lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kesän (toinen) suuri uutinen: Huvikumpu on nyt meidän!

Rakkaat blogin lukijat,

olen tietoisesti ollut hiljaa Võsun talon ostosta ja myynnistä, koska pitkään kaikki oli auki. Hetkittäin tilanne näytti erittäin synkältä. Vaikutti mahdolliselta, jopa todennäköiseltä, että menettäisimme Huvikummun, josta teimme jo viime kesänä esiostosopimuksen ja maksoimme varausmaksun. Talon, jonne viime syksynä kokoontui runsas joukko ystäviä ja blogiystäviä talkoisiin. Talon johon olin sijoittanut paljon ajatuksia, työtä ja unelmia.

Mutta eilen, viimeisenä mahdollisena ostopäivänä, kiitos vanhojen ja uusien ystävien avun, saimme tehtyä talosta lopullisen sopimuksen. Nyt se on meidän! Ette voi uskoa miten hieno olo nyt onkaan!

Ensimmäinen osa Suuresta Seikkailusta on viety päätökseen. Vuosi Võsulla voisi olla ensimmäisen tarinan nimi. Kuinka unelmasta tuli totta. Tarina on jännittävä, hetkittäin suorastaan piinaavan jännittävä. Ja tarinaan sisältyy suuria jaettuja ilon hetkiä, onnistumista, työtä ja hetkittäistä hurmioitumista ja suoranaista autuutta. Siihen sisältyy kyyneliä ja naurua, kultaisia auringolaskuja Võsun rannalla. Hauskoja juhlia ja Latten ja Rummukaisen riemua.

En tiedä mitä olisi tapahtunut jos kauppoja ei olisi eilen tehty. Olisin luultavasti hyvin hyvin pettynyt. Hetkittäin tuntui että miksi yrittää mitään, jos kaikesta yrittämisestä huolimatta asiat eivät toteudu. Unelma jää vain pettymykseksi.

Näin ei käynyt. Pettymyksen sijasta sain valtavan määrän uutta energiaa. Ja vahvistuksen uskolle: jos oikein jotain haluaa ja yrittää - unelma on mahdollista saavuttaa.

Ensimmäinen tarina on viety päätökseen. On vuoro Suuren Seikkailun kakkososan: Miten tehdä Huvikummusta - Villa Ottilian ohella - Viron viehättävin lomakohde. Miten löytää sinne asiakkaat.  Miten viedä aloitettu remontti kunniakkaaaseen päätökseen. Uskon että kakkososa tulee olemaan yhtä seikkailurikas taipale kuin ykkösosakin.

Niinpä julistan tässä ja nyt Huvikummun avatuksi! Sen huoneistoista on jo kolme kappaletta valmiita, huonekaluja ja astioita myöten. Tämän syksyn aikana jatkuu loppujen huoneistojen korjaus ja kalustus. Tiedossa on uudet talkoot, joiden aikana toivomme saavamme korjattua vanhan terassin ja aidat uuteen uskoon. Maalattua yläkerrasta yhden huoneen. Ja paljon muuta.

Ensimmäiset kesävieraat ovat Huvikummun jo korkanneet, eli suuri ihastuttava perhekunta on viettänyt siellä koko heinäkuun. Elokuussa tulee toinen pienempi seurue asumaan neljäksi viikoksi toiseen päähän taloa.

Lisääkin kesävieraita otetaan vastaan! Yhdeksi tai kahdeksi päiväksi emme taloa tai sen erillisiä asuntoja vuokraa. Minimiaika on viikko. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä minuun, osoitteella tiinalinkama miukumauku gmail.com. Keskustellaan toiveistanne ja hinnasta.

Laitan takuuvarmasti tänne lisää tietoa talosta pikapuolin. Tämä kirjoitus oli  osoitettu kaikille niille, jotka ovat olleet hengessä mukana koko tämän synnytysprojektin. Kaikille niille, jotka toivoivat että tarinalla olisi onnellinen loppu. Ja oli sillä!

Uusille lukijoille vinkki, jos Huvikummun tarina kiinnostaa: kirjoittakaa blogin omaan hakukenttään sanaksi joko Võsu tai Huvikumpu ja pääsette vanhoihin kirjoituksiin eli juttuihin jotka kertovat miten tämä kaikki sai alkunsa.


Huvikumpu meren puolelta


Tornin alahuoneeseen tulee näillä näkymin Kimmon toimisto. Ylätorniin minun maalausateljeeni.


Sisäpihaa


Siniset katajat reunustavat sisäänkäyntiä


Lampi heijastelee suuria mäntyjä, joiden siimeksessä talo asuu.


