lauantai 2. tammikuuta 2010

Vuoden ensimmäinen päivä lupaa hyvää

Sovitaanko niin, että vuoden ensimmäinen päivä on enteellinen ja ennustaa koko tulevaa vuotta? Sillä jos niin on, tästä vuodesta tulee vallan mainio. Ja kun enteillään, niin sovitaan, että koko vuosikymmen tulee olemaan erinomainen.

Nimittäin 1.1.2010 oli upea kaunis aurinkoinen päivä. Olkoon, että se oli kylmä, pakkanen huiteli päivällä -17c ja -19c välillä. Mutta haitanniko tuo - ei ole kylmiä päiviä, on vain vääriä vaatteita.

Aamun ensimmäinen kuva: vanha autoni ottaa aurinkokylpyjä lumivaipan alla:
Me auringosta huumaantuneina lähdimme ajelulle lähiseuduille, ja kamera tuli tietenkin mukaan. Ja olikin mukavaa valokuvata kerrankin niin että valoa on riittävästi.

Ensimmäinen kohteemme oli Kuutsemäen laskettelukeskus, jossa halusin ottaa kuvia vauhdista ja harjoitella sitä miten vauhti pysähtyy kuvalle. Ja kyllähän se pysähtyi, vai mitä sanotte:
Kuutsemäeltä jatkui matka kohti Keeniä ja Sangasten linnaa. Matkalle jäi niin asuttuja kuin asumattomia pihapiirejä ja vanhoja maalaistaloja. Kaikki yhtä idyllisiä lumen keskellä.
Lumi, aurinko ja varjot kirjoittelivat outoja hieroglyfejä hankeen:
Sangasten linna oli seuraava vierailukohde, joskin linna oli suljettu ja suuret lumivallit reunustivat sitä:
Sangastesta reitti kääntyi kotia kohti. Viimeinen pysähdys oli auringonlaskun aikaan Pyhäjärven jäällä. Ja mitä näemmekään: upean halo-ilmiön, samankaltaisen kuin viime vuonnakin. En tiedä mikä tarkalleen tämän ilmiön aiheuttaa, mutta se on vaikuttava! Kuin jättimäinen sateenkaari pakkasessa:
Eli komea oli vuoden ensimmäinen päivä. Ja olen vakaasti sitä mieltä, että se tarkoittaa, että koko ensi vuodesta tulee aurinkoinen, näyttävä, yllättävä ja antoisa. Antakaa minun pysyä uskossani!

Lisää kuvia vuoden 2009 viimeisestä ja vuoden 2010 ensimmäisestä päivästä löytyy klikkaamalla tästä: Otepää auringossa.

Ja kommentteja otetaan vastaan, kuten aina, innolla.

7 kommenttia:

Sylvia kirjoitti...

Upea tuo halo... en muista milloin olisin viimeksi nähnyt, on siitä kyllä kauan!
Muutkin kuvat ovat tietenkin upeita, varsin se heinäinen!

Marja-Leena kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Unknown kirjoitti...

Olet tosi hyvä myös urheilukuvaajana!

Vallaton mummeli kirjoitti...

Hienosti olet saanut liikkeen kuvattua. Upeita raikkaita maisemia. Lumi on kaunista.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista ja uuden vuoden toivotuksista.

Mukavaahan tuo oli taas kokeilla jotain uutta, eli sitä miten onnistuu tallentamaan nopean liikkeen. Ja luulen, että lumilautailjapojatkin innostuivat kovasti esittämään parhainta osaamistaan kun huomasivat että paikalla oli paparazzi.

emo kirjoitti...

Upeita kuvia!

Vaan penttiläiset kaipaavat tietoa Rummukaisesta. Joko ikävä on unohtunut?

mm kirjoitti...

Upeat hieroglyfit!

"Ei ole kylmiä päiviä, on vain vääriä vaatteita" Se on totta. Toisin päin, kuumuuteen, tuo ei päde. Silloin ei ole, mistä ottaa...