sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Kuldkala 2010 - vielä kultakala polskuttaa Pyhäjärvessä

Eilen pidettiin jälleen vuotuinen kansanjuhla ja pilkkikisa Kuldkala Pyhäjärven jäällä. Ja viime vuoden tapaan olin siellä sitten minäkin.

Kerroin siitä viime vuonna blogissa, joten ketä kiinnostaa, voi lukea aiemman kirjoituksen täältä: Kuldkala 2009

Tänä vuonna oli pitkälti samankaltaiset tunnelmat kuin edellisvuonna. Eli musiikki raikaa, ihmiset ovat hyvällä mielellä, bailaavat järven jäällä ja rantamilla. Pilkkijät ottavat tehtävänsä kuka milläkin vakavuudella, useimmat ovat vain tulleet hauskanpitoon, vaikka mukaan mahtuu myös vakavamielisiä pilkkijöitä. Onhan pääpalkinto, kilo kultaa kuitenkin aika huima palkinto.

Vaan aiempien vuosien tapaan jäi tuo voittokala pyytämättä. Itse asiassa tämän vuoden saalis oli aika heikko. Siihen mennessä kun minä kisasta poistuin oli järvestä nostettu vain yksi ainut merkitty kala.

Ilma oli hieman pöperöinen ja välillä aina lunta tuprahteli sakeammin. Jää oli lumen vuoksi vaikeasti liikuttava vaikka sinne olikin aurattu kävelyteitä. Vettäkin oli jään pinnalla, vaikka itse jääkate olikin vahva. Tiedä sitten mikä sen aiheutti, ilmat ovat kuitenkin koko talven olleet vahvasti pakkasen puolella.

Laitan oheen muutamaisen kuvan. Lisää voi katsella tekemästäni valokuva-albumista.

(Ja kuten aina ennenkin ns. Porta-valokuvagallerian kuvat suurenevat zoom-painikkeesta. Nyt pieninä kuvat olivat jotenkin mitättömän näköisiä, vasta täyskoossa ne alkavat mielestäni saada riittävästi eloa. Galleriassa on toki kuvia pilkistä itsestään, mutta enemmän siellä on näitä tunnelmapaloja yleisestä karnevaalimenosta.)

Lähtölaukaus on pamahtanut ja väki alkaa juosta järvelle kovaa kyytiä


Kalastajat hörppivät rannalla kupposen kuumaa


Kundilla on komea korvakoru.


Pilkkijöitä löytyy joka lähtöön


Mikäs se siellä vilistää!?


Tässä siis muutama kuva kisatunnelmista, lisää löytyy täältä: Kuldkala 2010 -kuvagalleria

Ei kommentteja: