tiistai 4. elokuuta 2009

Teater Randlane tulossa Suomeen!

Herätys Suomi, kulttuuri rantautuu Helsinkiin kun Läänemeren sankarit eli Teatteri Randlane tuo KokoTeatteriin palkitun esityksensä: Meretagune asi.

Kyse on siis samasta esityksestä, joka pidettiin viime lokakuussa Otepäällä ja Valgassa, ja josta kirjoittelin syksyn mittaan blogiinkin.Nyt on Suomen valloituksen vuoro. Esityksiä on kaksi:

lauantaina 5.9.2009 klo 16.00 ja 18.00

Siis, kaikki kynnellekykenevät nyt liikkeelle! Nyt on mahdollisuus nähdä todella upea esitys. Eikä lippujen hinnat huimaa, normaalipiletti 10 euroa ja opiskelijat, eläkeläiset ja lapset 8 euroa.

KokoTeatteri sijaitsee Pitkänsillan Kruunuhaan puoleisessa päässä. Osoite: Siltavuorenranta 18.

Lippuja voi tilata etukäteen

Viron Suomen -instituutti
Mariankatu 8B (2.krs)
00170 HELSINKI
Puhelin: +358-9-669 805
email: info@viro-instituutti.fi

Lippuja voi tilata myös minun kautta: info@villaottilia.ee – kertokaa montako lippua varaatte ja kumpaan esitykseen.

Lunastaa liput voi joko ennen esitystä ovelta tai sitten Viron Suomen –instituutista etukäteen. Ryhmille on mahdollista postittaa liput etukäteen.

--

Täytyy sanoa, että olen todella iloinen, että tämä alkujaan unelmasta liikkeelle lähtenyt projekti on nyt toteutumassa! Randlane on ryhmänä minulle rakas – ja esitys todella ansaitsee katsojansa. Kielikään ei tule olemaan ongelma. Sillä käsiohjelman oheen tulee suomenkielinen lyhyt selostus tapahtumista – ja tunteet, nehän ylittävät kaikki kielirajat.

Suuret kiitokset myös Suomen päässä asiaa edistäneille tehopakkauksille. Tukea olemme saaneet Tuglas-seuralta, Viron Suomen –instituutista ja SVYL:sta (Suomen Viro-yhidstysten Liitto).


Kirjoitin tällaisen lyhyen esittelyn esityksestä, ja laitan se tähänkin, että tiedätte millaisesta näytelmästä on kyse:ETEENPÄIN ON MENTÄVÄ
Virolainen Teater Randlane aloittaa Helsingin teatterisyksyn

Helsingin teatterisyksy alkaa yllätyksellisellä ja nautinnollisella vierailulla naapurimaasta kun haapsalulainen Teater Randlane esittää KokoTeatterissa palkitun näytelmän: Meretagune asi

lauantaina 5.9.2009 klo 16.00 ja 18.00.

Jüri Tuulikun kirjoittama näytelmä vie katsojat Neuvosto-Viroon 50-luvulle. Pienelle Abrukan saarelle, josta merimatka mantereelle eli Saarenmaalle on lähes valtamerimatkan veroinen. Matkan taittaa vanha Malli-rouva, joka käy laivalla läpi muistoissaan omaa menneisyttään.

Teatteri Randlane osaa taiteilla ilon ja surun välillä taitavasti. Näennäisesti hilpeä musisointi kääntyy odottamatta tragediaksi, niinhän se elämässäkin käy. Hellät muistot seuraavat kipeitä.

Yleisö nauraa – pyyhkii kyyneliään – ja taas nauraa.

Sellaista on saaren ihmisten elämäkin. Ei sitä voi pitkään surua kantaa, eteenpäin on mentävä ja nauru parantaa haavat.


---


NYT SIIS KAIKKI LIIKKEELLE! Ja lippuja varaamaan! Sillä tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä loistavaa, aitoa, hyvää ja viihdyttävää teatteria, josta tulee hyvä mieli!

Ja kertokaa kavereillenne, työkavereillenne, kadunmiehille ja ohikulkijoille tästä esityksestä... sillä varsinaiseen mainontaan pienellä teatteriryhmällä ei ole varaa. Nyt täytyy siis lähetellä savumerkkejä ja paukutella viidakkorumpuja oikein olan takaa.

2 kommenttia:

Crane kirjoitti...

Suosittelenpa kaikille tutuille pääkaupunkiseudulla, kun itse turhan kaukana... Hienoa tällainen valtakunnarajat ylittävä kulttuuriyhteistyö!

Ihanaa elokuuta ja samettisia iltoja toivotellen!

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitoksia! Kaikki etukäteismainonta on todella tarpeellista että saamme salit täyteen ja Randlane ei ota takkiinsa tästä esityksestä. Sehän olisi vallan vihonviimeistä.