keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kontakteja Suomen huippuravintoloihin?

Käytiin tänään Tartossa ihan virallisilla asioilla ja kun sen jälkeen oli sellainen tunne, että tarvitaan tai ehkä suorastaan ansaitaan pientä hemmottelua, mentiin yhteen meidän suosikkiravintolaamme, MOKAan, jota pitää innostunut ja mielikuvitusrikas kokki Andrus Vaht.

On ihanaa tavata ihminen joka omistautuu asialleen ja on vuodesta toiseen innostunut työstään. Suorastaan intohimoinen siinä. Andrus on nostanut MOKAn tason todella korkealle sen jälkeen kun hän hankki sen muutama vuosi takaperin.

Ruoka on ollut siellä aina hyvää, jänniä makuyhdistelmiä ja aina valtavan kauniisti aseteltuna. Viime aikoina Andrus on panostanut myös ravintolan sisustukseen ja astioihin ja MOKA on nyt mielestämme kaikin puolin korkeatasoinen paikka, jota voi suositella vilpittömästi kaikille. Eikä minusta ole liioiteltua sanoa, että se ansaitsisi saada myös Michelin-tähden jossain vaiheessa. Jos en aivan väärässä ole, olisi MOKA silloin ensimmäinen lajissaan Virossa.

Törmäsimme Andrukseen tänään ja hän kertomaan uusimmasta haaveestaan ja suunnitelmastaan. Hän haluaisi toimia tovin jonkin suomalaisen huippuravintolan keittiössä, vaikka vain apulaisena. Hän uskoisi sen antavan jälleen uusia ajatuksia ja visioita hänen omalle yritykselleen. Tai sitten hän haluaisi kutsua alan ihmisiä MOKAan - jakamaan ajatuksia ja tutustumaan hänen keittiöönsä.

Lupasin kysellä tuttaviltani ja laitanpa kyselyn tännekin. Mitä kautta tämä viehättävä ja suomeakin osaava idearikas ja energinen mies saisi kontakteja Suomen huippupaikkoihin? Uskoisin että hyöty olisi molemminpuolinen, sillä en todellakaan liioittele kun sanon että Andrus on erinomainen ja innovatiivinen kokki ja ravintoloitsija, joka pyrkii koko ajan parempaan suoritukseen.

Ei siis ihme, että tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilveskin on kestinnyt valtiovierailun aikana vieraitaan juuri MOKAssa.

Andrus Vaht Mokan edessä

Toomas Hendrik ja Evelin Ilves saapuvat Mokaan Puolan presidentin vierailun yhteydessä


Yllä olevat kuvat olen ottanut parissa eri tilanteessa. Ylimmän kuvan otin Andruksesta kun tein hänestä haastattelua The Baltic Guide -lehteen muutama vuosi takaperin. Kaksi alinta kuvaa otin kun Ilves saapui seurueineen MOKAaan Puolan presidentin vierailun yhteydessä.

Nyt siis kysyn neuvoja teiltä, jotka olette innostuneita kulinarismista ja ravintoloista. Miten auttaa Andrusta löytämään oikeat kontaktit? Ja mitkä olisivat niitä parhaita ravintoloita, joita suosittelisitte Andrukselle tutustumiskohteiksi? Saa toki suositella huippuravintoloita kaikkialta Suomesta, mutta Andrus itse ajatteli että matkustamisen puolesta ehkä Helsinki olisi paras vaihtoehto.

Me olemme niin pois kartalta, että emme tiedä Helsingin - vielä vähemmän muun Suomen - huippuravintoloista hölkäsen pöläystä. Joten neuvoja kaivataan!


4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Turussa tapahtuu:
http://ruoka.ts.fi/jutut/tarton-parhaat-palat-tarjolla-turussa/
Eli nyt tulevana perjantaina ja lauantaina olisi tarjolla Tartolaiskokkien herkkuja, tänään aamulla luin että lauantaina ei enää vapaita pöytiä, perjantaina vielä mahtuisi.

Tellervo

Tiina Linkama kirjoitti...

Tellervo, tämähän oli mielenkiintoinen uutinen. Laitamme linkin Andrukselle eteenpäin. Kiitos!

Ana kirjoitti...

Hgissä Olo on piperrysruokien ykkönen. Saivat vastikään taas jonkin palkinnon. www.olo-ravintola.fi/

Unknown kirjoitti...

Ei osa kyllä auttaa tässä kysmyksessä.. mutta sanon vaan että se on niin ihanaa nähdä ihmisiä, jotka ovat intohimoisia omaa työtä kohtaan. Mitä tahansa ne tekee. On suuri onni tehdä työtä mitä todella rakastaa.