lauantai 20. maaliskuuta 2010

Mysterio Ottilia vai ehkä intergalaktinen kohtaaminen

Rakkaat blogiystäväni,

Rakennan teille tämän harmaan lauantaipäivän kunniaksi ja riemuksi mysteerion, arvaustehtävän, jos niin haluatte. Tulen seuraavien tuntien aikana jatkamaan mysteeriota, antamaan lisää vinkkejä. Väliin saa huudella kommentteja. Lopuksi tuloksena on asetelma. Tai ehkä jotain muuta...


Kuva 1: Mysteerioni alkaa tällaisesta tilanteesta: mitä tässä tapahtuu? Mistä on kyse?


Näyttäisi olevan munasoluja, vai onko, ja jos on, niin kenen?

---

Kuva-arvoitus jatkuu. Edellinen kuva oli otettu eilen illalla. Tämä myös, hieman myöhemmin.

Kuva 2:


Onko kyseessä hedelmöitys? Ja jos on, missä on siittiöt?

----

Jatketaan, veikkauksia ei ole vielä tullut. Ja nyt tarkennan arvauskisan sääntöjä: arvauksia saa huudella väliin. Jos joukossa on OIKEA arvaus, sitä en julkista ennenkuin kisa on loppu. Hakuarvaukset kylläkin. Ja lopuksi suitsutan oikealle arvaajalle kunniaa ja kiitosta.

Annetaan ensimmäinen sanallinen vihje: kuvia ei ole manipuloitu ja ne on otettu perustavallisella objektiivilla: canonin 18 - 55mm:llä ns. kittilinssillä, eli halvimmalla mahdollisella peruslinssillä mitä Canonilta löytyy.

Seuraa uusi vihjekuva, joka asettuu ajallisesti kahden edellisen väliin. Ja tässä toinen sanallinen vihje: aika on merkityksellinen tälle mysteeriolle.

Kuva 3:


Mehiläiskasvattamo?

....

No niin, kello on nyt lauantaina 20.3.2010 tarkalleen 14.57 ja on aika uuden vihjekuvan:

Kuva 4:


Jotain kummaa on nyt kehitteillä... ja se näyttää kelluvan

---

Kello on nyt 15.22 ja on vuoro kuvan 5:
Kyse on siis lasista! Ja keltaisia pieniä ruusuja sen pohjalla?

Arvauksia yhä odotellaan.

----

Kello on 15.30 ja ensimmäinen arvaus on tullut: pieniä lohikäärmeitä ehdotetaan syntyvän. Hyvä, vaan ei osunut vielä ihan maaliin.

Ruusuja enemmänkin näyttäisi olevan tulossa, ja lasikin näkyy jo lähes kokonaan, kuva 6:


---

Kello on 15.45 ja tähän asti tullut vain yksi arvaus. On vuoro seuraavien vihjeiden:

muistattehan, että kerroin alussa, että aika on merkityksellinen mysteriolle. Seuraava kuva on tältä aamulta, ja mitä sieltä löytyykään, onko Hullu Professori aloittanut lohikäärmekasvattamon, sittenkin. Ainakin väri sopisi pienille lohikäärmeille.


On vuoro vihjekuvan 7:---

Kello 16.00 on vuorossa kuva 8:Nyt alkaa mennä jo vallan oudoksi, vai mitä? Onko kyseessä Hullun Professorin geenikasvattamo? Vai suorastaan intergalaktisesta interventiosta?

Veikkauksia yhä odotellaan. Kello on 16.00

--

Ja taas kello käy eteenpäin, nyt se on 16.10 ja jälleen aukeaa uusi näkymä, kuva 9:

Joulukuusenkoristekasvattamo?

Kello on 16.30 ja olen jo ihan liian pitkään johdattanut teitä harhaan. Tai sitten en ole. Sellainen se on mysteeri. Mutta joku ehkä haluaa tietää, mitä kuuluu kuvassa nro 1:n geenikasvattamolle? Sinnehän kuuluu pelkästään hyvää. Jokainen pieni geenipallero on kasvanut ja vahvistunut ja kerännyt voimaa. Ehkä kyse tosiaan onkin intergalaktisesta geenikokeilusta? Ehkä meidän pitäisi olla jo huolissamme?

Tässä todistusvoimaa kultaisten palleroiden kasvuvoimasta, kuva 10.


Siellä ne nätisti ovat kauniissa pallossaan, ketään häiritsemättä.

---

Ja kasvavat ja kasvavat...

Kello 16.35, kuva 11---

Kello on 17.00. 

Luulin hallitsevani geenimanipulaation, myös intergalaktisten olomuotojen kanssa. Mutta nyt on hallinta kadonnut käsistäni...  Ensimmäiset intergalaktiset yksilöt ovat jo karanneet laboratoriostani ja aloittaneet uuden elämän...

Kuva 12:


Kuva 13 - nyt niitä on jo kolme, ja määrät taitavat vain lisääntyä:Kello on 17.40  lisää kuvia intergalaktisista ystävistämme


----------------------

Kello 18.00 - oudot intragalaktiset hahmot aettuvat riviin:.


