lauantai 25. kesäkuuta 2011

Naapuri polttaa kokkoa

Juhannus on tällä puolen lahtea nyt virallisesti lopussa, mutta Virossa juhlitaan yhä pitkää viikonloppua. Juhannusaatto asettui tänä vuonna mainiosti torstaille ja juhannuspäivä perjantaille, joten siihen päälle rapsahti vielä koko viikonloppu. Kansa arvatenkin on arvostanut tätä pitkää vapaata, ja juhannusta on juhlittu ainakin radiouutisten mukaan aika railakkaasti. Nyt poliisi muistuttelee alkoholin vaaroista ja on luvannut järjestää valtakunnanlaajuisia puhallusratsioita huomenna kun väki palailee kotia kohti mökeiltään.

Meillä Villa Ottiliassa meni juhannus hyvin rauhallisesti. Mitä nyt Pyhäjärveltä raikasi musiikki aina aamu neljään, mutta kyllä senkin kestää kun kyse on yhdestä päivästä tai yöstä kesällä. Toisin lienee niiden laita jotka asuvat Pyhäjärven välittömässä tuntumassa. Voin vain kuvitella että ikkunalasit helisivät ja kattolamput keikkuivat bassonjytkeen tahdissa lähimmän kilometrin alueella festivaalipaikastsa.

Kokkoa emme aattona nähneet, sen sijaan naapurissa innostuttiin polttamaan roskia (?) tai kokkoa viime yönä n. 23.00 alkaen. Eihän siinä mitään, mutta tämä tuli oli rakennettu metsän reunaan, suurten puitten alle. Päivällä oli sadellut ja puut olivat märkiä, mutta silti me Kimmon kanssa pyörittelimme päätämme kun ihmettelimme omalta takaoveltamme tätä outoa näkyä viime yönä. Aina ei ymmärrä.
Kuvien taso on aika heikko, otettu keskiyöllä, käsivaralta pitkällä putkella. Lähinnä todistusaineistoksi jos naapurimetsä olisi roihahtanut tuleen. No eipä syttynyt, joten ei sitten muuta kuin Hyvää Juhannusta näiden ex tempore -kokkokuvien myötä!

2 kommenttia:

DeeBee L. kirjoitti...

Midsummer bonfires are a huge tradition in France, especially in rural areas where people can easily light them without being in trouble with health and safety regulations! Greetings, DeeBee

OnuKoo kirjoitti...

Joinakin vuosina olen saanut jännityksellä seurata kuinka mökkikylän suurta yhteistä kokkoa ja parin naapurin omia sellaisia poltetaan keskellä metsää. Siinä sitä on juhannusjännitystä kerrakseen...