torstai 9. huhtikuuta 2009

Talvi katoaa silmissä

Juuri kun pääsin kehumasta että Otepäälle on luvattu hyvät hiihtokelit koko pääsiäisen, niin ilma lämpeni ja lumet alkoivat sulaa sellaisella vauhdilla että heikkopäisempää hirvitti.

Minä arvatenkin olin ja olen asiasta vain ja ainoastaan onnellinen. Kun ei meillä kuitenkaan hiihtäjiä enää ole, on vain oikeus ja kohtuus että ainakin piha herää talvihorroksestaan.

Tässä kolmen päivän kuvasarja samasta kohtaa:

ensimmäinen kuva otettu 5.4.2009toinen kuva otettu 8.4.2009kolmas kuva otettu 9.4.2009 eli tänäänNyt alkaa jo viime syksyn istutuksetkin näkyä lumen alta. Näyttäisi siltä, että ainakin toistaiseksi kaikki syksyllä istuttamani kasvit ovat hengissä ja voivat hyvin. Toivotaan vain ettei kevätaurinko porota nuoria havuja aivan hengiltä.

On tämä ihanaa aikaa! Kevät. Ensimmäisen kimalaisenkin näin tänään. Olen onnellinen.

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Heippa!
Porottava aurinko voi tosiaankin olla tyly havukasveille. Täälläpäin niitä peitelleen juuri auringon takia näin keväisin. Onko sinulle tuttua hommaa?
terveisin
Pupujussi

Tiina Linkama kirjoitti...

Näitä pieniä havuja on sen verran paljon, että enpä ole jaksanut alkaa niitä peittelemään.

Jotkut sanovat että nyt on jo liian myöhäistä, olisi pitänyt tehdä se tammikuussa, viimeistään helmikuussa.

Hyvää pääsiäistä Pupujussille!

Unknown kirjoitti...

Havuja perkele... jätä ne laduille.

M

Unknown kirjoitti...

Havuja p...le! Jätä ne laduille.

Pääsiäistä

Mikko

Onukoo kirjoitti...

Meikä lähtee aamusella tukemaan kaatunutta katajaa ja starttaamaan tämän vuoden projektia. Varasto pihalle ja nykyisestä varastosta elutuba.

Tiina Linkama kirjoitti...

Onukoo on siis kesämökillään Topulla, eli siinä meidän naapurissa.

Olisinpa minäkin...

Nimittiäin:

pääsiäisen vietto Topulla oli vuosia meidän perinteemme. Tarkalleen sanottuna niin kauan kuin asuimme vielä Suomessa ja pääsimme mökille vain viikonloppuisin.

Pääsiäinen tarjosi aina pitkän viikonlopun. Yleensä pääsiäinen olikin ensimmäinen kerta kun lähdettiin mökille. Sydän pamppaillen saavuttiin paikalle, onko kaikki kunnossa, mökki pystyssä, mitä piha, toimiiko pumppu...

Ja ne ilmat! Välillä oltiin auringosta sekaisin ja bikineissä käristettiin talvenvalkeaa kehoa pihatöissä. Välillä tarvottiin umpihangessa lumen keskellä.

Muistan senkin pääsiäisen kun Marja P:n eli Tuhkimon kanssa hautauduttiin lumisateessa mökkiin, joka lopulta oli kuin valkea iglu, josta piti kaivautua ulos.

Ah Topu, ah pääsiäinen! Paljon hyviä muistoja.

Hyvää reissua siis Onkoolle!

(Toimiiko se sun langaton nyt mökillä, sitä samalla tässä testaan.)

Onukoo kirjoitti...

Tervehdys Topusta!
Mukavan lämmin puolipilvinen päivä. Lämmintä yli 10 kraadia. Alapiha vielä pikkujärvi, mutta yläpiha haravoitu. Kuka tulee raahaamaan lehdet kompostiin? Veden kanssa taas - kuten joka kevät - pulaamista. Tiskipöydän alla liitos petti ja a vot! Vedet lattialla. Kylille uutta osaa ostamaan, kiinni panemaan ja eikun vedet lattialle. Uusi yritys. Märkää edelleen. Menen pihalle. Ja takaisin. Pannaan vanhat liittimet kiinni. Ja. Vesi pysyy siellä missä sen näin kotioloissa toivookin pysyvän. Hurjaa haravoimista! Huomaan, että virolaiseen tapaan naapureiden pihoilla ei ole yhtä ainutta lehteä. Minä, suomalaiseen ekotyylin jätän ainakin muutaman - tai oikeastaan aika monta. Oli miten oli - pihan yleisväri on nyt vihreä. Hiki otsalla päätän, että sauna palamaan. Ja eikun lämmityspuuhiin. Samalla huomaan, että boileri ei - taaskaan - toimi. No, onneksi on hella ja kattilat ja kylmää vettä mitä keitellä;) Terveiset siis Topusta!

Tiina Linkama kirjoitti...

Voih, kuullostaa niin... Topulta.

Silti, se on maailman ihanin paikka!

Nimetön kirjoitti...

Pääsiäisterveiset myös Turusta, jossa aurinko on paistanut suhtkoht lämpimästi jo parin päivän ajan. Eilen lauantaina mittailtiin lämpöennätyksiäkin, mutta kun olin itse töissä päiväsaikaan, niin jouduin vain ikkunasta haikeasti katselemaan sinistä taivasta. Myös Aurajoen ranta oli puhjennut kevääseen: näin kotimatkalla ainakin 10 umpihumalaista pikkuteiniä seurueineen! Ah, kevät!
Tänään kävimme Naantalissa kevätretkellä, mutta ainakin minusta tuuli oli tosi kylmä - onneksi olin hylännyt poplarin ja pukeutunut viisaasti nahkatakkiin. Terassilla kuitenkin tarkenee...!

Jaana