perjantai 3. huhtikuuta 2009

Terassikausi avattu Villa Ottiliassa

Olen odottanut sopivaa päivää nostaakseni upouudet ja ihanat parvekekalusteeni ulkoilmaan. Ja tänään oli se päivä, aurinko paistoi ihanan lämpimästi, tuulta ei ollut nimeksikään.Nämä pähkinpuusta ja tuomesta valmistetut taidonnäytteet tulivat tänne viime viikolla Suomesta. Ne on valmistanut käsityönä suomenniemeläinen Jaakko Jäkälä, joka on puolestaan oppinut taidon ja saanut mallin virolaiselta Artur Pirkiltä, Peipsin läheltä. Mestari Pirk itse nukkui tänä keväänä pois, mutta taito jää elämään.Olen aivan vallan täysin ihastunut näihin. Ne ovat kaikkea sitä mitä puutarhatuolien pitääkin olla: hyvän näköiset, keveät liikutella, mutta tukevat istua. Jaakko nauroikin, että entisaikaan ei tarvinnut opiskella ergonomiaa osatakseen tehdä hyvä tuoli.

Pieni huoli minulla oli siitä, mitä Eräs sanoo näistä luonnonmateriaaleista tehdyistä huonekaluista. Ymmärtääkö hän että ne ovat huonekaluja, ts. niitä ei saa syödä. Vai pitääkö vain jänninä puruluina.Toistaiseksi pikkuhammas on jättänyt tuolit rauhaan - toisaalta, eipä J.Ölliä ole hetkeksikään jätetty yksin näiden kanssa.

Haluan vielä näin julkisesti kiittää Jaakkoa näistä upeista parvekekalusteista. En voisi olla niihin tyytyväisempi kuin mitä olen! Suurkiitos!

7 kommenttia:

Anna-Mari kirjoitti...

Ihanat, ihanat, IHANAT! Olen haaveillut tuollaisista piiiiitkään, josko joskus osattaisi ihan itse tuommoiset tehdä. Ja että niitä siis joku tekee ja myy Suomessa? Wau!

Toivottavasti välttyvät purulelun kohtalolta.

Vallaton mummeli kirjoitti...

Heh, siinä Eräs katselee tuoleja vähän sillä silmällä. Jos kuitenkin ihan vain pikkuisen, edes pikkiriikkisen jarskahuttaisin.

Nimetön kirjoitti...

Tiina,

Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi Otepäähän! Kirjoitat erinomaista blogia ja otat täydellisiä kuvia.

Kun seuraavalla kerralla tulemme Otepäähän, tiedämme missä yöpyä.

Kiitos kiitoksista. Paluumuuttajan arki on alkanut.

Hyvää kevättä ja kasvukauden alkua,

Lenina Rautonen

Marjattah kirjoitti...

Ooh! Onnea uudelle kalustolle! Täydentävät Villa Ottilian persoonallista ilmettä.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos Lenina!

Ja kiitos erinomaisesta Baltiaa käsittelevästä blogistasi Taloussanomien verkkolehdessä. Haikeana sanon sille nyt hyvästi.

Toivotan sinulle lämpimästi kaikkea hyvää jatkoon, ja toivon, että jossain vaiheessa tapaamme, joko virtuaalisesti (ehkä aloitat uuden blogin) tai, mikä sen mukavampaa, reaalimaailmassa Otepäällä.

--

Mollamarille: Jaakko tekee näitä ihania tuoleja harrastuksena, ei - ainakaan vielä - ammatikseen.

VM:lle, paree on ettei Eräs jarskahuta tai sitten minä saatan humahuttaa. :-)

Outi kirjoitti...

Onpas tosiaan ihanat kalusteet. Ihan toista kuin nämä "kovapuiset", mitä joka paikassa myydään. Hienot.

Inkivääri kirjoitti...

Aivan ihanat!