torstai 21. huhtikuuta 2011

Torstaisuunnitelmia

Auts ja outs sanoi kehno keho aamulla. Eilisen ja edellisenkin päivän ankara haketus kantaa veronsa. Miten voi ihmisen takamus olla näin kipeä.

Aurinko paistelee ihastuttavasti vaikka tuuli on kylmä, lienee pohjoisesta. Ja merellä tuulee aina. Kateellisena katselin Etelä-Suomeen luvattuja lämpötiloja, +17c! Haapsalussa on pitkän ennusteen mukaan lämpöä maks. +6c. Hyrrr.

Koska en tänään aio koskea pikkusormellakaan hakettajaan, olisi hyvä vaihtoehto lähteä ajelulle kameran kanssa. Vaikka maisemat ovatkin aika riisutut niin ehkä jotain tarttuu silmään. Vaikka joku siivekäs tyyppi. Onhan nyt menossa lintujen paluumuutto. Vai joko se on jo ohi?

Mökkikuulumisia: hiirestä ei ole pariin yöhön kuulunut mitään. Mutta keittiön vesihana on alkanut vuotaa. Tai suorastaan lorista. Suuttimessa on ilmeisesti roskia, tiesi Aatos minua neuvoa, kun tälle soitin. Ja käski irroittaa suuttimen ja putsata se.  Hmmm. Olen ihmetellyt pientä suutinta enkä kyllä ole löytänyt minkäänmoista ruuvia, joka suutinta paikalla pitää. Nyppäämällä tai kiertämällä se ei irtoa. Niinpä olen nyt katkaissut vedet, jottei tarvitse tuota lorinaa kuunnella.

Näitä pieniä mökkeilijän ongelmia.

Mutta nukkunut olen, jos en hyvin, niin selvästi paremmin kuin mitä pitkiin aikoihin. Viime yönä heräsin vain kerran ja sain sen jälkeen nopeasti unenpäästä kiinni. Eli Topu alkaa vaikuttaa - täällä olen aina aiemminkin nukkunut hyvin.

Vaan, nyt on aika lähteä liikkelle, kameran kanssa. Tarkistin jo valokuvatorstain haasteen, ja siitä ei kyllä ollut suurta iloa autoajelua ja luntoretkeä ajatellen. Se kun oli suklaa. Jota en syö kuin aniharvoin. Eikä täällä suklaa kasva puissa tai pelloilla tai keiku lastuna lainehilla.

Mutta katsotaan, jos löytyisi jotain muuta kuvattavaa.

Siis kuvaamisiin!

4 kommenttia:

aare kirjoitti...

Kuvaa nyt se "konfliktivillatakki", niin nähdään mistä oli kyse...

Sylvia kirjoitti...

Hyviä kuvaamisia ja hyvää pääsiäistä!!
Oletko kokeillut tummaa suklaata, siis yli 70% ? Muutamat sortit ovat tosi hyviä ja ei ollenkaan makeita!

Maria kirjoitti...

Juu, villatakki kuuluu sinulle, Tiina :)

Mutta miten ihailtava määrä hakesäkkejä sinulla on! Nyt muutun vihreäksi. Haketta tarvitsee AINA!
Erityisesti alkukesästä, kun kasvu on voimallisinta. Rikkiset ei pääse kasvamaan ja juurtumaan niin hyvin, kun on paksu kerros haketta. Mutta muista laittaa lannoitetta (typpeä) hakkeen joukkoon, kun hake kuluttaa lannoitteita hajotessaan ja maatuessaan.

Tiina Linkama kirjoitti...

aare - juu kyllä, ehtiessäni.

Sylvia - kiitos, sitä samaa sinulle. En pidä erityisemmin tummasta suklaasta.

Vaahtera-Maria - kiitos hakevinkistä.