perjantai 2. heinäkuuta 2010

Seitsemän päivää Otepäällä

Meillä kävi tässä taannoin mukava perhe Suomesta, joka viihtyi Otepäällä kokonaista seitsemän päivää. Sellainen liikkuvainen ja kaikelle avoin porukka, joka ehtikin puuhata täällä monenmoista.

Lueskelin hetki sitten vieraskirjaamme johon kirjasivat kaikkea sitä mitä täällä tekivät, ja totesin, että monipuolinen oli reissunsa ollut.

Vinkkinä muillekin, jotka tänne suuntaavat, tässä heidän ohjelmaansa tai ainakin osa siitä. En ole aivan varma päivien järjestyksestä, ja luultavasti heidän päiväohjelmiinsa kuului vielä muutakin, mutta ainakin seuraavia aktiviteettejä meidän reippaat liikkujamme ehtivät Otepäällä ollessaan harrastaa:

- Saapumispäivä ja pysähdys Tartossa.
- Illalla pieni patikointireissu Murrumetsän luontopolulla

- Ensimmäinen Otepää-päivä: Seikkailupuisto, keikkumista puiden latvoissa, huimia ilmalentoja ja lopulta katapulttilento taivaalle.
- Illalla pieni patikointireissu Apteekkarinmetsän maastoissa.

- Toinen Otepää-päivä: Kekkosen matkareitti Käärikussa; perheen aktiivisin urheilija juoksi 15  km:n reitin kahteen kertaan, muiden sauvakävellessä reitin kertaalleen.

Maisemia Harimäen tornista, joka sekin jää Kekkosen matkareitin varrelle


Tänään oli taivas dramaattinen ja uhkasi välillä jo sateellakin


Vielä yksi maisemakuva Harimäen näköalatornista

Palataan matkaajiemme päiväohjelmaan:

- Kolmas Otepää-päivä; polkupyöräilyä
Matkaajamme vuokraavat meiltä neljä maastopyörää, joilla pyyhältävät mm. Pyhäjärven ympäri. Reitin varrelle jää upeita järvimaisemia ja kesäisiä niittyjä:
Illalla tehdään myös kävelylenkki Tehvandin kuuluisilla asfalttipohjaisilla latureiteillä.

- Neljäs matkapäivä: Tartto ja suunnistusta Savernan maisemissa
Koska matkaajamme harrastavat suunnistusta, ottivat he osaa myös paikalliseen suunnistustapahtumaan. Oli ollut kuulemma melkomoista risukoissa tarpomista, ja aikamoisia nousuja ylös ja alas Otepään kumpumaisemassa.


Kuva otettu tänään Sangasten linnavuorelta, jossa vieraamme eivät tietääksemme käyneet. Kuva vain ikäänkuin markkeeraa seutukuntamme tiheää luontoa.

-Kuudes Otepää-matkapäivä: Rantalomaa
Ilmat vain paranivat päivä päivältä ja kuumimpana päivänä perhe kävi nauttimassa hyvin ansaittua lepoa Pyhäjärven uimarannalla.
Perheen rouva ui niin järvessä kuin harrasti vesijumppaa Otepään uima-altaassa.


Tänään, pilvisenä päivänä oli ranta hiljainen. Yksinäinen uimari kuivattelee itseään laiturilla.

- Seitsemäs ja viimeinen matkapäivä, paluu Suomeen Tarton kautta
Suunnitelmissa käydä mm. leikkikalumuseossa joka oli kiinni edellisenä Tartto-päivänä.

Monta asiaa jäi aktiiviselta perheeltä vielä tekemättä ja minä naureskelin, että sittenhän heillä on syytä tulla takaisin Otepäälle. He nyökyttelivät tyytyväisinä, että mikä ettei! 

Eli, ottakaa onkeenne te, jotka suunnittelette vielä kesälomaanne ja mietitte minne mennä tai mitä tehdä. Otepäällä riittää tekemistä todellakin viikon jokaiselle päivälle, mikä on yllä todistettu.

Eikä kukaan kiellä vaihtamasta muutamaakin tehopäivää löhöpäiväksi, jos siltä tuntuu; jokaiselle loma miestä ja naista myöden! 

Tervetuloa siis Otepäälle. Ja majoitus, sehän tietenkin löytyy Villa Ottiliasta!


Ei kommentteja: