keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Minne lennät lintunen?

Tällaista perin jännittävää ja huiman dramaattista tapahtui eilen Otepään Hermokeskuksessa.

Kuulin outoa räpinää olohuoneesta. Ääntä kesti muutama sekunti ja sitten se katosi. Hetkeksi sen ehdin unohtaa, ennen kuin silmä kiinnittyi pieneen päähän, joka kurkki keittiön hyllystön päältä:Siellä se kökötteli kellon alla ja varovasti kurkki kaapin reunan yli. Poikanen taisi olla.

Eivät kuulu lintuset meidän muonavahvuuteemme, joten alkoi operaatio: Lintu vapauteen. Koirat siirrettiin makuuhuoneeseen ja Kimmo nappasi käteensä hanskat ja niin alkoi lintusen pyydystys. Minä asetuin kameran taakse. Olohuoneesta pihalle ja parvekkeelle vievät ovet avattiin siltä varalta että lintu ymmärtäisi lentää ulos.

Ensimmäinen yritys kaapin päältä meni hutiksi. Linnunpoika istui rauhallisesti paikoillaan - epäilin sen jo vahingoittuneen - ja seurasi miten Linkama haki paikalle tikkaat ja alkoi kapuamisen yläilmoihin. Juuri kun Kimmo oli pääsemässä  linnun kohdalle lintu nousi siivilleen ja lensi keittiöstä olohuoneeseen. Asettuen portaikkoa kiertävään köynnökseen tarkkailemaan tilannetta.
Linkama laittaa tikkaat pois ja suuntaa portaikkoon. Varovasti, varovasti kurottautuu lintua kohden ja juuri kun on saamassa sen kämmeniinsä lehahtaa pieni siipiveikko karkuun niin, että kuvaan ei siitä jää kuin harmaanruskea viiru.


Lintu on palannut keittiöön ja on siellä hipihiljaa. Me kierrämme ja kaarramme keittiössä lintua etsisen - ja sitten äkkään, siellä se istuu keittiön kristallikruunun huipulla kuin osana lamppua.


Linkama hakee taas tikkaat ja lähtee kipuamaan kohti lamppua. Lintu istuu kiltisti paikallaan ja odottaa aivan viime hetkeen - ja lehahtaa tiehensä.Takaisin olohuoneeseen.

Melkein vaan ei sittenkään.


Nyt pieni kaveri on löytänyt turvapaikakseen olohuoneen lampun. Ja siellä se istuu rauhallisesti odottaen, että saavumme paikalle jälleen tikkaiden kanssa. Ja lähtee uudelleen keittiöön.

Me seuraamme perässä. Tästähän tulee varsinainen piirileikki.

Keittiössä lintu lentelee sinne tänne juoksuttaen meitä ympyrää. Mutta sitten se tekee virheen: se piiloutuu ikkunan ja oranssin mapin väliin, ja sieltä Kimmo lopulta saa sen napatusti hellästi hanskoihinsa.Lintu kannetaan rauhallisesti parvekkeelle ja sieltä päästetään vapauteen. Viimeinen kuva on ehkä aavistuksen epätarkka, mutta siellä se lentää kuitenkin, pieni lintunen, vapauteen.


Minne lennät lintunen?!

3 kommenttia:

Kimmo Linkama kirjoitti...

Olipa aika juoksentelua, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Hölmö lintu vain lensi koko ajan aivan katon rajassa eikä osannut laskeutua sen vertaa alemmas, että olisi osunut avoimesta ovesta ulos.

Mikähän lintu se muuten oli? Kovasti oli pieni, pyrstöineen ehkä kymmenisen senttiä. Päälaella oli kirkkaankeltainen, mustareunainen raita silmien välistä päälakeen. Sivuväritys näkyy jollain lailla kuvista.

Jos tunnistat, kerro!

emo kirjoitti...

Olisko hippiäinen?

Kimmo Linkama kirjoitti...

Kiitokset, Emo! Katsoin Wikipediasta kuvia ja siinähän se oli ilmielävänä. Keltainen raita (naaras siis) ei ollut ihan noin leveä ja silmiinpistävä, mutta muuten juuri samanlainen.

Kappas vain. Enpä ole elämässäni ennen tätäkään kokenut.