perjantai 7. tammikuuta 2011

Uusi aika valokuvauksessa alkaa

Eilen illalla sain käsiini lopulta paketin, jota olen odottanut kieli pitkällä. Uusi kamera eli Canon EOS 60D ja uudet objektiivit:

- EF 17-40mm L f4
- EF 70-200mm L f4
- EF 50 mm f 1.4

Kaikki saapuivat kotiin ehjinä ja kunnossa. Kiitos vielä kerran koko logistiselle ketjulle: Jan (objektiivien myyjä) - Sarkki (välimies) - Rajala (myyjä ja toimittaja) - Kersten (noutaja ja kuriiri)!!!

Arvaatte että olen täpinöissäni. Illalla, erittäin huonossa valossa  napsutellut harjoituskuvat lupasivat hyvää.

Heräsin tähän aamuun odottaen mahtavaa valokuvareissua, vaan miten kävi?! Taivaalta tulee lunta IHAN HIRVEÄSTI - ja kun sanon että IHAN HIRVEÄSTI, tarkoitan sitä. Ja tämä vielä lumeen tottuneen semi-otepääläisen suusta, joka jo nyt elää jo aika arktisissa ja lumisissa maisemissa.

Toinen, vielä masentavampi asia: illalla alkanut oikean käden särky oli yöllä pahentunut ja heräsin aamulla oikea käsi aivan toimintakyvyttömänä. Sillä ei pidetä kiinni postimerkistä, saati kamerasta.

Hetken sain kuitenkin kameran kanssa temppuiltua. Kokeilin sen kääntyvän LCD-näytön ominaisuuksia. Ja, hihulihei, hiiohoi, ja hitsi voi vitsi, kääntyvä LCD-näyttö toimii mainiosti (vaikka onkin tarkennuksessa hidas.)

Tässä siis ensimmäinen kuva uudella kameralla ja uudella objektiivilla (tässä laajakulma eli tuo listan ensimmäinen 17-40mm).

Nyt vedän särkylääkettä poskeen ja menen hetkeksi päiväunille, käsisärky ei antanut yöllä oikein nukkuakaan.

Mutta lupaan, että kunhan tästä vähän kuntoudutaan alkaa kuvia sadella tänne tiuhaan, ja jotkut vallan erikoisista kuvakulmista!

Ja alla siis ensimmäinen virallinen kuva uudella kameralla:


9 kommenttia:

Vallaton kirjoitti...

Heh, eikä ole tarvinnut maata lattialla etsimässä kuvakulmaa. Onnea uusille laitteille!

Tiina Linkama kirjoitti...

Juuri näin! Ei ole meitsistä viime aikoina ollut Sirkus Sariolan käärmenaiseksi, eikä moniin mutkiin taipuvaksi kuvaajaksi.

Kääntyvä LCD on oiva apu tässä. En ollut alussa ihan varma, että oliko tämä parannus hintansa väärti, mutta ainakin nyt olen ihan innoissani.

Varokaa pieneliöt ja maassa muuten vain makaavat oudot mönninkäiset!!!

Maikku kirjoitti...

Kamera on sitä varten että sitä pitäis käyttää, sain Cannonin kun ed.käyttäjä osti paremman samanmerkkisen, vaan kun tuntuu että olen kait hidasoppinen, kun kuvia ei tule oikein räpsittyä... Siellä Otepäässä ei taida nykyaikaa olla niin paljon niitä maassa makaavia outoja mönninkäisiä, tarkotin tietysti niitä "poroja" nk. ennenvanhaan Tallinalaisten ilona oli.... ;)

Marjattah kirjoitti...

Onneksi nyt olkoon! Parantumattomana välineurheilijana voin aavistaa, miten iloitset uusista mahdollisuuksista :)
Toivon että innostus saa myös kätesi paranemaan ennätysajassa.

emo kirjoitti...

Meilläkin on canonissa kääntyvä näyttö (tosin ei mikään järjestelmäkamera, koko vehkeen arvo noin 15 % sun kokoonpanon hinnasta :D), ja uskon siitä olevan iloa etenkin luonto- ja puutarhakuvauksessa. Meille ihan tarpeeksi hyvä vehje. Isäntä on kuvannut sillä esim. kuuta, ja kuvissa näkyy jopa kraaterit.

Innolla odotan kuviasi.

Maris kirjoitti...

Jei! Toivottavasti käsi paranee nopeasti ja ilma selkiytyy (tätä viimeistä toivoisin myös tänne, kunnon valoisaa kuvausilmaa ei ole ollut aikoihin), jotta pääset testaamaan uusia laitteita.

Sylvia kirjoitti...

Onnea uusille kapineille!
On näkyy hyvin toiminut se vääntyilevä LCD, on Lattekin saanut ihan kruunun päähänsä!

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos kaikille onnentoivotuksista. Toivotaan tosiaan että pääsisin uusia vempeleitä testaamaan oikein kunnolla. Tämä ilta on mennyt lähinnä hajanaiseen käyttöoppaan lukemiseen.

Keskiviikkona kamera sitten saa tulikasteensa kun lähden Suomeen äitini 80-vuotissyntymäpäiville. Varmuuden vuoksi vanha kamera kulkee matkassa jos uusi tekniikka alkaa tuntua äkkiä liian vaikealta käyttää.

Käsi on yhä kipeä, mutta onhan tässä vielä pari päivää aikaa sitä parannella.

Tiina Linkama kirjoitti...

Ai niin, ettei unohtuisi, huomasin että Maikku on liittynyt lukijaksi. Tervetuloa! Ja reippaasti kommentoimaan, kuten oletkin jo tehnyt!