keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Helmikuun hurmosta Latten tapaan

Komeat kelit jatkuvat. Päivisin aurinko paistaa todella kirkkaansiniseltä taivaalta ja hanget kimmeltävät ja hohtavat - on se vaan hienoa. Kylmää toki on, tänä aamuna vuoden uusi ennätys: -26c. Mutta kun tuuli on mitätöntä, ei se tunnu oikeastaan pahalta lainkaan.

Perheen pienin eli Kultainen Leijona se jaksaa nauttia lumesta. Kimmo totesi eilen, lenkiltä kotiin tultuaan, että tuo koira on lenkillä enemmän tassut taivasta kohti kuin maata. Ronja oli kova tyttö tekemään lumienkeleitä ja tiedä sitten, opettiko se Lattelle tämän 'kynnän kuonolla perse pystyssä'-tekniikan ja kieriskelyn hangessa, mutta ainakin Latte osaa tekniikan täydellisesti. Huvittavinta on kun poika heittää selälleen mäen huipulla ja lähtee huimaan laskuun selällään, jalat taivasta kohti huiskien. Jossain vaiheessa, vauhdin kiihtyessä iskee kova hätä ja siitä on sitten kesken hyvän luisun jotenkin kiepahdettava takaisin jaloilleen.

Ohessa kuvia kahdelta viime päivältä. Latte esittelee niissä erilaisia kierrähdys- ja pyörähdyssarjojaan lumessa. Tehkää perässä!

Tästä se alkaa: ensin hangataan kuonoa lumessa pontevasti


Tämän jälkeen aletaan kiepahdus vasemman lavan ympäri.


Ja sitten kieputaan ihan ältsisti.


Lunta kynnetään pitkään ja hartaasti ja nautinnollisesti.

Ilme tuntuu sanovan: "Mitä te siinä ihmettelette?!! Ettekö ole ennen nähneet kieppuvaa hyrräkoiraa?"

Välillä täytyy tehdä tukimusretkiä pihalla, ettei olisi vaan kissa tai jänö täällä käynyt.

Korkealta näkee kauas.


Ja välillä pitää tarkkailla alas laaksoon, jos siellä tapahtuisi jotain.


Kuuluisa kirahvi-impersonaationi. Kaulani on mallia venyvä.

On se talvi vaan hienoa aikaa, suorastaan mykistävän hienoa!

5 kommenttia:

aare kirjoitti...

Se nyt on vaan niin, jotta Lattella tuo vesi on intohimona. Aivan sama hyppääkö järveen vai kieriikö lumessa, hauskaa on !! Vettähän se lumikin on.

Amalia kirjoitti...

No on sinne "eteläänkin" paljon pakkasta tullu, vaan niinhän sitä on pitkin eurooppaa. Ihanat kuvat Latesta. Aurinkoisia pakkaspäivä.

Tiina Linkama kirjoitti...

aare - eipä ole pelkoa ainakaan siitä että koiralla olisi vesikauhu.

Amalia - tämä Otepään korkeus (Otepää on Viron korkeimmalla sijaitseva kaupunki) vaikuttaa aika paljon asteisiin. Eipä silti, Vörussa, joka on meiltä etelään tai oikeastaa kaakkoon nelisenkymmentä kilometriä, oli vielä hetki sitten -27C. Viron ilmatieteen laitos on antanut myös pakkasvaroituksia ja kuulemma nämä Siperiasta tulleet pakkaset jatkuvat ainakin viikon.

aimarii kirjoitti...

Ken talvesta tykkää, niin tottakai myös nauttii siitä ja Latte antaa mallia. Ihan tuota taituruutta ei ole jäljellä enää, mutta se talvesta tykkääminen on. Hyvät pakkaskelit teillä on, noissa Katselin omasta pakkasmittarista just lukemat -34.6 ja kylmin hetki tänä aamuna oli ollut -37.8. Jätin ulkoilut vähiin, vain postilaatikolla, mutta niin nättiä on.

Kiiris kirjoitti...

Ihana kuvasarja! Oikein virkistävää aamukatseltavaa.
Itse nautin talvesta vain ikkunan takaa katselemalla... nämä pakkaset on kamalia. Vaan onneksi Latte nauttii, ja se kyllä näkyy kuvista:DDD