tiistai 19. toukokuuta 2009

Latte sai ruusukkeen

Kerroinkin jo että meillä oli tupa täynnä asiakkaita viikonlopun.

Tärkeimmän unohdin kuitenkin kertoa. Perheemme julkkis netissä, maitokahvimies eli Latte sai vierailta tuliaisia. Latten Fan-Clubin Oulun alajaosto muisti poikaa komealla ruusukkeella ja isolla puruluulla. (Sai toki Ronjakin oman luunsa.)

Katsokaa onko poika vähän polleaa!Ja tässä vielä lähikuva tuosta arvomerkistä:Asianomainen kiittää vielä näin jälkikäteen saamastaan huomiosta.

5 kommenttia:

Kimmo Linkama kirjoitti...

Tänään käytiin kunniamerkin saajan ja Ronja-neidin kanssa eläinklinikalla Tartossa saamassa vuosittaiset rokotukset.

Samalla tarkistettiin Laten korvat, joissa on ollut syyhypunkkia ja hiivasientä, sekä persustasta, miten edellisellä kerralla avattu tukkeutunut talirauhanen jaksaa ja tyhjennettiin anaalirauhaset. On kuin veisi autoa huoltoon: yksi vika mennessä, kolme tullessa.

Keljua vain, että suurin osa näistä vaivoista voi johtua allergiasta, jota ruvetaan nyt metsästämään. Saatiin dieettisapuskat ja kokoelma erilaisia lääkkeitä eri vaivoihin.

Lääkäri ja opiskelija-assistenttinsa olivat ihmeissään, miten lunkisti Latte otti koko touhun. Peffaan parturoitiin iso aukko turkkiin, mutta poitsu vain katseli kiemuralla, että mitä ihmettä te siellä touhuatte. Talirauhanen oli tulehtunut, mutta ilmeisesti ei kipeä, koska putsaus sujui ilman mitään hyppelyä.

Korvien puhdistus ja sinne sisään kurkkiminen ei ole kivaa, mutta sitäkin on harjoiteltu jo niin kauan, ettei mitään ongelmaa. Jälkikäteen vain kova ravistelu, joka kastelee läsnäolijat puhdistusnesteeseen muutaman metrin säteellä. Kirjan kaavakuvasta opittiin, millainen on koiran korvakäytävä.

Sitten opiskeltiin persustan anatomiaa ja tyhjennettiin paisuneet anaalirauhaset. Seuraavalla kerralla osaan itse.

Latte seikkaili aina välillä uteliaana tutkimassa paikkoja. Potilaskortti kiinnosti kovasti, joten lääkäri lupasi kirjoittaa Latelle ihan oman kirjeen (kuten tekikin, nyt voi poika lukea itse hoito-ohjeensa).

Lopuksi rokotecocktail niskaan ja taas menee vuosi iloisesti.

Sitten vaihdettiin koiraa. Ronjalta kuunneltiin keuhkot ja sydän, tutkittiin lonkat ja otettiin verikoe, jolla varmistettiin, ettei ole sokeritautia, silmissä kun alkaa olla kaihia. Kurkittiin silmäluomien alle ja tarkistettiin aikaisemmin leikatut rasvakasvaimen kohdat. Hyvältä näytti. Lääkäri kehui Ronjaa sitkeäksi vanhukseksi, kaikki arvot kohdallaan ja kroppa kunnossa, mitä nyt liikkuminen vähän kankeaa. Saatiin vielä huonoiksi päiviksi varoiksi kipulääkeresepti ja lopuksi rokotepiikki. Ankaraa murjotusta.

Nyt ovat molemmat eläimet aika voipuneita. Ei ihme, koville varmaan otti, kun vielä vähän pelotti koko ajan. Mutta eiköhän se tästä, onkin jo ruoka-aika -- päivän paras hetki.

Vallaton mummeli kirjoitti...

:) Voi mahoton, miten polleena Latte on!

Vallaton mummeli kirjoitti...

Tiina, sinäkin olet voittanut arvonnassa. Käy hakemassa ruhtinaallinen voittosi sivultani :)

Ai, että on taas hyvä sanavahvistus TYLPH oikein silleen, että PAH KAIKKEA SITÄ - vähän tylysti puhahdettuna!

Tiina Linkama kirjoitti...

Vallaton Mummeli, tämä oli siis tuo sydänmitali kannustussivuillasi? Yritin sitä eilen pomia sieltä, mutta taisin olla liian väsynyt kun en saanut sitä liitettyä omaan blogiini ja Kimmo oli liian kiireinen auttamaan.

Minähän olen saanut aivot Marjatalta ja sydämen sinulta, joten näillä onkin hyvä jatkaa eteenpäin, molempia tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onpas Latte polleana! Ruusuke sopii todella hyvin :-) Olisi kiva ollut nähdä Latte livenä mutta valitettavasti en päässyt reissuun mukaan.
Terveisin, Oulun_seudulta, Latte Fan Clubin Oulun alajaostosta