lauantai 18. syyskuuta 2010

Talkoolaisille tietoa

Nyt on alta viikko talkoisiin, joten tässä väliaikatietoa ja vinkkejä talkoolaisille.

Tähän mennessä on tapahtunut sarjassa Huvikummusta hulppea seuraavaa:

Võsulla on katto lähes kokonaan putsattu (lähes kokonaan koska painepesuri ei yltänyt harjalta aivan räystäälle asti, mutta se ei ole ongelma). Samoin on aidankorjuu ja terassinlautojen vaihto pantu alkuun, eli mitat otettu ja materiaaleja etsitään. - Nämä hommat jäivät siis remppafirmalle.

Me olemme ostaneet erilaista tilpehööriä ja tavaraa remppaa silmälläpitäen:

- pesuaineita, mikrokuituliinoja, lastoja etc. ikkunoidenpesuun
- maalia 2 x 10 litraa (valkoista lateksia kattoon ja osaan seiniä, keveästi aprikoosinsävyistä lateksia boksien seiniin), lisäksi spakkelia, teloja, lastoja, maalarinteippiä ja siveltimiä boksien maalaamista silmälläpitäen
- pihaharjoja, lehtiharavia etc pihan putsaamiseen
- tapettia ja liisteriä yhden makkarin kahden seinän tapetointiin
- puhdistusaineita ja harjoja etc kylpyhuoneiden siivoukseen

Vielä puuttuu pesusooda ja ikkunoiden tilkitsemiseen tarvittavat tiivisteet, koska niitä emme löytäneet eilisellä kauppareissulla. Lähdetään tänään etsimään uudelleen.

Mitä talkoolaiset tuovat mukanaan:

- Reima tuo kottikärryt ja märkäimurin lainaan sekä pitkävartisia asioita, kuten harjoja etc.
- Maris ja Aki ovat maininneet omistavansa ylimääräisiä maalaustarvikkeita kuten teloja ja pensseleitä - kannattaa ottaa varoiksi
- Jos kellä on työkalupakki, jossa monenlaista teknistä vekotinta ja vimpainta, voisi sen mukanaan tuoda, sillä luultavasti kuitenkin tulee tarvis juuri sitä työkalua jota meillä ei olekaan.

Huom! Merkitkää tavaranne jollain lailla, että eivät mene kaikki työkalut sekaisin. Esim. maalarinteippiä vasaran ympäri ja siihen oma nimi.

Toiveita mukaanotettavista asioista:

- Ne jotka tulevat omilla autoillaan ja joilla on kotona ylimääräisiä hesareita etc. joilla lattiaa voi suojata, voisi ottaa niitä mukaan. Nyt meillä on muovia ja joitain pahveja - Kimmo ajatteli että niitä voi sitten siirellä sen mukaan missä työtä tehdään. Mutta jos työtä tehdään samanaikaisesti monessa kohtaa, tarvitaan lisäsuojaa.

- Ne jotka tulevat omilla autoillaan voisivat ottaa omat lakanat ja pyyhkeet mukaan. Ne jotka tulevat busseilla tai lentäen saavat talon puolesta lakanat ja pyyhkeet.

- Ottakaa reilut remppavaatteet, joiden likaantumisesta ei ole huolta. Ottakaa myös lämpimästi yövaatteita. En usko että talolla on kylmä. Nyt juuri siellä ei ole lämpöä, mutta menemme laittamaan pattereita päälle jo pari päivää aiemmin. Silti yllätyksiä voi tulla, ehkä kaikki patterit eivät toimi jne. Eri huoneetkin lämpenevät varmasti hieman eri tavoin. Katsotaan paikan päällä missä kukakin sitten nukkuu (huoneita, joita ei rempata on kuitenkin useita, joten maalikatkuissa ei tarvitse kenenkään nukkua). Joten lämmintä päälle ettei yöllä tule kylmä. Ja jos jollain on mahdollista ottaa vielä vaikka omia lämpimiä täkkejä mukaan, niin mikä sen parempaa, varma on aina varmaa. Mutta talossa on kuitenkin useita peittoja, joita olemme sinne nyt vieneet, joten niilläkin pärjää. Peitot kuitenkin ovat mallia 'suvetekk'-eli kesäpeitto tai huopia tms, eli eivät mitään untuvaisia superlämpimiä talvipeittoja.

- Olisiko kenelläkään autolla tulevalla ottaa mukaansa jotain vanhaa imuria, josta ei niin väliä jos se imaisee sisäänsä remppamöhnää, mitä se sitten onkaan?