Osa talosta, pieni osa, jää omaan käyttöömme. Suurin osa jää kesävieraille - tai miksei talvivieraille. Eli majataloon tulee viisi erillistä asuntoa, joissa on keittiöt, suihkut ja kaikki mukavuudet. Näistä kolme on jo aika lailla valmiita. Pientä parantelua huonekalujen suhteen on vielä tiedossa. Mutta kaikki aikanaan. Asunnot ovat jo nyt mielestäni koko lailla viehättäviä. Päättäkää itse!


Päätyasunnon (neljälle hengelle) alakertaa, näkymää keittiöön. Päätyasunto on vaalean aprikoosin ja valkean sävyinen.


Päätyasunnon alakertaa, portaisiin päin


Päätyasunnon pieni ruokatila, pyöreä pöytä ja penkit neljälle


Kakkosasunto (neljälle hengelle) on sini-harmaasävyinen. Alakertaa ovelle päin.Kakkosasunnon alakertaa keittiöön päin - kuvasta puuttuu vielä alakerran huonekalut.


Kakkosasunnon yläkertaa portaista ikkunan suuntaan


Kaksi vuodetta kakkosasunnon yläkerrasta. Yksi vuode puuttuu vielä tässä vaiheessa. Nyt asunto on kalustettu siis neljälle.Kakkosasunnon keittiö, tässä vielä hieman kesken astioiden puolesta.


Kahden hengen huoneen sängyt


Alakerran keittiö, kuvassa ystävämme ja kesävieraamme ja nyttemmin myös yhteistyökumppanimme Anna.


Alakerran kahden hengen makuuhuone. Tällä hetkellä vaatekaapin tehtävää palvelee vain rekki ja henkarit. Tulollaan on siis vielä vaatekaappi ja yöpöydät etc. Kakkosen vierailla on käytössään yllä oleva iso keittiö sekä talon isoin kylpyhuone (joita on siis kaikkiaan neljä kappaletta).

Tässä siis kuvia muutamista suhteellisen valmiista huoneista ja talosta, jonka melkein menetimme.

Kiitän vielä näin julkisesti kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat olleet tavalla tai toisella mukana tämän haaveen toteutumisesta: Seija ja Risto, Anna ja perhe, Marja ja Aatos, kaikki ihanat talkoolaiset, sekä kaikki jotka ovat lähettäneet voimahaleja, hyviä ajatuksia ja pitäneet peukkuja ylhäällä.

Nyt se on meidän! Ja meidän tehtävämme on olla ystäviemme luottamuksen ja odotusten arvoisia: ja käynnistää tähän toimiva ja viihtyisä liikeyritys! Kaikki joukolla mukaan!

Jälkikirjoitus: Otsikossa mainitsin tämän olevan kesän toinen suuri uutinen. Se toinen odottaa vielä julkaisuaan. Pysykää kuulolla!

28 kommenttia:

aare kirjoitti...

Mahtava uutinen!! Onnea uusille isännille !! Vosu projekti on edennyt "vaikeuksin kautta voittoon". Nyt tarvitaan vielä talkoohenkeä, ja asiakkaita, jotka ymmärtävät paikan ihanuuden.

Sirkku kirjoitti...

Voin kuvitella, miten huojentunut olo teillä on.
Asioiden pitkittyminen koettelee.
Toivottelen hyvää jatkoa ja lisää energiaa mukaviin hommiin.

Nimetön kirjoitti...

Voi, miten ihana uutinen! Toivottavasti järjestät vielä yhdet talkoot ja minäkin pääsen mukaan. T: Sirpa

Outi kirjoitti...

Upeaa ja mahtavaa ja onnea onnea! Talo näyttää ihanalta ja huoneistot viihtyisiltä. Voin pistää sitten jotain mainostakin meidän talon intraan, kun on valmista!

Minz kirjoitti...

Voi, miten upeaa! Onneksi olkoon! Kyllä siinä on saanut olla sydän syrjällään ja myöskin käytännössä ahkerana, että olette tässä pisteessä! Saatte olla ylpeitä itsestänne!

Tytti kirjoitti...

Ilouutisesta riemuissamme! Täälläkin niin kovasti jännitettiin ja uutisia hiukan pelonsekaisinkin tuntein odotettiin.
- Onneksi kaikki päättyi hyvin ja Huvipumpu on vihdoinkin teidän.
Talkookutsua malttamattomina ootellen,
Tytti ja Jussi.

Nimetön kirjoitti...

Hieno juttu! Olen seurannut blogiasi suurella mielenkiinnolla ja toivonpa, että joskus pääsemme viettämään Huvikumpuun aikaa.

Nimetön kirjoitti...

