perjantai 15. maaliskuuta 2013

Maaliskuun minimalismia

Oi tätä maaliskuun keveyttä. Kun on jaksettu rämpiä läpi masentava marraskuu ja joulukiireinen joulukuu, kun on sivuutettu tasapainoton tammikuu ja hiljalleen hienommaksi käyvä helmikuu tullaan mahtavaan maaliskuuhun. Ja nyt puhun tietenkin ilmoista, en henkisestä elämästämme, joskin toki ilmat mielialaankin vaikuttavat.

Maaliskuun auringonpaiste on jotain ihmeellistä. Ja nyt sitä on jatkunut kaksi viikkoa putkeen. Taivas on sininen, niin ihanan sininen ja aurinko lämmittää niin että hyvää tekee. Silti ilma on mukavasti pakkasen tuoksuinen, mutta siinä on jo pieni vivahde tulevasta keväästäkin.

Iltapäivisin aurinko on vielä korkealla, päivien pidentymisen voi melkein nähdä silmissä. Vielä kuuden aikaan on valoisaa ja aamullakin kuuden aikaan on jo aurinko antamassa itsestään ensimmäisiä merkkejä. Tarkat ajat ovat tälle päivälle: auringonnousu kello 06.34 ja lasku 18.14.

Me olemme nauttineet näistä ihanista maaliskuun päivistä ulkoilemalla runsaasti Latten kanssa. Minä olen ajellut itsekseni kameran kanssa lähiseutuvilla ja muutamia päiväretkiä ollaan tehty hieman kauemmaksi koko perheen voimin.

Tässä vain muutamia kuvia eiliseltä reissulta. Kohteet ovat yksinkertaisia, joten annan sarjalle nimeksi: maaliskuun minimalismia.

Yksin


Kaksin aina kaunihimpi

Anna kaikkien kukkien kukkia, ja kaikkien puiden kasvaa

Kuningas ja puoli valtakuntaa5 kommenttia:

Biancat kirjoitti...

Heihei! Kiitokset ihanasta blogista! En ole jaksanut lukea vielä ihan kaikkea, ni hyvä se, että on vielä kivaa lukemista edessä. Totta kai minua kiinnosta suomalaisena olo Virossa, ku itse olen samassa tilanteessa rannan toisella puolella elikkä virolaisena Suomessa. Siis Porvoossa.
Se mitä kirjoitit maaliskuusta ja sään tunnelmista, täsmää täysillä säähän täällä. Nautittavaa!Täälläkin katselen sini-sinistä taivasta ja lumihankia, mutta se on kevät!Jossakin ihan piilossa vielä, mutta lähenee lähenemistään. Hyvää jatkoa !

Rummun äiskä kirjoitti...

Talvi on upea vuodenaika.Kuinka kauniita lehdettömät puut voivatkaan olla?!

Kuvista huokuu keväinen tunnelma.

Oi, makea maaliskuu ja kuvasi Tiina!!!

Tiina Linkama kirjoitti...

katrinliias - kiitos kommentistasi. Sinä siellä, minä täällä, kokemuksissa varmaan paljon yhteistä ja yhtä lailla sitten varmaan erilaistakin. Ja kevät, se on tosiaan ihan kohta tuloillaan.

Rummun äiskä - samaa mieltä, lehdettömät puut näyttävät niiden salaisen ytimen ja muodot. Kiitos kommentista!

Eeviregina kirjoitti...

Voi että on tosi kauniita talvikuvia!!!
Täytyy ihan kiittää aiemmista kirjoituksistasi. Olimme viime syksynä ihanalla lomalla Sisiliassa ja osasyynä matkainnostukseemme oli sinun matkakertomukset sieltä!
Mukavaa huhtikuun jatkoa Otepäälle!

Tiina Linkama kirjoitti...

eeviregina - kiva jos olet tykännyt jutuistani. Ja vielä iloisempi olen jos löysit Sisilian kauttani. Toivottavasti myös reissusi sinne vastasi odotuksiasi!

Kylläpä olisi ihanaa nyt taas lähteä jonnekin reissuun!