tiistai 3. maaliskuuta 2009

Matka Otepäälle - kuvina!
Alun alkaen oli mielessä minulla otsikoida tämä bloggaus vetävästi, jotain joka herättää lukijan mielenkiinnon. Tämä otsikko oli vahvasti mielessä:

Suutarin vaimon kengät


Mutta sitten, aiheeseen liittyen mietin parhainta google-optimoitua otsikkoa Otepäästä, ja päädyin pitkän pähkäilyn jälkeen näinkin latteaan, mutta toivon mukaan hakukonemyönteiseen otsikointiin.

Sillä Otepäästä ja matkailusta tänne on tässä jutussa kysymys.

Olen päättänyt tehdä jotain, että väki löytäisi tiensä niin Otepäälle kuin Villa Ottiliaan.

Osana tätä kirjoitus- ja pohdintaprojektia rakensin nettiin uuden kuvagallerian, joka esittelee Otepäätä laajasti kaikkina vuodenaikoina, ja se löytyy tästä.Ja nyt siis palaan Suutarin rouvan kenkiin, jos sallitte:

Google ja sen kyky löytää hotellimme on pyörinyt viimeiset päivät mielessäni.

Asiakkaita on tänä vuonna ollut Villa Ottiliassa aiempaa vähemmän, vaikka talvi on ollut ilmojensa puolesta mitä mainioin. No, lamaa voi aina syyttää, mutta minä syytän myös itseäni. Ja hieman myös Perheen Viisainta Miestäkin.

Emme ole markkinoineet riittävästi – ja Googlen hakukoneessa emme tule ensimmäisten joukossa esille. Koittakaa. Naputelkaa vaikkapa Otepää ja majoitus. Ei tule Villa Ottilia ihan heti esiin. Valitettavasti, totean.

Ja nyt tullaan sitten suutariin ja suutarin lapsiin, tai siis tässä tapauksessa suutarin vaimoon eli Yours Truly’iin.

Perheemme Viisaimmalla Miehellä, koodinimi Posselillahan (vielä jaksan riemua repiä tuosta termistä) on oma mainostoimisto. Päivät pitkät mies siis naputtelee mitä vetävimpiä mainostekstejä eri yritykselle, suunnittelee kampanjoita ja kehittelee markkinointistrategioita. Ja kun ei sitä tee, pohtii muuten vaan viisaita markkinoinnista ja sitten postailee ajatuksiaan omalle saitilleen ja oman blogiinsa (löytyvät linkkilistani, mutta en pahapäisyyttäni vahingossakaan laita niistä linkkiä juuri tähän) ja osallistuu alan kansainväliseen keskusteluun eri nettifoorumeilla.

Vaan Perheemme Viisaimman Naisen yrityksen markkinointi on jäänyt lapsipuolen asemaan. Syynä on toki enemmänkin oma saamattomuuteni asian suhteen. Olisinhan minäkin voinut ottaa aktiivisesti asian esiin, tai suorastaan tehdä homman itse. Ainoastaan nettinikkaroinnin osalta nostan kädet pystyyn, mutta siihenkin löytyy ulkopuolelta apua.

Meillä on ollut pian kolme vuotta nykyiset kotisivumme pystyssä (löytyvät tästä eli selkokielellä: www.villaottilia.ee).

Sivut ovat mielestäni raikkaat ja toimivat, ne ovat yhä ajankohtaiset ja ne ovat, mistä itse olen ylpeä, käännetyt useammalle kielelle. Tästä työstä lähtee kiitosta moneen valtakuntaan! Kiitos Sylvia! Kiitos Soili!

Mutta sivujamme ei ole päivitetty piiitkiin aikoihin, ja tästä kuulemma Google ei tykkää.

Ja päätin ryhtyä sanoista tekoihin – eli kirjoitin uudelleen suomenkieliset sivut. Tekstit ovat nyt valmiina, ja yritän saada yhden tutun nettinikkarin käsiini. Olemme tehneet jossain vaiheessa kättä päälle ja oravannahkoja väliin -sopimuksen sivujen uudistamisesta.

Uusi teksti on entistä informatiivisempi, ainakin tämä oli pyrkimykseni.

Uskon vakaasti, ja samalla ajatuksella oli aiemmatkin kotisivut tehty, että ei riitä että Villa Ottilian kotisivuilla kerrotaan kymmenen kaunista ja hyvää hotellista. Sivujen täytyy olla informatiiviset myös Otepään ja Etelä-Viron matkailun suhteen.

Siis marssijärjestys on tämä: ensin täytyy vakuuttaa ihmiset siitä, että Otepäälle kannattaa tulla. Ja vasta sitten voi kertoa, että paras paikka täällä yöpymiseen on kahden karhun majatalo, eli siis Villa Ottilia.

Uudet kotisivutekstit siis kertovat Villa Ottilian ohella monenmoista Otepäästä ja Etelä-Virosta. Sieltä löytyy neuvoja ja ohjeita matkan järjestämisestä, aina laivalippujen tilaamisesta alkaen. Runsaasti palstatilaa saavat vinkit siitä mitä kaikkea täällä voi tehdä kaikkina eri vuodenaikoina. Laskettelumäet, pulkkamäet, luontoreitit, fillarireitit jne. esitellään.

