sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Viikonloppu 3 näytöksessä - osa III nautinto

Ja mistä koostuu viikonlopun kolmas osa? Auringosta, auringosta, auringosta.

Pitkän pimeän kauden jälkeen.

Miten uskomattoman hienolta tuntuu vain keekoila kultaisen auringona alla, nauttia lämmöstä, nauttia valosta.

Niin unohtuu pihanhoito. Niin unohtuu kaikki maallinen. Haluaa vain maata kultaisen kiekon alla, sulaa lämpöön.

AAAAAaaaahhhh!


5 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

Ja vielä keltaiset aurinkolasitkin!

Tiina Linkama kirjoitti...

Ja nyt on naama punainen ja rintakehä kans. Ei sitä koskaan opi, että varovasti pitää keväällä aurinkoa ottaa!

Kimmo Linkama kirjoitti...

Auringonottokausi siis virallisesti avattu.

Mikäs mukavampaa: aurinko paistaa, tuuli välillä vähän viilentää, juoma on kylmää ja luetaan toisillemme vuorotellen ääneen kirjaa (Jukka Parkkinen: Karhukirjeitä kaamoksesta - kiitos, Marja P, joululahjasta).

S kirjoitti...

Voinen tähän postaukseen laittaa pari omaa huomiotani uusista nettisivuistanne, kun nyt tuli mieleen.

Kokonaisuudessaan minusta tosi mainiot ja lämminhenkiset. Kaikki tarvittava tieto löytyy tarpeeksi helposti.

Pari ideaa erityisesti etusivun suhteen heittäisin. Kaipaisin etusivun isoon otsikkon "tervetuloa Villa Ottiliaan" mukaan sanaa "majatalo" (tai mitä sitten haluattekin käyttää).

Otsikko on eka, joka sivulla hyppää silmille. Villa Ottilia ei nimenä kerro, että kyse on kaikelle kansalle tarkoitetusta majoitusliikkeestä. Jos Googlella sivulle löytää, asiasta olisi hyvä varmistua heti ensi vilkaisulla.

Yläreunan linkkien järjestyksen olisi minun silmissäni hyvä olla vähän toinen. Kun ihminen kuitenkin vasemmalta oikealle lukee, ainakin itse haluaisin, että esimerkiksi linkki "Tee varaus" tulisi aiemmin vastaan.

En halua kuulostaa tylyltä, mutta isäntäväen esittely ei majoitusta etsiessä ainakaan minulla ole se ensimmäinen asia, mitä haluaa tietää. Varauksen tekoon liittyvät asiat ovat. Varauksentekolinkin voisi minun puolestani nostaa paremmin esiin vaikka sivun oikeassa reunassa, jossa on pari punapohjaista nostoa muutenkin.

Ja jotenkin kaipaisin tuota oikean reunan Huoneet ja hinnat -tietoa yläreunan linkkien joukkoon. Kun alan niitä lukea, alan ihmetellä, missä kyseinen tieto oikein on. Koska siellä on kaikki muukin olennainen tieto, miksi ei myös ehkä tuo kaikkein tärkein, aika pian vasemmassa reunassa, kun sieltä alkaa lukea.

No joo, näin tuumii yksittäinen verkon lukija, joka saattaisi olla näistä asioista jo huomenna eri mieltä :) Erittäin hyvät sivut joka tapauksessa!

Kimmo Linkama kirjoitti...

S: hyviä kommentteja, kiitos!

"Majatalo" tms. on helppo lisätä aloitussivun otsikkoon, tapahtuu tuota pikaa. Samoin varauslinkin voisi tosiaan siirtää valikossa aikaisemmaksi.

Isäntäväen esittely on suht alussa siitä syystä, että Villa Ottilian valtti on nimenomaan aito suomalaisuus, mikä on osoittautunut suomalaisille matkailijoille tärkeäksi (ennakkoaavistus majoituksen tasosta, palvelu omalla äidinkielellä, avun ja informaation saaminen jne.). Pointti ei siis suinkaan ole itsemme esiin nostaminen, vaan se, että kyseessä on tosiaan aito suomalainen majoitusliike eikä mikä tahansa paikallinen firma, joka on vain onnistunut kääntämään sivustonsa hyvälle suomen kielelle.

Huoneet ja hinnat -osion siirto päävalikkoon lähtee myös mietintään. Päävalikko vai sivupalstan nosto, siinäpä kysymys.