---


Koittaa seuraava aamu, ja arvaukseksi on esitetty kalanmaksaöljykapsuleita, joita pallukat hieman muistuttivatkin yhdessä vaiheessa elämäänsä. Vaan kalamaksapalluroita eivät ole, eivätkä syötäviä.

Eilisillalta kaksi kuvaa, joko alkaa hahmottua mistä on kyse? Jos kyse ei sittenkään ollut intergalaktisesta interventiosta, vaan ihan olemassa olevasta kaupasta ostettavasta tuotteesta:Joko löytyy oikea arvaus? Vai jatkanko vihjeiden antamista?

Jatketaan, tämä kuva myös eilisillalta (tämän aamun kuvia täytyy odottaa hieman, sillä kamerasta sippasi hetki sitten akku):Alkaa selvitä, että kyse näyttäisi olevan konjakkilaseista. Mutta mitä niissä on?

----

On aika paljastaa arvoitus. Olen melko varma, että blogisti Sylvia olisi tiennyt vastauksen, mutta hän oli matkoilla.

Tässä kuva tältä aamulta:


Kaikki pallukat on vettyneet, ja on aika ottaa ne käyttöön:


Kyse on siis vettyvistä geelipalloista, joita voidaan käyttää taimikasvatuksessa tai leikkokukkien asetelmissa veden sijasta. Niiden esteettisista arvoista voidaan olla montaa mieltä.

Mutta lupasin teille alussa asetelman, ja tässä se on: kukka-asetelma:


Mysteeri on ratkennut.

12 kommenttia:

Marjattah kirjoitti...

Joo kyllä siinä solut jakautuvat. Ei tule asetelma, ei. Arvaan että niistä kehittyy lohikäärmeenpoikasia!

ursulakatariina kirjoitti...

Kauniita, salaperäisiä palluroita :D - olisinpa löytänyt tänne heti ensimmäisen kuvan tultua, olisin lähtenyt arvaamaan... Kuplivaa juomaa olisin arvannut, mutta se on nyt myöhäistä.

S kirjoitti...

Ilmiselviä kalanmaksaöljytablettejahan nuo! Olet vain onnistunut manipuloimaan niitä monen eri värisiä.

emo kirjoitti...

Eikös nuo ole niitä hydroviljelyssä vaimissäseolikaan käytettäviä nestettä imeviä geelirakeita? Tai voi kai niitä käyttää ihan leikkokukkien maljakossakin.

Tiina Linkama kirjoitti...

Haa, emo ehti postittaa oikean vastauksen juuri samaan aikaan kun latasin ratkaisua palleroiden mysteeriin.

We have a winner here! Hyvä Emo!!!

Kyllä putuarhaihminen tuntee kaikki kasvimaailman oudommatkin asiat!

emo kirjoitti...

Jesjesjes! Itse en ole koskaan moisia kokeillut, mutta kyllä kannattaa viipyillä päivittäin pentissä eli puutarha.netissä :D

Marjattah kirjoitti...

No enpäs olisi älynnyt, vaikka onkin multaa kynsien alla. Ehkä juuri siksi...Mutta herkulliseen kuvasarjaan inspiroiduit!

Evinia kirjoitti...

Wau, olipas upea astelma-postaus! Hienoja kuvia ja mahtava muodonmuutoksen seuranta. Kirkkaita värejä ja mielenkiintoisia kuvakulmia. Tulin hyvälle tuulelle :)

Vallaton mummeli kirjoitti...

Hauska. Vaikka vasta nyt katsoin kuvat, niin jännitin koko ajan mitä ihmeen sammankonkutua olet käynyt haalimassa. No, sammankonkutu on rauhoitettua, että et sinä varmaan sellaista olisikaan laittanut, ethän. Vaikka mulla on joskus ollut noita geelipalleroita, niin en olisi heti keksinyt, kun olivat niin värikkäitä. Mulla oli silloin aikanaan veden värisiä :)

Pankin talkkari kirjoitti...

Tätä piti lähteä uudestaan etsimään. Luin tätä juttua aiemmin, mutten ehtinyt paneutua silloin ollenkaan. Värikkäät pallerot vain jäivät mieleen, ja nyt pääsiäisen kynnyksellä alkoi kiinnostaa ihan hirveästi. Mistä tuollaisia saa hankkia?

Saisi vähän väriä sisustukseen..ü

Tiina Linkama kirjoitti...

Voi en osaa kyllä yhtään auttaa, ehkä joku kasvi-ihminen tietäisi? Minä hankin omani täältä Virosta, pienestä Elvan kaupungista. Löysin ne sattumalta sellaisesta kaikkia outoja asioita, lähinnä sisustusromua (kipsisiä enkelipatsaita ja muovikukkia etc.) myyvästä piikkuliikkeestä.

Tai ehkä google auttaisi, hakusanalla geelirakeet?

Sylvia kirjoitti...

Vasta nyt se matkoilla ollut blogisti Sylvia tämän näki!
Ja joo, olisi siinä vaiheessa tullut vastaus kun alkoi näkymään muutakin kuin keltaista... hihi!