sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Hyvää vappua!


Se on sitten vappu jälleen! Joskaan vappua ei vietetä samalla tavalla Virossa kuin Suomessa. Eikä se näy meidänkään elämässä muuten kuin näiden kolmen ilmapallon verran.

Sen sijaan Tartossa vietetään tänä viikonloppuna Tudengi-päiviä, eli opiskelijariehaa, joka ehkä tulee lähimmäksi ylioppilaiden vapunviettoa Suomessa - miinus tolkuton juominen. Tästäkään en voi mennä kyllä takuuseen, kun en ole Tartossa käynyt asiaa tarkistamassa. Radiossa kuitenkin kerrottiin että päiviin kuuluu monenmoista liikunallista kilpailua, on pankkijuoksu, jonka sisältöä radion juontajat pohtivat, polkupyöräkisa ja mitä vielä.

Ilmatkin näyttävät suosivan, vaikka toista povailtiin. Eilen paistoi aurinko täydeltä taivaalta lumirännän ja vesisateen sijaan.

Viime vuonna lähdimme mekin vappuajelulle, Rujienaan, Latviaan. Kyse oli hetken mielijohteesta juhlistaa päivää jollain lailla. Seurauksena oli kirjoitus, jonka paremman vapputarinan puutteessa lisään tähän: Turhan hintava vappulounas.

En tiedä pitäisikö tästä Latvian ajelusta tehdä perinne. Ehkä olisi parempi ettei.

Vapputarinan myötä toivotan kuitenkin kaikille HYVÄÄ VAPPUA!

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hyvää vappua, työn merkeissä jo aamukuudesta.
Reilu veto olisi lähteä uhmaamaan (ja kumoamaan) perinnettä ja ajella lounaalle Latviaan!

Seppo

Nimetön kirjoitti...

Jaa niin, on sitä tolkutonta juomistakin Tarton juhlissa. Hämäläisosakuntalainen edustaja Sakalan vieraana on raportoinut...

Seppo

Tiina Linkama kirjoitti...

No sinähän vietät sitten todellista työn juhlaa! Totta puhuakseni, oli meilläkin asiakkaita, jotka hetki sitten lähtivät että seitsemältä täällä oltiin aamiaista valmistelemassa.

Nyt olisi mahdollisuus lähteä tosiaan jonnekin reissuun. Paistaa joskin tuulee. Katsotaan keksitäänkö mitään.

Hyvää vappua raatajalle!

SusuPetal kirjoitti...

Värikästä vappua!

Sylvia kirjoitti...

Onneksi meillä ei ole samanlaista mulkutonta juomista kuin Suomessa!! Vaikka ei täällä oikein muutenkaan vappua vietetä, mitä nyt teekkarit hulluilee semmoisella karnevaalikaravaanilla. Mitä hassumpi ajopeli ja hullummat laulut, sen parempi!

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos kaikille vapputoivotuksista. Toivottavasti kaikkien vappu meni rauhaisasti.

Vaan Sylvialle on pakko sanoa, että kyllä ainakin täkäläisten uutisten mukaan varsinkin Uppsalassa pistettiin aika rantaliksi ja ongelmia oli aivan riittämiin.