maanantai 27. helmikuuta 2012

#106. mustavalkomaanantain haaste: lempiasia

Mustavalkomaanantaissa kysytään mielitiettyjä ja lempiasioita. Ja niitähän itse kullakin on, on lempimusiikkia, lempiruokia, lempivärejä...

Minä pyörähtelin kotona ympyrää ja totesin ympäröineeni itseni asioilla joista pidän. On lempiäijä ja lempikoira. On lempikoti ja lempihotelli.

Katseeni kiinnittyi takan reunalla olevaan kahteen minulle hyvin rakkaaseen posliinikarhuun, taitavat olla Lomonosovin tuotantoa. Ostin ne vuosia sitten, ensin toisen ja sitten sille kaveriksi toisen. Karhut asuivat Lohjan kotimme makuuhuoneessa, lipaston päällä, ja illalla kun oli aika nukahtaa, katse kävi aina vielä kerran näissä leikkisissä karhuissa. Niiden karhunpainiin ja huolettomaan kisailuun oli helppo nukahtaa. Olimme antaneet niille nimiksi Ottilia ja Otto.

Kävi sitten niin, että ostimme talon Virosta - talon, jolla ei ollut vielä nimeä. Eikä nimettömälle talolle kylttiä. Eikä tuolle puuttuvalle kyltille logoa. Odottaessamme muuttoa Viroon mietimme useinkin nimiasiaa ja logoasiaa. Meillä oli apunamme taitava AD-graafikko, joka luonnosteli meille erilaisia logovaihtoehtoja, jotka olivat kyllä hienoja, mutta eivät sittenkään sitä mitä itse mielessäni tavoittelin.

Kunnes koitti jälleen nukkumaanmenon hetki. Katsoin vielä kerran lipastolla tanssivia Ottoa ja Ottiliaa ja niiden varjoja, ja silloin tiesin: Tuossa on meidän talomme nimi ja sen logo. Kuvasin karhut ja toimitin kuvat taiteilijalle, joka teki niistä meille logon. Talolle oli samalla saatu nimi: Villa Ottilia. Ja tarina: se on kahden iloisen karhun pesä, jonne nallet kutsuvat toisia nalleja leikkimään ja lepäämään.

Näissä Lomonosovin karhuissa kiteytyy siis hyvin monta lempiasiaani - ja siksi he saavat olla ikäänkuin symboli kaikelle kivalle elämässäni:

Ja niille, jotka eivät ole nähneet Villa Ottilian kylttiä, se alla. Suunnittelija Olli Kuopila.

Ja kyltti löytyy siis Etelä-Virosta, tarkemmin sanottuna Otepäältä. Osoite: Oru 4, Otepää. Ehkä haluat katsoa myös Villa Ottilian kotisivut: http://www.villaottilia.ee/

Muiden valokuvaajien lempiasioita löytyy täältä: Mustavalkomaanantain 106. haaste

9 kommenttia:

VK kirjoitti...

Erittäin hauska ja omaperäinen haastevastaus!:)

arleena kirjoitti...

Upeat karhut. Ja logo on onnistunut.

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Kiva idea haasteen aiheeseen sovitettuna :-D (psssst... muistan sut takavuosilta Pentistä)

Amalia kirjoitti...

Hauska tarina sun lempijutussa :)

Nukke kirjoitti...

Kauniit esineet, kauniit kuvat ja mielenkiintoinen tarina niiden takana !!!!!

Tui kirjoitti...

Karhut ovat kieltämättä aivan suloiset!

Mannu kirjoitti...

Ja oliko vielä niin, että otepää tarkoittaa karhun päätä? Siinäkin mielessä karhut passeleita...

Tiina Linkama kirjoitti...

Valuva Kuvasa - kiitos!

Arleena - karhut ovat aina upeita, jopa posliinikarhut. Logoonkin ollaan tyytyväisiä.

Tylsä Mörökölli - kiitos. Milläköhän nimellä kuljit Pentissä - Tylsää Mörökölliä en muista.

Amalia - kiva jos tarinakin kiinnosti!

Nukke - kiitos!

Roz - eikö vain?!

Mannu - Kyllä, Otepää tosiaan tarkoittaa karhun päätä.

Tylsä Mörökölli kirjoitti...

Hei Tinde, vai mikä olitkaan ;) Ei ole tullut katsottua näitä kommentteja,enkä ole huomannut kysymystäsi. MItenkähän tuon seluittäisin, kuka oli Pentissä. Kirjoitanpa takaperin,niin on vähän piilossa,olin äräkkäjakkuN imleH, sittemmin kirjoittelin Klorossa ;) Hyvää Joulua sinne Villa Ottiliaan ;)