Sessa tässä pitkästä aikaa, kyynel silmin luin Huvikumpu tarinan päätöksen, tai, nythän se on alku, suuri ja uljas alku. Ei tarvitse enää miettiäja murehtia et tuota ja tuotakin vois tehdä, mutta kun ei tiedä miten tässä käy. Nyt tietää!!! Sylin täydeltä teille ONNEA ja MENESTYSTÄ!
Ehkä jonakin päivänä minä ja mieheni näemme tuon kaiken omin silmin. Nyt (omaishoitajina) emme pääse, mutta toivossa ja hengessä olemme siellä, ainakin blogisi kautta. Terveisiä Vantaalta; Sessa.

Maikki kirjoitti...

Onnittelut! Upea uutinen!

marita kirjoitti...

Ette uskokaan miten hyvältä puolestanne tuntuukaan.Haluamme ehdottomasti kokea miltä nukkuminen Huvikummussa tuntuu.Joten ilmoittaudumme täten tuleviin talkoisiin.Sydänlämpöiset onnittelut!! LATTELLE KANS!!

Tiina Linkama kirjoitti...

Voi kiitos ihanat ihmiset. On todella sydäntä lämmittävää että olette eläneet nämä vaiheet kanssamme. VIelä ihanampaa on se, että nyt voimme porukalla iloita. Olisi ollut niin kurjaa jos tästä seikkailuista olisi tullut pannukakku.

Talkoot on taatusti tulossa! Luulen että aika on elokuun loppu tai mahdollisesti syyskuun alku.

aimarii kirjoitti...

Ihanaa! Voi veljet ja siskot sentään, miten upea juttu. Onneksi olkoon, nyt pääsette helpottunein mielin jatkamaan projektia.
Huvikumpu ei ole vain talo, se on seikkailu, joka alkoi vuosi sitten ja jatkuu kiehtovana edelleen.
On osoittanut taas kerran toteen, ettei periksi kannata milloinkaan antaa!
Olen niin iloinen puolestanne Tiina ja Kimmo, Latteakaan unohtamatta!

Nimetön kirjoitti...

Onnea roppakaupalla ja menestystä eteenkin päin.
toivotta hessu

Maris kirjoitti...

Jee! Todella hieno juttu, onneksi olkoon!

Anna-Mari kirjoitti...

Ihanaa, mahtavaa, upeaa, onnittelut!

kiirepakolainen kirjoitti...

No voi teitä onnenkäppyräisiä! Kaikki päättyi onnellisesti!
Talo ja sisustukset näyttävät mahtavilta, tuonne torniin menisin heti kaffelle, aamulla!

marja p kirjoitti...

Onnittelut hyvästä lopputuloksesta myös Karkkilan suunnalta! Eipä siis tehty turhaa sänkykeikkaa Huvikummulle! Töitä teillä siellä riittää ja apuvoimat ovat tarpeen. Hienoa huomata, kuinka paljon tekijöitä tuntuu olevan luvassa. Ehkäpä mekin jossain vaiheessa!?

Tarja kirjoitti...

Hieno uutinen :) Onnea ja menestystä Huvikummun uusille omistajille!
Näin siitä vilauksen pikavisiitillä Võsulle muutama viikko sitten.
Ja terveisia Kilpisjärveltä!

Maria kirjoitti...

Hieno uutinen, ÄÄRETTÖMÄSTI ONNEA!

Ehdottomasti olette Huvikummulle oikeat isännät. Menestystä ja merituulen tuomaa iloa Võsuun!

Wanha kirjoitti...

Hieno uutinen, oikein paljon onnea!

emo kirjoitti...

Onnea oikein paljon! Jos ei noita kolmea kattia olisi, houkuttelisin isännän mukaan lomalle Huvikumpuun.

Marjattah kirjoitti...

Iloon yhdyn! Ja tämähän ei ole Happy End, vaan Alku Uudelle :)

Sylvia kirjoitti...

ONNEA!!!!!!!!
Ihanaa että se on teidän! Olen ajatellut että ehkä tuli kuitenkin fnurra lankaan kun ei ole siitä kuulunut mitään pitkään aikaan...

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos vielä kerran kaikille onnittelijoille - taitaa tulla kommenteissa ennätys! Mutta hyvän asian vuoksi!

Unknown kirjoitti...

Hieno uutinen, onnea ja menestystä sinne! Jouduitte kokemaan jännittäviä hetkiä, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Tai pikemminkin - sehän on vasta alku!

Suski kirjoitti...

Olipa todella hyviä uutisia! Onnittelut!! =)

Vallaton mummeli kirjoitti...

Voi, miten iloinen uutinen! Onnea aivan mahtavasti toivotan! Olen piipahtamassa kotpuolessa ja otsikko houkutteli lukemaan tämän lukemattomien joukosta :) Isot ilohalaukset!

Maija Mäkelä kirjoitti...

Nyt vasta minäkin tänne päädyin:
Ihanaa Ihanaa Ihanaa...