sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Euroviisulässähdys ja leijonan tutti

Niin siinä sitten kävi, kuten Iltalehti osuvasti kirjoitti, että Suomi kunnioitti vanhoja euroviisuperinteitään menestymällä heikosti. Ja kun niin piti taas voitto tulla. Minusta Paradise Oskar (mikä nimi!) oli symppis ja viisut muuten aika tasapaksut. Viron kappaleesta pidin, ja se onkin ainoa jota osaan lallattaa - ei välttämättä siksi, että siinä olisi ollut erityisen tarttuva melodia, vaan siksi, että kappaletta on soitettu täällä radiossa kyllästymiseen asti.

Tänään sitten jatkuu finaaliviikonlopun jännitysnäytelmä lätkän merkeissä. Ihan oikeasti jo nyt jänskättää kovasti. Kun vastassa kuitenkin on tuo rakas vihollinen, Hannu Hanhet lahden takaa.

Ruotsi saa puolestani pitää Ikean ja Abban mätitahnan ja Astrid Lindgrenin ja Björn Borgin, mutta lätkäkulta kyllä kuuluu meille.

Siksipä suorastaan tulistuin kuin huomasin, että Aftonbladetissa ruåttalaiset uhoavat voittavansa Suomen Leijonat. Ja olivat kuvittaneet juttunsa kuvalla leijonasta tutti suussa ja pamperot jaloissa.


Siis pientä rajaa, pyydän! Nythän meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähettää Ruotsi sinne kebab-kioskille. Maitojunalla. Den glider in. Ja kolme kruunua voi tosiaan mennä puuhastelemaan sinne snickebo'hon. *lisää uhoa*

Miten tässä malttaa iltaan asti odottaa. Jänskättää isosti.

9 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

Voit aloittaa leipomalla jotain oikein ihanaa illan kaffetauoille! Miten olisi raparperipiirakka marenkihunnun alla??

Ja laita kaljat ja skumpat kylmään ja poimi varmuuden vuoksi kaviaaripunkkikin odottamaan... ja sitten kata kauniisti valmiiksi, hyvär käden ulottuvilla, ettei kesken kaiken tartte lähteä jotain hakemaan!!

Maikki kirjoitti...

Oho, olipa tökerö veto AB:lta... :(

Tiina Linkama kirjoitti...

Sylvia - tänä historiallisena päivänä jolloin Suomi vihdoinkin nappaa mitalin Ruotsi nenän edestä ei mitään marenkeja syödä. Jos olisin Suomessa, hakisin kaupasta HK:n sinistä ja six-packin Karjalaa. Ja makkaran päälle pikkurillin leveydeoltä Turun Sinappia. Ai niin, mutta se taidettiin myydä ruotsalaisille.

Skumppa on toki kylmässä, sitä kun ei eilen sattuneesta syystä tarvinnut avata.

Maikki - ne vaan pelkää!

Katjusha kirjoitti...

Huh huh, koko viikonloppu on ollut yhtä jännitystä! Eilinen oli kyllä pettymys. Minä uskoin meidän herkkään Oskariin, sanatkin niin kauniit. Harmillista....Mutta toivotaan että voitto tulisi tänään!!!

Kimmo Linkama kirjoitti...

Uhoa tuntuu olevan ilmassa molemmin puolin lahtea.

Naamakirjassa on ollut tuttavapiiristä hyviä vetoja:

"Imorgon skall tre kronor devalveras till två."

"Svantella menee vielä hiusverkot illalla sekaisin."

Ja joku kertoi käyneensä 1995 mestaruuden jälkeen Tukholmassa, jossa supermarketissa myytiin alehintaan Ruotsin joukkueen kuvalla ja World Champions -tekstillä varustettuja sipsipusseja.

Matsin alkuun on nyt runsas tunti. Toivotaan, että leijonat saavat myös kunnon uhon päälle, jottei käy niin, kuten Aftonbladetin kirjoittaja ihmetteli, että yleensä hyvin pelaavilta suomalaisilta tuntuu loppuottelussa katoavan itsevarmuus.

Nimetön kirjoitti...

Joo, toivotaan, että kun lätkäjoukkue on uusiutunut, niin nuorilla pelaajilla on varautumattomampi suhtautuminen Ruotsin peliin eikä se itsetunto karahda heti kiville. Letkeää menoa ja hyvää peliä á la Mikke Granlund ja me ollaan kyllä maailmanmestareita! Uskon näin. Oskariin en kauheasti uskonut, ja niinhän siinä sitten kävi. Mutta sanoa täytyy, että se Ruotsin pointseja kahminut biisi oli ihan hirveä - sain lopuksi siitä jo päänsärkyäkin. Kauheaa jytinää ja typerää patetiaa. Yh-hyh.
Toivottavasti pystyn tällä kertaa katsomaan peliä ilman, että joudun välillä pakenemaan makkariin. Viime kerta Suomi-Ruotsi -kohtaamisessa (se, missä painettiin paniikkinappulaa oikein kybällä) oli niiiiin kauheaa katseltavaa, etten hentona etelän kukkana pystynyt sitä katsomaan koko aikaa. Miksi, oi miksi en käynyt alkoholibyroossa hankkimassa vahviketta täksi illaksi?
Mutta liput liehumaan, eiköhän ne Suomen pojat tee parhaansa kaukalossa. Ei voi kuin toivoa, että heidän uskonsa voittoon on yhtä vahva kuin muun Suomen kansan.

T: ylämummo Jaana

Timo kirjoitti...

Huomenna lähtee omien lasten vanhat tuttipullot postilla Ruotsiin!!.. :)

Kimmo Linkama kirjoitti...

Eilen avaamatta jäänyt skumppa on nyt avattu ja riemuisassa ilmapiirissä nautittu. Hyvä Suomi!

Timon ajatus on erinomainen. Tutteja ja vaippoja nyt kasapäin liikenteeseen, ja ehkä vielä varustettuina numeroilla 6-1 :)

Kimmo Linkama kirjoitti...

Eilen avaamatta jäänyt skumppa on nyt avattu ja riemuisassa ilmapiirissä nautittu. Hyvä Suomi!

Timon ajatus on erinomainen. Tutteja ja vaippoja nyt kasapäin liikenteeseen, ja ehkä vielä varustettuina numeroilla 6-1 :)

Ilta-Sanomat antoi ruotsalaisille ohjeet tulla juhlimaan. Omat tutit mukaan.