tiistai 5. tammikuuta 2010

Pergaleelle pikkusormi

Asioita, jotka yhä jaksavat naurattaa ainakin tätä suomalaista Virossa: hassut tuotemerkit.

Telkkarissa on pyörinyt joulunajan suklaalevy-Pergaleen mainos. Kyse on liettulaisesta suklaalevystä, jonka luvataan tuottavan hyvää mieltä kaikille, joille sellainen lahjoitetaan.Pari postausta aiemmin vannoin uusien elämäntapojen nimeen, ja niihin kuuluu myös sokerista luopuminen, kuten myös kaikesta muusta ylimääräisestä hiilihydraatista.

Hyvin menikin siihen asti kunnes Kerstenin äiti ja sisko tulivat kylään ja toivat tullessaan lahjakassin, joka sisälsi pullon punaviiniä ja Pergale-suklaalevyn.

Viinistä en kerro sen enempää. Mutta suklaalevy sai elää hiljaiseloa ruokakaapin takimmaisessa nurkkauksessa tovin, kunnes eilen sitten iski repsahdus. Suklaanhimo alkoi tykyttää ohimossa, ja kuin zombie lasittuneine silmineen huomasin vaeltavani tahdottomana ruokakaappiin ja etsiväni sieltä Pergaleen esille.

MUMS.

Tiedättehän miten laulussa lauletaan: Annoin Pergaleelle pikkusormen, se vei koko käden!

Siitä olikin sitten helppo tehdä hyppy suurempaan kiusaukseen eli aivan mahtavaan Karl Fazerin Nordic Gourmet -suklaarasiaan, jonka saimme uuden vuoden jälkeen suomalaisilta asiakkailtamme lahjaksi.

 

MUMS MUMS MUMMMMMS

Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla, tiedän. Aamulla koin armotonta morkkista ja yritin sitä helpottaa laulamalla Aki Sirkesalon kappaleen tahtiin: "Annoin Pergaleelle pikkusormen, se vei koko käden." Johon aina yhtä sanavalmis Kimmo korjaamaan: "Eiköhän sinun tapauksessa kannattaisi laulaa: Annoin Pergaleelle pikkusormen, se pullisti mahan."

Olen nyt palannut nöyrästi ruotuun ja lupaan jatkossa olla vaipumatta Pergaleen houkutuksiin! Toivottakaa minulle mielenlujuutta ja rautaista itsekuria!

---

Apropos, eilen kerroin lähteväni Valli Vidilin valokuvanäyttelyyn. Hieno oli näyttely, esillä jänniä töitä, sellaisia makrokuvia, jotka olivat enemmän värejä kuin muotoja, hieman kuin surrealistisia maalauksia. Onnea Vallille toivotan näin julkisestikin!

Mukavasti mieltä ylevöittänyt taidereissu sai kuitenkin nolon lopun. Kääntyessämme Otepäältä kohti kotikatua tuli vastaan perävaunua vetävä pakettiauto, joka kohdallamme lähti luisuun ja peräkärryn tanko paukautti sitten meidän Jeepin kylkeen rikkoen etupeilin.

Tänään oli tarkoitus lähteä Kolkjan vanausulisten museoon keräämään materiaalia yhteen lehtiartikkeliin, vaan peilittömänä en voi lentää eikä Kimmo ajaa, ja niinpä sitä sitten tänäänkin istutaan kotona... Voihan Pergale! sanon vaan!

3 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Voihan pergale, mitä teki! Tehty, mikä tehty, mutta toivotan jatkoon mielenlujuutta ja rautaista itsekuria! Sinä pystyt kyllä sivuuttamaan kaikki pergaleet.
Minä tein viime vuonna loppiaisena päätöksen, ettei enää suklaata, ei karkkeja, ei yhtään ja päätös on pitänyt. Huomenna on vuosipäivä.

Onneksi peräkärryn luisussa teitä päin ei sattunut enempää vahinkoja.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos aimarii!

Nostan hattua (korkealle ja sitten niiaan syvään) vuoden saavutuksellesi, ja pidän sitä esikuvanani.

Ensi vuonna tähän aikaan lupaan olla -10 kg keveämpi.

Ja Pergaleet nääntykööt omaan houkutukseensa!

Prkle!

Onukoo kirjoitti...

Pergaleen Pergale! Garmeita nämä suklaan kirot. Tai oikeammin hiilareitten. Pala tai kaksi päivässä ei venettä kaada, mutta onhan sillä totaali kieltäytymisellä puolensa silläkin. Kai? Tsemppiä!