lauantai 14. maaliskuuta 2009

Otepään lumitilanne

Meilläpä kävi mukavat hiihtomiehet Suomesta, jotka ymmärtääkseni olivat kovastikin tyytyväisiä Otepään latuihin ja lumitilanteeseen. Ja ymmärtääkseni myös meihin.

Vaan sitä hiihtomiehet valittivat, että Suomesta matkalle lähtiessään oli netistä vaikea löytää tietoa Otepään lumi- ja latutilanteesta.

Ja mikä on hiihtomiehille tärkeää? Tietenkin lumi.

Ja totta onkin, että Otepään lumitilanne on piilotettu outojen linkkien taakse.

Minäpä autan muita saman ongelman kanssa pähkäileviä:


Ensinnäkin Tehvandin eli Otepään hiihtostadionin on-line linkki, josta näkyy kameran kautta tilanne laduilta löytyy näin: http://www.tehvandi.ee/.


Lumesta ja säästä löytyy myös tietoa http://www.ilm.ee/ -sivuilta. Sieltä vaan klikkailemaan karttaa Otepään kohdalta.

Ehkä suomalaisia hiihtomiehiä lohduttaa tieto, että eivät virolaisetkaan ole kurssissa Otepään lumitilanteen kanssa.

Meillä kävi tässä taannoin vieraita Tallinnasta, jotka olivat aivan ihmeissään, että miten Otepäällä voi olla lunta, kun Tallinnassa ei ole.

Ja kampaajalla käydessäni pohti luottokampaajani Astrid sitä, että hänen tallinnalaiset kaverit eivät voi uskoa, että Otepäällä, etelässä, voi ylipäätänsä olla lunta, kun sitä ei pohjoisemmassa ole.

Summa summarum: Otepään lumitilanne on varjeltu salaisuus, joka tekee hallaa (hmh, huono sana) Otepään matkailulle.

Lupaan, että uusille Villa Ottilian kotisivuille tulee monipuolisesti linkkejä paikkakunnan ilmaan, kesäisin ja talvisin.

Ja ehkä minun blogini jos ei päivittäiset, niin ainakin viikottaiset tarinat Otepäästä kera kuvien antavat myös jotain tietoa kulloisestakin tilanteesta. Eli pysykää kanavalla, jos olette suunnittelemassa matkaa tähän suuntaan. Tai laittakaa suoraan kysymys minulle, vaikkapa osoitteeseen: info@villaottilia.ee


Kuva otettu tänään n. klo 18.30 lähimetsästä


Ja kuvalle vielä säätiedotus suoraan Villa Ottilian sääasemalta:


Lunta on toistaiseksi runsaasti. Öisin lämpötilat putoavat n. -1 - -3c asteeseen ja päivällä lämpötila nousee pari astetta plussan puolelle.

Varsinais-Suomen hiihtomiesten mukaan ladut olivat hyvässä kunnossa, aamusta asti hoidettuja. Minun arvion mukaan tänne kannattaa tulla hiihtämään kirkkaassa maaliskuun auringossa, hyvillä hangilla ainakin vielä kaksi viikkoa.

Varauksia vastaanotetaan... reservation@villaottilia.ee

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Eikö olekin ärsyttävää, kun yrittää netistä etsiä jotain tietoa, eikä sitä tahdo löytyä, kuten nyt Otepään lumitilannetta. Tosin itselleni se on herttaisen yhdentekevää, mutta sympatiani ovat niiden puolella, jotka sitä tietoa etsivät.

Träskändan lumitilanteesta sanoisin, että lunta on. Tosin sulamisvauhti on kova, mikä on kiva. Puutarhan parannussuunnitelmat on jo tehty ja hinku on kova, siis pihalle. Vappuunkaan ei ole enää kuin vähän yli kuukausi. Silloin pitäisi olla jo kukkapenkit siivottu ja pensaat oiottu. Oi voi.

Tiina Linkama kirjoitti...

No nyt ainakin tiedon löytää! Kokeilin googlata Otepää lumi ja Otepää lumitilanne ja hiihaa, sieltä tulee tämä sivu esiin.

Ja tiedoksi, tältä päivältä että pakkasta on -1c ja aurinko paistelee vaihtelevasti. Aamulla oli suorastaan upea ilma, nytkin perin sievä.