tiistai 23. marraskuuta 2010

Pieni poukkaus Võsulle

Yrno-sääsivut kertoivat meille eilen että huomenna on Vösulla ilmat kääntymässä pakkasen puolelle, joten me lähdetään laittamaan lämpöjä päälle, etteivät putket jäädy. Kyse on pikapyörähdyksestä eli huomenna jo palailen sitten näille palstoille.

Sen verran kerrottavaa on että toissapäivänä leikattiin vielä nurmikot! Ja minä istutin 7 kasvia maahan, jotka olivat jaksaneet koko kesän sinnitellä ruukuissaan. Enpä muista että koskaan olisin leikannut nurmikkoja saati istuttanut kasveja marraskuun loppupuolella.

Mutta lämmintä täällä on pitänyt, sellaista viittä kuutta astetta. Viikonlopuksi Yrno povaa jo tännekin pakkasta.

Ja ennenkuin kukaan toteaa, että ei marraskuussa ole mitään mieltä istuttaa mitään, tulee routa ennenkuin juuret ehtivät yhtään tarrata maahan, niin vastaan, että tiedän, tiedän. Mutta yhtä lailla ne kasvit olisivat kuolleet ruukkuihinsa. Joten yrittänyttä ei laiteta.

Eipä sitten muuta tällä erää kuin hasta la vista babies ja Võsu, here we come!

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Olen istutellut esim. pioninjuurakoita marraskuussa ja kukkasipuleita joulu/tammikuussa. Niin kauan kun maahan saa vaikka rautakangella reiän, istutus onnistuu. Mitään ei tietysti tapahdu kasvun suhteen, mutta juuret säilyvät hyvin. Kasvu alkaa sitten keväällä tai sitten kasvin voi hyvin siirtää uudestaan. Eli nou hätä :) Tomsku

Marjattah kirjoitti...

Huh mikä arktinen aamu Mussalossa! Ajatus ulko-oven avaamisesta ei houkuta. Posteljooniparka...
Katselin säälinkkiäsi (edellinen postaus)ja näin, että sielläkin pyryttää. Toivottavasti ei yhtä huono ajokeli kuin täällä. Onnea matkaan!

Tiina Linkama kirjoitti...

Tomsku - kiitos lohdutuksesta. Ostin helmihyasintteja -70% alennuksella, ja nyt ne odottavat istutusta.

Marjattah - kyllä ajokeli paluussa oli aikamoista pöperöä ja yöllä tosiaan tuiskutti kovaa niin että aamulla ei meinattu saada ulko-ovea auki kaiken lumen painon vuoksi.