sunnuntai 15. elokuuta 2010

PäRRnussa on kaikki paremmin

Lupasin kertoa tämän tarinan, jonka kuulin alunperin ystävättäreltäni Haapsalusta.

Kyseinen ystävätär toimii myös matkailualalla ja tapaa päivittäin paljon suomalaisia asiakkaita. Hän on tunnollinen ja työteliäs ihminen, jolle on suoranainen kunnia-asia hoitaa työnsä kunnolla. Saada asiakkaat viihtymään. Se ei ole aina ihan helppoa.

Haapsalu on Pärnun tapaan kylpyläkaupunki, ja luulen että haapsalulaisilla on pienoinen alemmuuskompleksi Pärnun suhteen. Kaikki on Pärnussa hieman suurempaa. Siellä on isommat hiekkarannat, enemmän ravintoloita, enemmän hotelleja, enemmän yöelämää.

Tuli sitten ystävättärelleni asiakkaita, jotka heti ensimmäisenä päivänä alkoivat kovalla äänellä verrata Haapsalun kylpylää ja sen tarjontaa Pärnun vastaavaan. Ja vertailussa Pärnu vei aina pisteet kotiin.

Asiakkaat, joista yksi sorautti ärrää herkullisesti, ilmoitti heti: "Me olimme viime kesänä PäRRnussa, ja PäRRnussa kyllä oli tosi hyvä aamiainen" ja "PäRRnussa kyllä sai sitä ja tätä..." Mitä ikinä ystävättäreni yritti, tuli vastauksena aina vertaus PäRRnuun.

Mutta aika kului. Asiakkaat olivat viikon kylpylälomalla ja päivä päivältä Pärnu mainittiin aina harvemmin ja harvemmin. Ja viimeisenä päivänä tyytyväiset asiakkaat lähtivät ja totesivat: "PäRRnu ei ollut kyllä yhtään mitään. Me ei ikinä enää mennä sinne, vaan tullaan aina Haapsaluun!"

Bravo! Kilpailussa Haapsalu - Pärnu pisteet: 6-0 Haapsalulle.

Haapsalun satamaa kesälläMistä tämä tuli mieleeni?

Kerroin tämänaamuisessa bloggauksessani, että meillä oli kolme päivää vieraana iso seurue Suomesta. Saapuivat torstaina ja lähtivät tänä aamuna.

Perjantaiaamuna olin kattanut aamiaispöydän nätisti ja laittanut aamiaistarjonnan esille. Keittiöstä kuuntelin toisella korvalla mitä asiakkaat aamiaisesta pitivät.

Ja sitten kuulen: "Oltiin viime vuonna Saarenmaalla ja siellä oli kyllä aamiaispöydässä kahdenlaisia munia, toiset 3 minuuttia ja toiset 10 minuuttia." Ja vaikka kukaan ei äRRää soRauttanutkaan, olin senkin kuulevinani.

"Oi eiiiiii" ajttelin, "SaaRRenmaalla oli taatusti kaikki paljon paremmin."

Kolme päivää asiakkaita pehmittelin ja hyvänä pidin, ja olivathan he mielissään kaikesta. Kerroin sitten PäRRnu-tarinan ja sen mitä olin kuullut heidän puhuvan SaaRRenmaan aamiaisesta ja kananmunista ja juttuni sai aikaan naurunremakan.

Lähtiessään asiakkaat, nuo veitikat, kirjoittivat vieraskirjaan: Kivaa oli vaikka PäRRnussa saikin löysiä munia.

Että tällainen taRRina PäRRnusta.3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Joillekin jokakesäinen Pärrnu rantaloma on ns. ehdoton must. Tältä kesältä käyneiden tuttujeni muistoja on mm. puolentoista tunnin odottelu pitsapaikan jonossa, toinen yhtä pitkä jakso yökerhon jonossa, jonne sisään päästyä piti maksaa älytön hinta lipusta ja sitten poistua lähes heti, koska sisällä ei ole mitään ilmaa. Joka paikassa älyttömästi ihmisiä.

Jokaisella on oma tapansa rentoutua, mutta ymmärrän kyllä ihan hyvin, jos joku valitsee lomakohteeksi Haapsalun, Hiidenmaan, Otepään tai vaikkapa Latvian JuRRmalan, jossa meno on huomattavasti hillitympää. Jopa jos sieltä ei saisikaan löysia munia.

Crane kirjoitti...

MAinio tarina! Tuollaisia puheita kuulee myös Lapin tunturikeskuksissa, vertaillaan Leviä, Yllästä, Saariselkää.....
Aina ihmettelen, miksi ihmisten pitää vertailla, miksi ei vain oteta jokaista kokemusta vastaan ilolla ja ennakkoluulottomasti...
Jos (..vaikka jossittelukin on turhaa) saisin valita, niin pieniin kiireettömiin paikkoihin matkaisin! (Huokaus!)Koskahan se päivä koittaa, että sinne Otepäähän pääsisin...

Marjattah kirjoitti...

Voin uskoa että kirvoitti makeat naurut, oikealla hetkellä, ärrää sorauttaen :) Ja jäi mieleen.