torstai 28. helmikuuta 2013

Valokuvatorstain 276.haaste: valokuva taulusta

Tällä viikolla piti esittää valokuvatorstaissa taulusta valokuva.

Tämäpä oli mieluisa tehtävä - ja tuttukin. Minähän jo puolitoista viikkoa sitten kirjoitin tänne kieli poskessa historian unohtamista taiteilijoista, jotka elivät tunnettujen maalarien varjossa. Sarjassa esittelin erinäköisiä kotimaisia ja ulkomaisia taiteilijattaria, joiden nimissä oli aina jotain tuttua. Oli Giorg(t)iina de Chirico ja oli Henri(t)iina Matisse ja Josef(t)iina, Mallord(t)iina, William(t)iina Turner. Ja löytyihän sieltä sellainenkin kuin Tiina-Pekka Halonen.

Ettei tule väärinkäsitystä, tarkoituksenani ei ollut irvailla suurille taiteilijoille, vaan esitellä lempitaiteilijoitani ja sitten yrittää omista valokuvista saada mahdollisimman samankaltaisia kuin jotkut näiden lempparieni työt. Hauskaa se oli ja monin tavoin opettavaakin.

Nyt, valokuvatorstain haasteen kunniaksi on vuorossa vielä yksi kuvapari. Se tulee jälki-impressionistien mestarilta, ranskalaiselta Paul Cézannelta (1839–1906) ja hänen varjotaiteilijaltaan Paulastiina Cézannelta, josta kukaan ei tietenkään ole kuullut mitään, sattumoisin.

Paul Cézannen työ on nimeltään Mont Sainte Victoire. Kyse on vuoresta, joka sijaitsee Etelä-Ranskassa, ja katsoo yli Aix-en-Provencen. Se oli yksi Cézannen suosikkiaiheista ja se on ikuistettu moniin taiteilijan tauluihin. Alla Paulastiina Cézannen työ Etna, joka jo nimensä puolesta kertoo, että se on maalattu Sisiliassa. Aikakausikin näyttää olevan eri, mutta ehkä sittenkin jotain samaa näissä kahdessa työssä on...Muita kuvia tauluista pääsette katsomaan klikkaamalla: valokuvatorstain 276. haaste

Jos haluatte taas katsoa muita minun tekemiäni kuvapareja omista valokuvistani ja kuuluisista maalareista ja heidän töistään, on alla kolme linkkiä varhempiin postauksiin:


Opetusohjelma: Tuntemattomat taiteilijat osa 1
Opetusohjelma: Tuntemattomat taiteilijat osa 2
Kuka oli Tiina-Pekka Halonen?

6 kommenttia:

Mannu kirjoitti...

Todellakin samaa! Värit on just samat ja vuorikin näyttää samalta. Että mää rakastan näitä tuntemattomien naistaitelijattarien töitä!

Ilona Winebridge kirjoitti...

tää olikin mielenkiintoinen ja opettavainenkin näkökulma haasteeseen!

Ari kirjoitti...

Kolmas kerta toden sanoi, hieno maisema

arleena kirjoitti...

Samaa henkeä alimmassa ja ylimmässä.
Hienot maalaukset.

pappilanmummo kirjoitti...

Oletko tämä Paulastiina?
Väritys mainio

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos vaan kivat kommentoijat!

pappilanmummolle, ihan Tiina olen mutta otin tuollaisen taiteilijanimen vaan käyttööni.