keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Parvekeistutuksia ja taivaan draamaa

Virossa vietetään juhannusaattoa huomenna ja juhannuspäivää perjantaina. Ja päivät ovat kiinteät eivätkä seuraile viikonloppuja kuten Suomessa.

Otepäällä järjestetään juhannusaattona suuret rantajuhlat nuorisolle, esiintymässä on monen mielestä Viron parhaimmisto ja väkeä valuu kaupunkiin pikku hiljaa, enimmäkseen nuorta porukkaa, joka on valmistautunut telttamajoitukseen.

Ei siis ihme, että päivän puheenaihe on sää: millainen sää on tulossa jussiksi, sataa, ei sada, vai paistaa.

Epävakaalta näyttää - jo pari päivää on Otepään ylängöillä kierrellyt hurjan näköisiä, välillä hyvinkin dramaattisia pilviä, jotka ovat aika ajoin tiputtaneet sisuksistaan vettä useamman kuution. Lämpötila on sateiden myötä laskenut ollen tänään n. 16 astetta.


Taivaalla täräkän näköiset pilvet


Lisää pilviä ja synkeää taivasta - komeat värit, kuitenkin!


Niin juu, otsikkoon mennäkseni. Puuhastin minä tänään parvekekukkienkin parissa. Eli ajelin aamulla Kanepiin ja Kanepi Aiand-taimistolle ja hain sieltä kymmenisen kesäkukkaa, jotka istutin eilen Tarton realisaatiokeskuksesta ostamiini ruukkuihin.

Onneksi Kimmo ei ollut matkassa. Ei olisi mies ymmärtänyt sitä miten vaikeaa se valinta oli - juoksin isoja kasvihuoneita läpi yksi kasvi kourassa, etsien sille kaveria.

En tiedä tuliko näistä nyt kuinkakin hienot, mutta tällaiset kukka-asetelmat ovat nyt parvekkeella. Ja tuli itse asiassa himo tehdä uusiakin....
Ruukku, jossa verenpisara ja kaksi lumihiutaleen taimea, herkkä vaaleasävyinen combo.
Toinen ruukku, keskellä tupakka ja ympärillä mm. lobeliaa, valkeaa, pinkkiä ja sinistä.

Ei minulla tänään tämän kummempaa ole kerrottavana. Että tässä tämä, ja kirjoittelemisiin.

4 kommenttia:

DeeBee L. kirjoitti...

Midsummer day is also a major celebration in France. There is something magic about it and I ma not sure the weather is going to be right for it. Lovely photos, I like the greenery, it's quite effective!
Kind regards, DeeBee

Tiina Linkama kirjoitti...

Thank you DeeBee for commenting!

Do you read Finnish or use Google's translation programme, which gives really funny sentences?

Also do have a look at my English blog Ottilia's Visions. I do not post there quite as frequently, but perhaps the quality compensates for the quantity.

And, last but not least, I would be really interested to learn how midsummer is celebrated in France!

aare kirjoitti...

No niin, kohta ei sitten parvekkeelle mahdu tupakille tai istuskelemaan, kun Tiina innostuu "sisustamaan", vai pitäisikö tässä sanoa "ulkoistamaan". Siellähän on jo ennestään suihkulähteitä, krasseja, korituoleja jne... Ei silti komeat kukat olet taas hankkinut. Juhannusta kaikille !!

Anonyymi kirjoitti...

Palasimme Kroatia-Italia-Slovenia- lomaltamme ja painelin heti puutarhalle hankkimaan piha- ja terassikukat. Mukaan tarttui myös amppelimansikka ja -tomaatti.
Olen viherpiipertäjänä aloittelija, joten mielenkiinnolla odotan mitkä jäävät henkiin juhannusmyrskyssä ja saanko joskus satoa amppeleistani.
Lämmintä Juhannusta!
T: Susanna