torstai 16. kesäkuuta 2011

Valasprinsessa

Aamun Daily Mailissä oli tarina, joka sai haukkomaan henkeä. Ja kuvat saivat sitten jo aikaan liki hyperventilaation. Tarina on niin ihmeellinen ja kuvat vielä upeammat, että mietin jo, että lieneekö totta vai tarua. Maailma on ihmeellinen, ja siellä on ihmeellisiä ihmisiä. Joten kai tämä on todellinen tarina.

Kyse on venäläisestä yogaa harjoittavasta sukeltajasta ja tutkijasta, 36-vuotiaasta Natalia Avseenkosta, joka yrittää kesyttää maitovalaita (beluga whales) Murmanskin oblastissa, lähes jäätävässä vedessä. Koska valaat eivät pidä keinotekoisista aineista tai tekstiilin kosketuksesta, sukeltaa nainen valaiden keskellä alasti.

Kuvat ovat henkeäsalpaavia, sen jo sanoin. Katsokaa itse!

En uskalla lainata kuvaa tänne, joten laitan oheen linkin: valasprinsessa. En tiedä kauanko linkki on aktiivinen, koska kyse on lehden artikkelista.

Lapsena sitä aina kysyttiin, että mikä sinusta tulee isona tai mikä on unelma-ammattisi. En silloin tiennyt vastausta, nyt tiedän, valitettavasti vain liian myöhään: valasprinsessa.

Mutta, toisin kuin Natalia Avseenko, minä en sukeltaisi maitovalaiden kanssa kesyttääkseni niitä delfinaarioihin, vaan sukeltaisin niiden kanssa päästääkseni ne vapauteen.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Olipa kaunista. Ja vielä kylmä vesi.

miukuli kirjoitti...

Suur kiitos tästä linkistä!