Ryhmämatkoille on oma osionsa. Samoin mukana on runsaasti linkkejä muihin paikkakunnan yrittäjiin, eli ohjeita siitä mitä tehdä, jos haluat vuokrata sukset tai laskettelulaudan, mennä kampaajalle, hierojalle tai etsit kuntosalia.

Koska uskon vakaasti myös kuvan ja tekstin yhteistoimintaan, on toiveenani saada sivuille mahdollisimman paljon hyviä kuvia.

Viimeiset kaksi päivää olen istunut pienessä kuumepöpperössä tietokoneen ääressä ja kaivanut sen uumenista satamäärin erilaisia kuvia, jotka voisivat sopia kuvitukseksi kotisivuille. Lähikuvia pörriäisistä ja ruusuista, maisemakuvia, kuvia hotellista itsestään, sen huoneista. Kuvia Otepään maamerkeistä, kuvia lähistön nähtävyyksistä. Kuvia jotka vastaavat kysymykseen: miksi tänne kannattaa tulla.

Tein kuvista gallerian aluksi ihan vain nettinikkaria varten. Hänen on kootusta galleriasta helppo valita sopivimmat. Mutta sitten mietin, että hei, tämähän on ensimmäinen kuvagalleria, joka on näin laaja, ja esittelee Otepäätä kaikkina vuodenaikoina. Ja päätin laittaa sen tänne blogiinkin.

Ja niiltä joilla jutun alkumetreillä unohtui linkki, tässä toistamiseen: klikaten.


Kuvia on paljon, mutta nopeastihan niistä selviää kun vaan klikkailee eteenpäin. Ensin on omina osioinaan kevät, kesä, syksy, talvi. Sitten tulevat tapahtumat, lähikuvat, kuvat nähtävyyksistä jne. Lopuksi kuvat meistä nauramassa kameralle sekä kuvat Villa Ottiliasta, niin sisältä ja ulkoa.

Olisin aivan vallan ilahtunut, jos innostuisit kertomaan ajatuksisi siitä mitä sinä haluaisit lukea Villa Ottilian kotisivuilta! Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä sivujen sisällössä, rakenteessa ja ulkoasussa? Kaikki vinkit, viisaudet, vihjeet ja varoitukset otetaan äärimmäisen kiitollisina vastaan.

Jään siis odottelemaan

t. Sinulle uskollinen eli Yours Truly (kuten ylhäällä jo kerroin) :-)

9 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ihan pikakommentti minuutin vierailulta nykyisellä sivustolla. Omalla koneella tekstit olivat tosi pienellä präntillä vaikka minulla on suuri näyttö. En nyt kyllä katsonut olisko siinä tekstin koko vaihdettavissa, mutta jos pakottaa tietyn koon niin sitten meille huononäköisille saisi olla tarjolla myös koon vaihto (ne erikokoiset A:t yleensä sivun yläosassa).

Sitten ymmärrän ettei hintoja voi laittaa euroina (kun kurssit vaihtuvat), mutta edes noin hinta myös euroissa tai euro on XX eestin rahaa lausetta ja sitten päivittelette sitä jottei ihan harhaudu.

Olisin kaivannut myös linkkiä / kuvaa siitä missä kohtaa Viroa tuo Otepää on.

Tiina Linkama kirjoitti...

Moi Jame

Ja kiitos kommenteista!

Kun alamme rakentaa uusia kotisivuja niin otan tuon tekstikoon esiin nettinikkarin eli sivujen koodaajan kanssa - eli että tekstin voi halutessaan vaihtaa isommaksi.

Samoin on huomiosi siitä, että hinnat on vain kruunuissa ilman eurohintaa erittäin hyvä.

Myös tämä otetaan jatkossa huomioon! Euron ja EEK:n keskinäiset kurssit ovat olleet pitkään hyvin vakaat, joten senkään puolesta ei tule ongelmia.

Ja kartta Otepään sijainnista Virossa on mainio ajatus -- sitä vaan itse jotenkin on niin tottunut omaan sijaintiinsa, että sitä kuvittelee, että koko maailman tietää missä oma napa on.

Todella hyviä kommentteja! SUURKIITOS!

Maris kirjoitti...

Itse yleensä etsin majoitusta tripadvisor.com tai booking.com -tyyppisten saittien kautta. Siitä näkee suoraan hinnat, varaustilanteen ja mahdollisesti myös vierailijoiden arvostelut. En sitten tiedä, mitä näihin palveluihin liittyminen vaatii..

Ottamasi kuvat ovat aivan mahtavia, lisäisin niitä ihan rohkeasti saitille! :) Mulle tuli niitä katsellessa hirveä hinku päästä kesällä Etelä-Viroon matkailemaan ja kuvaamaan.

