lauantai 24. heinäkuuta 2010

Lasvan taidegalleria

Lupasin edellisessä postauksessani että kerron tästä ihmeellisestä rakennuksesta, jonka syvin olemus aukesi minulle vasta internetissä seikkailessani:


Kyse on entisestä vesitornista, joka on muutettu taidegalleriaksi. Eikä tässä kaikki, Viron arkkitehtiliitto äänesti rakennuksen vuosien 2007-2010 parhaimmaksi arkkitehtooniseksi työksi pienten rakennusten sarjassa.

Syy siihen on olemassa. Mutta en kerro sitä ihan heti - vaan kehotan asiasta kiinnostuneita katsomaan oheinen video You Tubesta: Lasvan taidegalleria ja sen synty

Siis kaikki, jotka haluavat kokea yllätyksen, katsokaa ensin yllä oleva video. Se on 10:50 pitkä, mutta video on hyvin tehty, erityisesti sen äänimaailma on vallan luova. Ja se tosiaan sisältää yllätyksen! Mitä tapahtuu vanhalle vesitornille, miksi se on valittu viime vuosien parhaaksi rakennusprojektiksi tänä vuonna?!!!

Siis, ne jotka haluavat kokea yllätyksen, lopettavat lukemisen nyt tähän. STOP. Ja katsovat videon!

Ne joilla ei ole aikaa videoa katsoa, voivat kelata juttua alaspäin.

.


..

...


---


----


----------------
-----------------------


Lasvan vanha vesitorni siis muutettiin taidegalleriaksi siirtämällä sieltä ensin väliaikaisesti suuri vesitynnyri pois. Tyhjään tilaan rakennettiin portaat, jotka ovat jotain aivan uskomatonta: ne ovat flyygeliportaat, jotka soivat joka askeleella. Eli joka portaasta lähtee kieli ylös ja portaalle astuttaessa vasara lyö kyseiseen kieleen. Oletteko moista ennen kuulleet?

Vanha vesitynnyri nostettiin sen jälkeen takaisin ja siitä tehtiin galleria + musiikkitila, sillä vanhan tynnyrin akustiikka on omalaatuinen.

Katolle tehtiin nurmikko ja piknik-paikka lasvalaisille.

Minä en itse siis ymmärtänyt Lasvan taidegalleriassa käydä, mutta voitte lyödä vetoa, että jatkossa sen teen.

Tässä vielä muutama kuva Lasvan galleriasta (napattu Lasvan omilta kotisivuilta, mutta tuskinpa he siitä pahastuvat, kun on kyse hyvästä asiasta)Ja mikä siis käsittämättömintä - tämä pikkurinen Lasva sijaitsee todellakin ei oikein missään, Etelän rajaseuduilla.

Kyllä maailma on ihmeellinen!

Ei ihme, jos Lasvassa on iloisia ja kotipaikkaylpeitä ihmisiä!(Lisää kuvia portaista ja tornista löytyy arkkitehtien Flickr-kuvagallerian sivuilta vaikkapa klikkaamalla tästä)

3 kommenttia:

Anna-Mari kirjoitti...

Mikä IDEA! Uskomaton!

Olisipa lähempänä niin menisin heti käymään.

Marjattah kirjoitti...

Wau!rja

Tiina Linkama kirjoitti...

Eikö vaan!!!! Sinne on uudelleen päästävä ja kuljettava ja tanssittava portailla!