimmo lennätetään Brysseliin missä miehestä tehdään jonkinmoinen elokuvanpätkä tai video. Joka sitten lokakuun alussa esitetään Krakovassa, minne kokoontuu SIMFO (Single Market Forum) -konferenssi. Ennustusten mukaan kokoontuu Krakovaan yli 1000 delegaattia ympäri laajan EU-alueen, mukana poliitikkoja ja yritysten nokkamiehiä yms. käsittelemään näitä viittä voittajakirjoitusta ja niiden käsittelemiä ongelmia.

Että sellainen käsittämätön, suorastaan surrealistinen tapaus. Kimmo valittaa että tämän rahat eivät liiku tarpeeksi vikkelään Suomesta Viroon ja muutaman kuukauden kuluttua tätä asiaa pohditaan sitten tuhatpäisen joukon kesken! Tehokasta valittamista, etten sanoisi.

Tarkemmin asiasta voi lukea Kimmon blogista, miehen omin sanoin.

Minuahan tämä ei kosketa kuin välillisesti, toki olen miehestä ylpeä. Aluksi oli puhetta että lähtisin matkaan mukaan - niin Brysseliin kuin sitten myöhemmin Krakovaan, mutta ainakin Brysseli jää minulta väliin. Katsotaan mikä on tilanne kun Krakovan aika koittaa.

Sen verran kuitenkin pystyin avittamaan Kimmoa, että kun miehestä pyydettiin valokuvia kotoa, toimistosta, potretteja etc, järjestin pienen kuvaussession ja otin Kimmosta usammankin potrettikuvan. Ja laitanpa tämän postauksen loppuun oman suosikkikuvani, joka mielestäni tavoittaa monin tavoin Kimmon sisintä ja ulkoista olemusta, aina Jeeppiä myöden:


Tämä mies lähtee pian Brysseliin ja sitten Krakovaan valittamaan.

9 kommenttia:

Vallaton kirjoitti...

Hienoa! Onnea Kimmolle ja ylpeälle vaimolle!

kiirepakolainen kirjoitti...

Hyvä! Olen aina sanonut, että kotisohvalla ruikuttaminen ei johda mihinkään. Täytyy porskuttaa kuin härkä posliinikaupassa oikeilla foorumeilla.
Tämä on hyvä esimerkki siitä. Onnea!

Sylvia kirjoitti...

Hyvä Kimmo! Suomalainen Jellona karjuu niin että Brysselikin kuuntelee!! Oikein paljon onnea seikkailullesi!!

Anna-Mari kirjoitti...

Vautsi, hienoa!!! Onnittelut!

Nimetön kirjoitti...

Hieno juttu! Onnittelut!
Päivi

Kimmo Linkama kirjoitti...

Kiitoksia vaan kaikille kommentoijille ja onnittelijoille. Tuonne minunkin blogiini on tullut pari kommenttia - jos kiinnostaa, käväiskääpä katsomassa. Vaikuttaa siltä, että samat ongelmat ovat monelle tuttuja.

Nimetön kirjoitti...

Onnittelut!! Hyvin kirjoitettu.

Seppo&Mari

Marjattah kirjoitti...

Mahtavat onnittelut Kimmolle! Lahjakasta väkeä olette, kumpainenkin.

Harri L. kirjoitti...

Mahtava juttu Kimmo, hieno suoritus!! Aina välillä näköjään kannattaa ärähtää - tiedä minkä lumipallon oletkaan saanut liikkeelle