Saitista vielä: lisäisin Villa Ottilia palkin alle enemmän alaotsikoita (tästä voi varmaan joku olla eri mieltä) - sijainti & ajo-ohjeet (+ mitä muuta läheltä löytyy), majoitus & hinnasto, yhteystiedot, galleria, tapahtumat Otepäällä.
Lisäisin myös tietoa mm seuraavista: check in/out aikataulut, parkkipaikat, julkinen liikenne, wifi/internetyhteys, maksutavat ym.

En tiedä minkälaisia vieraanne ovat ja mitä kautta teidät löydetään, mutta nämä vinkit ovat omasta näkökulmastani. Tykkään tutustua matkakohteeseen ja majoitusvaihtoehtoihin mahdollisimman tarkasti ennen lopullista valintaa kaivamalla netistä tietoa. Harvemmin haluan soitella ja kysyä lisätietoja - eli teen yleensä päätöksen kotisivujen perusteella. Jos vielä varauksen pystyisi suorittamaan netissä (eikä siis tarvisi edes sähköpostia käyttää :)), olisi se mulle paras vaihtoehto.

Ainiin, ja pistäisin saitille kuvia myös kylpyhuoneista ja vessoista. Huoneistakin saisi puolestani olla enemmän kuvia. Ja ehkä jonkinlainen vieraskirja?

Tiina Linkama kirjoitti...

Moi Maris, ja kiitos kommenteista.

Paljon tosi hyviä huomioita.

Palaan huomenna asiaan - varsinkin tuon sähköisen varaussysteemin puolesta.

Ihanaa, että ihmiset jaksavat innostua minun bisneksen edistämiseen.

Siis huomiseen!

Nimetön kirjoitti...

Oletteko kokeilleet tekstin suurentamista näytöllä rullahiirellä?
Eli CTRL + rullan pyörittäminen. Rullan pyörittäminen toiseen suuntaan pienentää tekstin ja päinvastaiseen suuntaan suurentaa.

Nimetön kirjoitti...

Tinde, kun asiakkaat soittaa teille, niin mitä ne kyselee? Jospa näihin vakiokysymyksiin saisi vastauksen jo teidän kotisivuilta.
Sanos millä saisin tuon isännän innostumaan Turin reissusta?

kulmalukko kirjoitti...

Hotellin mainostamissivustolle kannattaa laittaa myös sellaisia kuvia, joissa on ihmisiä tekemässä jotain. Koska potentiaalisten asiakkaiden on helpompi samaistua niihin ("olisinpa minäkin tuolla kiikaroimassa hienoa maisemaa / laskemassa mäkeä") kuin pelkkiin maisema-/kasvikuviin.

Kannattaa myös lisätä tietoja Otepäästä ja siellä olevista aktiviteeteista suomen kieliseen wikitraveliin. Se kun on ilmaista.

Tiina Linkama kirjoitti...

Erinomainen vinkki tuo wikitravel. Minulle se oli aiemmin tuntematon.

Asiakkaista minulla on aiemmin ollut vain blogissa linkin kautta galleria, sieltä voinee poimia myös mukaan kuvia.

Ja onhan minulla varmasti muitakin "ihmiskuvia" eli ihmisiä toimissaan tai tekemässä jotain mukavaa.

Mutta totta törisee kulmalukko. Ihmiseen on helpompi samaistua kuin pelkkään postikorttimaiseen kuvaan.

Nimetön kirjoitti...

Kuvia oli runsaasti, ja joku viisas jo mainitsi vastauksessaan, että kuvat, joissa tehdään jotain kiinnostaisivat potentiaalisia matkustajia. Olen samaa mieltä - kannattaisi ehkä korostaa kaikkia niitä harrastusmahdollisuuksia joita Otepää tarjoaa, moni ei varmaan tiedä esim. golf-kentästä yhtikäs mitään... minä itse tykkään maisemakuvista, mutta esim. matkakohdetta päätettäessä action-kuvat ehkä olisivat houkuttelevampia? Meidän taloudessa minä aina ihastelen matkaesitteiden maisemia, kukkia yms. esteettistä, isäntä taas vertailee, mitä kaikkea mahdollista ja erilaista matkakohde voisi tarjota. Emme me tietysti juuri mitään niistä monista harrastusmahdollisuuksista varsinaisesti TEE, mutta onhan se hienoa tietää, että jos vaan jaksaisi nousta baden-badenista, niin olisi vaihtoehtoja mistä valita :)
Ja kyllä vaan, netistähän mekin aina niitä kohdetietoja etsimme, joskin olemme autuaasti ohittaneet nuo muiden mainitsemat saitit, esim. Wikitravelin, josta kuulen nyt ekaa kertaa.
Opettavaista, siis!
Ja ehkä itse Otepäästäkin olis kiva olla tietoja, vaikutti mukavalta paikalta ja sieltä kuitenkin löytyy kaikki tarvittava (posti, kauppa, ravintoloita yms. yms.). Joku tästäkin jo kyllä kirjoitti, mutta pistinpä nyt saman jutun minäkin.

Jaana