maanantai 4. tammikuuta 2010

Tiinan valokuvanäyttely Turussa 5.1. - 15.2.2010

Nyt voin vihdoinkin tämänkin paljastaa:

minulla aukeaa huomenna Otepää-aiheinen valokuvanäyttely Turussa, tarkemmin sanottuna Turun Viro-keskuksessa. Näyttelyn nimi on näinkin proosallinen:

Matkailijan Otepää - kevät, kesä, syksy, talvi

ja nimensä mukaisesti se pyrkii kertomaan katsojalle Otepään eri mahdollisuuksista matkailijan näkökulmasta. Kuvien valinnassa ei ole estetiikasta tingitty, mutta erityisesti kuvatekstien laadinnassa olen pyrkinyt antamaan mahdollisimman paljon tietoa kuvatusta kohteesta, mitä se matkailijalle tarjoaa.

Näyttelytila on hieman ongelmallinen, se sijaitsee vallan mainiossa paikassa, keskellä Turkua eli Vanhalla Suurtorilla. Mutta pienoinen ongelma kadulta näyttelyyn poikkeavalle muodostaa se, että katutasossa sijaitsevan gallerian ovet ovat kiinni, ja näyttelystä kiinnostuneen täytyy kiivetä toiseen kerrokseen, missä sijaitsee Viro-keskuksen toimisto, ja pyytää että sieltä ovet avataan.

Sain tänään tällaisen viestin Viro-keskuksesta, joka selvittää näitä vierailukuvioita:

Viro-keskuksen toimisto sijaitsee osoitteessa Vanha Suurtori 3 (vastapäätä Kirjakahvilaa) ja toimisto on toisessa kerroksessa, galleria katutasossa. Galleriaan pääsee niin, että tulee tänne ylös pyytämään, että avaamme ovet. Galleria ja toimisto ovat avoinna ma-to klo 9-16. Valitettavasti tosin esim. ensi viikolla minulla on palavereja, joten en pysty olemaan koko ajan toimistolla. Harjoittelijan saamme toivottavasti mahdollisimman pian ja silloin voimme pitää ovia auki jatkuvasti. Eli varsinkin ensimmäisinä viikkoina voit infota ystäviäsi, että he ilmottaisivat tulostaan esim. sähköpostilla: toimisto@viro-keskus.fi.


Itse en ole osallistunut näyttelyn ripustukseen muuten kuin että olen numeroinut kuvat ja kirjoittanut näyttelyluettelon. Eli olen valmiiksi ryhmitellyt kuvat aihekokonaisuuksiin. Koska itse en pääse paikan päälle näyttelyn ripustusta tarkistamaan, olisikin vallan hienoa, jos joku Turun suunnasta kävisi katsomassa miltä se vaikuttaa. Toki ajatuksissa on itsekin sinne päätyä jossain vaiheessa, kun asiakastilanne Villa Ottiliassa antaa myöten.

Että tällaisia uutisia tänään Tiinalta. Heh. Olen kyllä hyvillä mielin ja vielä paremmalla olisin jos saisin jonkinlaista tietoa siitä, onko näyttelyssä käyty, mitä siitä on pidetty jne.

Itse lähden tänään tuttavamme Valli Vidilin valokuvanäyttelyn avajaisiin Kanepiin. Nastaa nähdä mitä muut tekevät!

8 kommenttia:

Maris kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta ja onneksi olkoon näyttelyn johdosta! Jännä tuo "galleriamme on lukossa" -systeemi ... :)

Crane kirjoitti...

ONNITTELUT!!!!Upea juttu ja sinulle taas hatunnosto:D

Vallaton mummeli kirjoitti...

Onnea ja menestystä näyttelyyn! Harmi, että sisäänpääsy on niinkin "hankalaa".

Sylvia kirjoitti...

No mutta onneksi olkoon - taas! Toivottavasti hyvin menee!

Marjattah kirjoitti...

Hienoa! Onnea ja menestystä näyttelylle!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta ja paljon onnea näyttelystä!! Pyrin ensi viikolla sitä katsomaan koittaen samalla tuota sähköpostisysteemiä!

Lämpimin terveisin,

Sari

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos kovasti onnitteluista. Ja hienoa jos Sari pääsee ihmettelemään näyttelyä. Kerro sitten miltä näytti! Ymmärtääkseni on ripustus aika vaatimaton eli kuvia ei kehystetä erityisemmin, en tiedä tuleeko edes lasia päälle vai liimataanko kuvat vain kartongille. Sari kertoo sitten.

Valokuvauksesta lisää:

Innostuin sitten tänään osallistumaan valokuvakilpailuun Ilus Isamaa (Kaunis isänmaa).

Se löytyy osoitteesta www.fotofoorum.ee.

Kilpailu on ollut päällä jo kuukauden ja päättyy 10.1.2010 eli aika viime tingassa lähdin mukaan. Varsinkin kuin palkinnot jaetaan kahdessa kategoriassa:
- tuomariston päätös
- yleisön antamat äänet

Jälkimmäisessä kategoriassa olen siis auttamatta jälkijunassa.

En tiedä voiko kuvia katsoa ilman rekisteröitymistä, mutta siellä ne ovat nimimerkin Tindella alla.

Läimäisin sitten neljä eri sarjaa kisaan kun kerran aloitin. (Kisassa pitää osallistua sarjoittain ja yhdessä sarjassa pitää olla aina kuusi kuvaa.)

Kimmo Linkama kirjoitti...

Eipä näköjään pääse katsomaan kuvia rekisteröitymättä foorumille. Kyllä on salainen kilpailu. Mutta uskokaa pois, hienoja ovat.