lauantai 18. helmikuuta 2012

Helsingin Sanomat kirjoittaa Otepäästä

Sain hyviä uutisia Suomesta. Helsingin Sanomat oli eilen kirjoittanut pitkän jutun Otepäästä ja kertonut sen yhteydessä myös tarinan Kekkosen hiihtolenkistä ja Kekkosen käynnistä Otepäällä 1964. Tuolloin Kekkonen hiihti Käärikun silloin uuden urheilukeskuksen maisemissa legendaarisen hiihtolenkkinsä, jonka varrelta keräiltiin myöhemmin tarinan mukaan niin aseita kuin uupuneita KGB-miehiä. Kekkosen hiihdosta ja muista laduista ja poluista olen kirjoittanut aiemminkin, mm. Otepään 10 ihmettä käsittelevässä sarjassa. Jos kiinnostaa, täältä löytyy:  Otepään 10 ihmettä - 7. ihme: polut satumaailmoihin.

Olen todella iloinen että valtakunnan päälehti kirjoittaa innostuneesti ja kauniisti kotipaikastamme, jossa olemme asuneet jo lähemmäksi 7 vuotta. Olisin ollut vielä iloisempi, jos toimittaja olisi osannut ottaa meihin yhteyttä. Olisimme mielellämme esitelleet tätä mahtavaa seutukuntaa hänelle laajemminkin. Ajatus haastattelusta ei siinä mielessä ole tuulesta temmattu että meidän Villa Ottilia lienee paikkakunnan ainoa suomalaisten vetämä ja omistama majoitusliike. Korjatkaa, jos olen väärässä. Ainakaan tässä meidän kokoluokassa ei muita suomalaisia ole - en tiedä sitten noiden jättihotellien omistuspohjasta.

Tärkeintä kuitenkin on, että Otepää on saanut jälleen hieman julkisuutta. Moni tuntui yllättyneen artikkelista - saimme pariltakin asiakkaalta soiton jonka yhteydessä ilmeni, että heille oli vasta jutun jälkeen avautunut Otepään mahtavat maisemat ja hiihtomahdollisuudet. Pikku hiljaa siis Viron komeimmat ulkoilumaisemat alkavat käydä tutuiksi suomalaisille.

Kekkosen laduista siirryn sujuvasti tämän viikon huipputapahtumaan - Tarton hiihtomaratoniin, joka hiihdetään nyt 41. kertaa. Hiihtomaratoniin osallistuu jälleen 8.000 hiihtäjää, mikä on kuulkaa iso määrä ihmisiä, kun keräytyvät yhteen.

Odotamme innoissamme ja jännittyneinä huomista. Onhan meidän talomme ollut täynnä ihastuttavia saksalaisia ja itävaltalaisia maratonihiihtäjiä koko viikon. Miehet ovat valmistautuneet huomiseen koitokseen huolella. Pidämme peukkua tänä vuonna siis suomalaisten ohella myös meidän omille saksalais-itävaltalaisille asiakkaille! Ilmassa alkaa olla selvästi suuren urheilujuhlan tuntua!

Aiempia Tartto-maratonin tunnelmia voi nuuhkia vaikka tästä linkistä: Kylmää kyytiä Tarton hiihtomaratonissa.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Totta kirjoitat, jäin itsekin kaipaamaan paikallisempaa otetta tuosta jutusta. Ja tuskin se The Majapaikan mainitseminen olisi rikos ollut edes ns. päälehdeltä, paljon heppoisempia matkavihjeitä ollut viime vuosina heillä.

Seppo