torstai 11. maaliskuuta 2010

Uusi valokuva-albumi Taevaskodalta

Huomenta Otepäältä!

Eilen kerroin retkestämme Taevaskodalle lyhykäisesti ja lupasin laittaa aiheesta valokuvagallerian, ja nyt se olisi valmis. Siis klikkaamaan oheista linkkiä: Maaliskuun aurinkoa Taevaskodalla.


Tämä kuva tuskin kelpaa rosmolle, se on aavistuksen epätarkka ja aihekin on vain J.Öllin ystäville merkityksellinen


Laitoin kerran kokeilumielessä tänne linkit samoista kuvista tehtyihin kahteen erilliseen kansioon:  toinen oli tämä yleisimmin käyttämäni ns. Porta-kansio. Toinen oli Picasa-kansio. Samat kuvat, eri esitystapa, ja useimmat olivat sitä mieltä että Picasa oli katsojan kannalta parempi.

Tekisin ihan mielelläni näistäkin Taevaskoda-kuvista katsojaystävällisen Picasa-albumin, jos osaisin liittää kuviin Picasassa vesileiman. Minulla on näet pienoinen huoli siitä, että joku ehkä rosmoaa kuviani, se kun on niin helppoa. Vesileima auttaisi ainakin alustavasti. Vaan en osaa sitä tehdä Picasassa enkä Photoshopissa.

Eli neuvoja otan vastaan mielelläni!

Ei tuo rosvous muuten olisi kuin harmittavaa, ellei minulla olisi ammatillisesti tärkeää, että kuvat pysyvät omassa hallussani. Onhan yksi Ottilia Oü:n toimialoista Ottilia Visions -kuvamyynti.

Ja nyt kun asiasta tuli puhe, nostatanpa aihetta taas esille, eli kannustan rohkeasti tutustumaan Ottilia Visions -gallerian antiin ja sitä kautta myös kuvia tilaamaan.

Ja kerronpa tämänkin: jatkossa on galleriaan tulossa jotain IHAN UUTTA. Eli mahdollisuus tilata kuvista suoraan suurikokoinen laadukas taulu, joka on painettu 5 mm:n kovalevylle, joka on lopuksi vielä laminoitu. Mukana on ripustuskoukut, eli tilaajalle ei jää muuta työtä kuin sopivan paikan etsiminen seinältä ja ripustaminen.

Ja kokojakin tulen Ottilia Visions -kuvissa kasvattamaan näiden uusien taulujen myötä. Eli nyt on mahdollista tilata itselleen jotain aivan uutta ja ainutlaatuista. Ja edullisestikin.

Mutta siitä jatkossa siis enemmän, kunhan saan ensimmäiset tilaamani taulut kehityksestä.

6 kommenttia:

Marjattah kirjoitti...

Vesileima ei estä photoshoppailevaa voroa. Paras suoja on pieni koko. 1000piks-leveästä kuvasta ei saa sinun printellesi kilpailukykyistä tulosta. Silti on näytöllä kyllin nautittava kooltaan.

Picasa on mainio palvelu, jos haluaa keskustella kuvistaan. Kuten tiedätkin, Picasa lähettää aina tiedon päivityksestä sille, jonka olet kutsunut katsojaksi.Sieltä on myös helppo poistaa galleria, kun sen aika on tehdä tilaa uusille.

Porta on luonteeltaan pysyvämpi, kotisivumainen ratkaisu. Se vaatii nikkarointitaitoja ja vaivannäköä, ja on lähetettävä FTP-ohjelmalla. Mikä estää käyttämästä molempia?

Picasa toimii luontevasti Bloggerin kanssa. Jos lataat ensin kuvat Picasaan, voit sieltä poimia niitä blogiin antamalla kuvan osoitteen. Näin voit saada kaikki tulevat blogikuvat myös julkisiksi albumeiksi.

Ehkä tämän kaiken tiedätkin, kerronpahan lukijoillesi :)

Marjattah kirjoitti...

PS. Upeita kuvia!
Vesileima on helppo tehdä Photoshopissa. Käytä tekstityökalua. Kun olet tulokseen tyytyväinen, valitse >layers>flatten layers.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos Marjattah, jälleen. Arvasinkin, että siltä suunnalta voi apua tulla!

Kysymys: tarkoittaako tämä siis sitä, että minun pitää itse jokaisen kuvaan käydä Photoshopissa kirjoittamassa ja layeroimassa vesileima? Ei se mikään mahdoton homma ole, mutta mielelläni olisin käyttänyt ohjelmaa, joka vain yhdellä napin painalluksella leimaa kaikki kansion kuvat kerralla. Samaan tapaan kuin Porta tekee.

Toinen kysymys: Picasa-albumista. Eli tarkoittaako tämä nyt sitä, että minun pitää pienentää jokainen Picasaan laittamani kuva, eli luoda kansio pienennetyistä kuvista? Tämänkin Porta tekee automaattisesti.

Ei pienentäminenkään iso juttu ole, ei sen puoleen.

Kunhan laiskana ihmisenä kysyn, voinko ohittaa jotkut työvaiheet automaattikomennolla.

Marjattah kirjoitti...

Kysymys 1
Photoshopista löytyy Window> Actions, jolla voit tallentaa eli nauhottaa toimintosarjan.Silloin voi kerralla hujauttaa vaikka kuinka ison kuvapinon haluamaansa kokoon, ja varustaa vesileimalla.

Picasa näyttää pienentävän automaattisesti : 1600piks= suurin mitta.
Mutta samalla tavalla ensin Photoshopissa voi pienentää kaikki köntässä.

Ehdottomasti viisas pääsee vähemmällä :)

Chilijauhe kirjoitti...

Picasa osaa myös tehdä vesileiman kuvaan automaattisesti.

Käyttäessäsi Picasa sovellusta kuvien lähettämiseen, löytyy asetusten alta kohta, jossa määritellään vesileima
Suomenkielisessä työkalut-->asetukset-->verkkoalbumit.

Minun makuuni vesileimasta tulee tosin liian "tunkeileva".
kuva

Picasa osaa myös pienentää kuvat automaattisesti kun ne ladataan verkkoalbumiin. Valittavana on vaihtoehdot "Alkuperäinen", "1600px", "1024px" ja "650px". Mitat luonnollisesti pisimmän sivun mittoja.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos niin Marjattah:lle kuin Akille avusta vesileima-asiassa.