lauantai 13. syyskuuta 2008

Latten aiempaa tuotantoa: Mikä on hotelli?

01.12.2006

No iltaa taas,

ei taida yksikään päivä olla toisensa kaltainen, olen huomannut nuoressa elämässäni. Juuri kun luulet että tiedät elämästä kaiken, tulee taas uusia asioita eteen, ja on paljon pohdittavaa.

Tämän päivän piti olla kuiten aiemmatkin, ja niinhän se alkoikin riemukkaalla jälleennäkemisellä. Emäntä, Isäntä, jehuu, Iso Koira moi! Uusi aamu! Jehuu! Ensin mainitut vastasivat iloiseen tervehdykseeni vastavuoroisen ilahtuneina, Iso Koira ynähti jotain ja painui pihalle. No, aina ei voi voittaa.

Sitten oli vuorossa aamiainen. My favourite! Ja sitten reissu metsään: My all time favourite!!!

Metsässä on kyllä ihan oikeasti ihan älyttömän nastaa. Tällä kertaa nappasin mukaani iiison havun ja Äiskästä eli Emännästä se oli kelpo havu. Otti sen mukaansa ja lupasi sen koristella, kun tänään tulee ne kuorolaisetkin.

Haloo, kuorolaiset? Olin kysymysmerkkinä. Päivän mittaan minulle useampaan otteeseen kerrottiin, että tänä iltana meille tulee 14 vihtiläistä kuorolaista, ja että meidän koti on oikeasti hotelli, ja että minusta tulee hieno hotellikoira. Kuten Iso Koira on.

Haloo? Uudelleen. Kaikki tämä on minulle käsittämätöntä! En ymmärrä sanaa hotelli, saati kuorolainen, Vihdistä puhumattakaan.

Jäin siis seuraamaan tilannetta. Eikä hyvältä näyttänyt. Ensinnäkin, alkoi kova siivoaminen ja esiin otettiin jälleen se mölyävä toosa, josta en erityisesti pidä. En nyt suoranaisesti pelkääkään sitä, mutta outo se on. Ja Emäntä retuuttaa sitä ympäri taloa ja työntää sen pitkää kärsää kaikkialle.

Sen jälkeen alkoi lattioiden pesu. Emäntä veteli jotain mopiksi kutsuttua pitkin lattioita, ja jäljelle jäi paha haju. Niin paha, että sen päälle oli heti pissittävä, kun tilaisuus tuli. Että tulisi edes jotain hyviä tuoksuja taloon.

No, se ei kyllä johtokuntaa ilahduttanut. Emäntä ja Isäntä lukivat nenä Ajax-putelissa kiinni tuoteselostetta: onko tässä sittenkin ammoniakkia! Kuulemma ammoniakki herättää meitsin pissihalut. Höpö-höpö sanon minä, kyse oli vain siitä, että talossa haisi aivan liian kliiniseltä minun makuuni.

Oliko tässä kaikki? No ei todellakaan! Ihanasta avarasta olohuoneesta, jossa tykkään liukastella ja luistella väljissä tiloissa tehtiin "ruokasali". Emäntä surkutteli ettei voi mattoja lattioilla pitää, mutta minä surkuttelin sitä, että maailman kivoin juoksukenttä on muuttunut tuolin- ja pöydänjalkaviidakoksi.

Katsotteko ostoskanavia? Silloin ehkä tiedätte, että juuri kun luulitte nähneenne kaiken, seuraa vielä jotain ekstraa. Minun kohdallani se oli makuuhuoneen muuttaminen "vierashuoneeksi". Kaikki sen "hotellin" nimiin.

Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että juuri kun olin oppinut nukkumaan makuuhuoneessa, minut (ja kohtuuden nimissä myös Emäntä ja Isäntä ja Iso Koira) siirrettiin takaisin respaan. Kuulemma talo on "ylibuukattu" ja Isäntä ja Emäntä antavat omat huoneensa vieraille, ja virittelevät itselleen kenttäpunkat respaan. Ja Isolle Koiralle ja minulle pedit respan lattialle Oi aikoja, oi tapoja!

Siis kamalaa höheltämistä koko päivä. Pahoja hajuja ja kolinaa ja mölyävää kärsätoosaa, joka kuulemma on pölynimuri.

Hotelli? Se on tämän kaiken mesoamisen syy, olen päätellyt. Mutta mikä se on?

On ollut raskas päivä, noin niinkuin henkisesti. Vieraita eli niitä vihtiläisiä kuorolaisia ei ole vielä näkynyt, tulevat kuulemma vasta pitkälti jälkeen puolen yön. Sitä ennen taidankin siis vetää tirsat.

Mietin sitä hotelliasiaa sitten herättyäni.

Ei sitten muuta kuin kaikkea hyvää teille kaikille, ja kirjoittelemisiin!!

Teidän

Caffè LatteAlla kuva Iskästä joka yrittää kertoa minulle mitä tarkoittaa hotelli.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, meillä on selvästi jotain yhteistä! Minäkään en voi sietää sitä kärsähirviötä! Se yritti syödä minut jo silloin, kun muutimme Riitun kanssa tänne emon ja isännän luo. Sillä oli niin hyvä hajuaisti, että se löysi minut sängyn alta. Pelkäsin ja tärisin ja ryntäsin pakoon sohvan selkänojaan roikkumaan. Onneksi emo taltutti hirviön, mutta sen jälkeen en ole ole halunnut nähdäkään sitä. En ymmärrä, kuinka Emo ja isäntä sietävät talossaan hirviötä - ellei sitten HIRVIÖ OLE TALON ISÄNTÄ - HUUUU...

Tiina Linkama kirjoitti...

Moi Siiri,

kauhea ajatus, aivan hyytävä. Että Kärsätoosahirviö olisi talon isäntä.

Ensi yönä en kyllä nuku kun pelottaa koko ajatus.

Terveisin Latte