Työtiimit

Tällä hetkellä työtiimejä tulee luultavimmin olemaan seuraavat:

- ikkunantiivistäjät / ikkunanpesijät
- maalaajat
- pihan puhdistelijat
- tapiseeraajat
- siivoajat (lattioiden ja kylppäreiden puhdistus etc.)
- keittiöporukka eli kahvinkeittäjät + sopanlaittajat
- puutarhakalusteiden kokoajat ja lakkaajat (ostettiin tammiset puutarhakalusteet: pöytä, neljä tuolia ja penkki, joista tulee aluksi Huvikummun olohuoneen ainoat huonekalut, jotka myöhemmin sitten siirtyvät pihalle. Ne pitää koota ja lakata, lakka ostettu.)

Muuta asiaa:

Tutustukaa ajo-ohjeisiin, jotta löydätte perille! Ja ohjeethan on: Ensin Tallinnasta ulos kohti Narvaa (E20) ja sitten vasemmalle kohti Loksaa ja sitten Võsun kylttejä etsien. (En tiedä mitä kyltissä lukee, luultavasti ainakin Loksa, ehkä myös Võsu). Toinen kohta, myöhemmin, josta voi kääntyä on Viitnan kohdalla. -- Võsussa osoite on Vabaduse 10 ja Vabaduse lähtee Võsun pääkadulta kohti merta suht. keskeltä pääkatua. Huvikumpu on Vabadusen  päässä, siinä myös suht iso parkkipaikka, johon auton voi jättää.


Pyyntö:

Laittakaa joko tämän viestin kommentteihin tai minulle vielä yksityispostia ja kertokaa vielä kerran kaikki seuraavat asiat:

1. Minä päivänä ja mihin aikaan uskoisitte olevanne Võsussa? Ja koska lähdette pois?

2. Tarvitsetteko pyyhkeitä / lakanoita vai tuotteko omat tullessanne?

3. Olisiko teillä joitain työkaluja etc. joista en ole yllä maininnut, ja joista saattaisi olla hyötyä rempassa?

4. Mitkä tiimit kiinnostavat tai mitkä hommat sujuvat luontaisesti paremmin ja mitkä taas ei niinkään (tyyliin: maalaamaan ei kannata ryhtyä jos ei sitä ole koskaan tehnyt, jos paikalla on osaavampiakin tyyppejä. Ja hämähäkinseitteihin ei kannata käydä käsiksi jos - kuten minä - inhoaa hämähäkkejä enemmän kuin mitään.  No, totuuden nimissä ei siellä niitä seittejä olekaan. Ja maalaustiimiin joutuu heti oitis, jos tietää sen homman osaavansa!)  - Tiedoksi että porukaa on ehkä n. 11 - 13 henkeä, riippuen hieman siitä mitä pari epävarmaa tapausta päättää. Joten luultavasti jokainen pääsee / joutuu osallistumaan muutamaankin tiimiin, riippuen siitä miten hommat etenevät.

Tiedoksi

Jossain vaiheessa ensi viikon alussa lähdemme Võsuun lämmittämään taloa ja tekemääna alkutöitä. Joko yhdessä tai vain toinen meistä näin aluksi. Riippuu hieman siitä miten Latten hoitaja pääsee meille paikalle. Joten voi olla että olen hankalasti sähköposteilla tavoitettavissa tiistaista eteenpäin. Joten mahd. pian vastaukset yllä oleviin kysymyksiin. Onhan kaikilla puh. numeroni? Jos ei ole, kertokaa ja laitan sähköpostissa tulemaan.

Vielä jotain muuta?

Ei tule mieleen. Jos jollekin tulee, pistää muistuttaen!

Kohta päästään talkoisiin! Toivotaan että kaikilla on siellä mukavaa!!!! Ja miksei olisi!!!

3 kommenttia:

Maris kirjoitti...

Heissan, tässä vastauksia.
Mukaan otetaan: maalausvälineitä (tarkistan vielä tilanteen, ovatko missä kunnossa, ja ilmoittelen), viikon Hesarit, lakanat ja pyyhkeet ja peitot.

Perille löydetään, Võsu on tuttu paikka ja puhelinnumerokin pitäisi löytyä. Voisi tietysti tarkistaa senkin..

Eli siis vielä vastaukset:
1. perjantaina noin 21 maissa, lähtö noin 15 sunnuntaina
2. tuomme omat
3. joku työkalupakki kuulemma otetaan
4. Voisimme hoitaa maalausta tai pihan puhdistusta, siivous ja kalustehommatkin käyvät. Muusta ei ole hirveästi kokemusta. Tai no just ehkä kahvit osataan keittää.

Suski kirjoitti...

Mihin aikaan aamulla aloitetaan? =)

Tiina Linkama kirjoitti...

Suski - ei ennen seitsemää, luultavasti. :)

Kaikki talkoolaiset, tervetuloa! Minä lähden huomenaamulla jo tekemään tietä tasaiseksi tai ainakin laittamaan pattereita päälle.

Nähdään!