lauantai 7. maaliskuuta 2009

Otepää esittely HS Oma Maailmassa
Huomenta Otepäältä (vaikka kuva onkin illalta)!

Yritän yhä keksiä tapoja millä tuoda esiin Otepäätä matkailukaupunkina eri foorumeissa. Ja ilman rahaa. Wikitraveliin on juttua tulossa. Sen sijaan kotisivujen synnyttäminen sai kolauksen, josta yritän tokeentua. Eikä siitä juuri nyt tämän enempää.

Siis, etsin foorumeita, joissa voisin levittää Otepään ilosanomaa. Ja keksin Hesarin Oma Maailma-sivustot. Ja sinne sitten kirjoitin tällaisen jutun:


Otepää on monipuolinen ja luonnonkaunis lomakaupunki Etelä-Virossa, Valgamaalla.

Se sijaitsee korkealla Otepään ylängöllä ja on siksi talvisin varmaluminen. Otepään maasto on muuten tasaiselle Virolle poikkeava: mäet seuraavat toinen toistaan, niiden välisissä laaksoissa on puolestaan pieniä ja kirkasvetisiä järviä ja jokia. Suurin järvi on Pyhäjärvi aivan kaupungin kyljessä.

Otepää tunnetaan parhaiten talvilomakohteena, mutta kaupungilla ja sen ympäröivällä luonnonpuistolla on paljon tarjottavaa myös kesäisin. Eikä kannata unohtaa syksyä tai kevättäkään.

Otepää elää pitkälti matkailusta, ja siksipä sillä on tarjota matkailijalle kaikki mitä matkailija etsii: majoitusliikkeitä on kaupungissa monenkokoisia ja tasoisia.

Ravintoloita, kahviloita, baareja on kaupungissa useita,joista osa isojen hotellien yhteydessä.

Otepäältä saa myös kauneus- ja hyvinvontipalveluita Suksi-, lumilauta-, polkupyörä- ja rullaluistinvuokraamoja on useita.

Suomalaisten omistama ja suosima ja perhehotelli Villa Ottilia löytyy keskustan läheltä, Otepään luonnonpuistosta. Katso
http://www.villaottilia.ee.

Otepään vetonauloja on talvella loistavat hiihtoladut, joita on kymmeniä eritasoisia, osa niistä myös valaistuja. Tunnetuimmat hiihtokeskukset ovat Tehvandi ja Kääriku. Kaupungin vierestä löytyy myös kaksi laskettelumäkeä, Väike Munamägi ja Kuutsemäe. Lapsille on kaksi hisseillä varustettua tubing-mäkeä, joissa voi ajella vinhasti pyörivillä kumidonitseilla.

Kesällä Otepäällä kannattaa suunnistaa Pyhäjärvelle, jonka sanotaan olevan Viron kaunein. Pyhäjärven ranta on saanut vuosi toisensa jälkeen ns. Sinisen lipun, mikä tarkoittaa, että ranta täyttää kaikki tärkeät kriteerit: vesi ja ranta ovat puhtaat, sieltä löytyy pukukopit, suihkut, ravintolat, veneen- ja kanootinvuokraus, hengenpelastajat jne.

Myös hölkkääjille, kävelijöille, luontosamoilijoille, polkupyöräilijöille ja rullaluistelijoille löytyy monenlaisia opastettuja ratoja ja reittejä.

Otepään läheltä löytyy myös 18-reikäinen, erittäin kaunis, mutta vaikeaksi sanottu Otepään golfkenttä. kts.
www.otepaagolf.ee

Otepään Seikkailupuistossa on useita eritasoisia ratoja, joilla voi ottaa mittaa itsestään. Helpoimmat radat sopivat myös lapsille, mutta ns. musta rata edellyttää jo vanhempaa ja kokeneempaa seikkailijaa. Kts.
www.seikluspark.ee

Ihmiset Otepäällä ovat ystävällisiä, vaikka suomen kielellä kaikkialla ei pärjää. Tallinnan ja jopa Pärnun ja Haapsalun kaltaista "väsymistä" suomalaisiin turisteihin ei Otepäällä ole ainakaan toistaiseksi nähtävissä. Ehkä tämä johtuu myös siitä, että Otepäällä käyvät turistit ovat itsekin hieman erityyppisiä kuin esim Tallinnassa päivämatkoilla käyvät.

Otepäälle tulevat ihmiset lepäämään tai virkistymään tai liikkumaan. Perhekohteena Otepää onkin aivan erinomainen.

Kulttuurinnälkäisille ja löytyy myös monenlaista -- lähistöllä on useita historiallisesti mielenkiintoisia kohteita. Ja Tarton yliopistokaupunki ja sen monipuolinen tarjonta on lähellä, 42 km päässä. Yhtä kaukana on maakunnan keskus, Valga, joka sijaitsee aivan Latvian rajalla.Sain jutun sinne läpi, vaan jostain syystä ei kappaleenvaihdot tulleet esiin, koko juttu pamahti ruutuun yhtenä pitkänä pötkönä. Kuin tiiliskivi ahdettuna täyteen pientä printtiä. Yritin html:llä pakottaa kappaleenvaihtoja, mutta turhaan.


Lopulta ratkaisin homman niin, että siinä missä olisi pitänyt olla kappaleenvaihto oli: --
Toivon, että se ainakin hiukkasen pilkkoo tiiliskiveä.Kuka tuntee Napsun? Sinnekin olen jossain vaiheessa saanut lykättyä pienen tekstin. Tänään lisäsin sinne kuvia parisen kappaletta, jotka odottavat moderaattorin hyväksyntää.


Kuten sanottu, yrittänyttä ei laiteta. Ja minä nyt ainakin yritän.


Lisää vinkkejä foorumeista, jonne voisin tekstiä lykätä, otetaan vastaan nöyrän kiitollisena ja niiaten niin että polvet natkuvat.

2 kommenttia:

Marjattah kirjoitti...

Löytyihän se Hesarin juttu, ja Tiinan profiilikin sieltä (vielä kuvaa vailla).Sehän näyttää pätevältä palvelulta ainakin näin ensivilkaisulla.Nettihesarilla on laaja lukijakunta arvatenkin.

Mulla ei ole pätevyyttä antaa vinkkejä matkailualalla, mutta tein pikakatsauksen Facebookin matkailu- fan klubeihin.Löysin Kuopio-ryhmän, jossa on 3488 jäsentä, Jyväskylä:4363, Helsinki 9530. Itse kuulun Chiang Mai fan klubiin, jossa on vaivaiset 762 jäsentä. Tavoittaa ainakin reppu-ikäiset matkailijat. Helppo perustaa ja lisätä tekstiä+kuvia.

Sylvia kirjoitti...

mites olisi www.reseguiden.se jos halajat Ruotsistakin vieraita?