tiistai 14. helmikuuta 2012

POKS ja 150.000 kävijää meni rikki

POKS sanoi Sitemeter-laskuri viime yönä kun 150.000 blogikävijän raja meni rikki. Tai ei kai se mitään sanonut, mutta minun puolestani olisi voinut pienen riemastuneen pamauksen päästää. Tai vaikka piristä.

Palataan vertailun vuoksi hieman ajassa taaksepäin. 100.000:n kävijän raja meni rikki 19.5.2011. Silloin tein pientä laskelmaa aiemmasta:

- blogin alusta eli 2.9.2008 - 5.12.2009 blogi keräsi 15 kuukaudessa 30.000 lukijaa.

- sen jälkeen ajalla 6.12.2009 - 19.5.2011 blogi keräsi runsaassa 17 kuukaudessa loput 70.000 lukijaa.

Nyt blogi keräsi seuraavat 50.000 kävijää 9 kuukaudessa. Eli kasvussa ovat kävijämäärät, vaikka eivät mitenkään raketinomaisesti.

Eihän luvut sinällään ole mikään syy  blogia pitää, eivätkä olekaan. Jo muutamainenkin innostunut lukija kannustaa jatkamaan. Mutta joskus tilastoja on mielenkiintoista tutkia. Ja silloin sitä blogisti muistaa, että pitääkseen lukijat tyytyväisinä, on annettava joka kerta parhaansa ja yritettävä löytää uusia näkökulmia ja aiheita jatkossakin. Siitä, miten aatelus velvoittaa, en tiedä mitään. Mutta nämä lukemat velvoittavat minua jatkossakin olemaan kiinnostava.

Vaan nyt on kiitosten paikka. Ja mikä parhainta - tänään on sopivasti ystävänpäivä, joten

SUURKIITOS

kaikille blogiystäville ja lukijoille.

Kiitos myös Kimmolle, Lattelle ja Rummukaiselle, jotka ovat tietämättään tai tietäen antaneet minulle runsaasti materiaalia, mistä kirjoittaa. Lattelle erityiskiitos myös apubloggaamisesta!


Näillä suklaasilmillä on häikäilemättä koukutettu lukijoita tähän blogiin. Lapsi- tai koiratyövoiman laitonta käyttöä?!


Jatketaan tästä molemmin puolin ruutuja! Sinä klikkaat, minä kirjoitan.

4 kommenttia:

Mika kirjoitti...

Onnittelut kävijämääräkehityksestä, ja blogin seuraajien määrissäkin poksahtaa kohta tasaluvut rikki. Minusta on mukavaa seurailla teidän raportointia, kun itse kesämökkeilen siellä suht lähellä. Näkyy vähän kuvista millaista keliä, paljonko lunta yms. vaikka ei olisikaan itse kerinnyt mökillä taas vähään aikaan käymään.

Kimmo Linkama kirjoitti...

Google näkyy muuttaneen tapaa liittyä blogilukijaksi. Se tarjoaa automaattisesti Google Friend Connectia (suomeksi vissiin Google-käyttäjäraati -- mistähän tuokin tulee?), joka taas edellyttää Google-tiliä.

Jos sinulla EI ole Google-tiliä etkä halua sellaista luoda, yksi mahdollisuus on luoda OpenID-tunnukset, joilla pääsee kirjautumaan sisään aika moneen paikkaan.

Sinulla voi olla jo OpenID-tunnus, vaikket olisi siitä tietoinen. Jos pystyt kirjautumaan sisään Googleen, Yahoohon, Bloggeriin, Flickriin, MySpaceen tai WordPressiin, niiden tunnukset ovat yhtä kuin OpenID.

Lisätietoa, valitettavasti vain englanniksi, on OpenID:n sivulla. Yksinkertaisinta on ehkä kuitenkin mennä tuon Googlen ehdotuksen mukana, jättää sitten vaikka tilinsä muuten käyttämättä.

Turhan hankalaksi tehty tämä asia.

OnuKoo kirjoitti...

Kiitos mahtavan kiinnostavasta blogista. Tuskailit jossain kohtaa sitä, että kaikki lähialueet on jo kierretty ja kuvattu. Lisää sekaan makrot ja detaljit - ja Valgamaa aukeaa aivan uudella tavalla :)
Ja Lattelle terveisiä!

Kiiris kirjoitti...

Latte tietysti toiminut houkuttimena:o
Vaan en voi ohittaa upeita valokuviasi, hauskoja tarinoitasi matkoista ja tapahtumista.
Terveiset Kimmolle, Lattelle, Rummukaiselle ja ystävällispitoista tätä päivää. POKS POKS!