lauantai 10. maaliskuuta 2012

Iltakuvia Tartosta

Torstaina oli taas aika viedä kirjanpitomateriaali Tarttoon ja hakea uudet silmälasit Tarton Lõunakeskuksen Instrusta. Torstaina oli  myös naisten päivä, mitä meillä ei erityisemmin juhlita. En oikein ymmärrä päivän tarkoitusta. Naisiksi ja miehiksi synnytään, eikä siinä sen kummempaa.

Silmälasit tilasimme tammikuun alkupuolella Suomessa ollessamme ja niiden toimitusaika oli siis aivan järjettömän pitkä. Valitin asiasta ja saimme asiaankuuluvan hyvityksen hinnasta, joten ei siitäkään sen enempää. Hyvät lasit, taas näkee.

Kuten niin usein kun meillä on asiaa Tarttoon, päätimme liittää reissuun ruokailun. Massut möyryten siis suuntasimme kohti Küütri-katua, jossa sijaitsee parikin lempiravintolaamme: Tsink Plekk Pang ja Moka päällimmäisinä. Mokassa oli yksityistilaisuus mutta Tsinkistä onnistuimme saamaan viimeisen vapaan pöydän. Naistenpäivä on iso juttu Virossa, huomasimme. Likimain jokaiselle daamille oli lahjoitettu kukkia ja luultavasti muutakin ja perheet ja pariskunnat olivat lähteneet liikkeelle suurin joukoin. Tarjoilija kertoi odotusajan kestävän ainakin tunnnin ellei kauemmin. Me päätimme vaihtaa paikkaa.

Käyskentelimme sitten yhden sun toisen ravintolan oven takana, yritimme uuteen Meat Factoryyn ja uuteen venäläiseen Vassilissa-ravintolaan. Täynnä täynnä. Olisi pitänyt tehdä pöytävaraus.

Kotimatkalla kävimme vielä kääntymässä Pangodin kalaravintolan pihalla kuullaksemme, että paikka on menossa kiinni. Ja niin palasimme sitten kotiin mouruavin massuin, mutta kerrankos sellaistakin tapahtuu.

Ei Tarton reissu kuitenkaan ollut täysin pannukakku. Iltainen kaupunki oli kaunis ja minulla oli kamera mukanani. Niinpä siis napsasin kuvan jos toisenkin ja alla näitä tyhjällä massulla kuvattuja maisemia.Suutelevat ylioppilaat -ravintola

Uspenskin kirkko iltavalossa


Ansip on irtisanottu

Öisiä valoja Pläskun liikekeskuksen ja Taskun kauppakeskuksen tuntumasta.

Atlantis-yökerho Emajoen varrella

Kauppahallia vartioi iso sika

Yliopisto iltavalaistuksessa


Küütri-kadun ravintolat ovat täynnä

Eikä Pangodin kalaravintolankaan ovet aukene meille.

5 kommenttia:

mm kirjoitti...

Hienoja kuvia! Aikamoiset tunnelmat...

VK kirjoitti...

Naistenpäivän tarkoitus ei ole ollut alkujaan kaupallinen, vaan se liittyy ihmisoikeuksiin. Sen nimi on oikeasti ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä”. Länsimaisessa tasa-arvossa on vaikea tietenkin kuvitella, millaisissa olosuhteissa suuri osa maailman naisista elää. Jotkut naiset elävät jatkuvasti olosuhteissa, joissa raiskataan, alistetaan eikä tunnusteta naiselle ihmisoikeuksia. Joissakin maissa nainen ei saa ajaa autoa, ei saa äänestää ei saa tehdä monia muitakaan asioita, jotka meille täällä Euroopassa ovat ihan itsestäänselvyyksiä. Eivät ne ole aina täälläkään olleet itsestäänselvyyksiä, jos historiaa tarkastellaan taaksepäin.

Upeita valokuvia olet taas laittanut blogiisi.:) Iltakuvissa on oma kaunis tunnelmansa. Ensimmäinen kuva on suosikkini.

Tiina Linkama kirjoitti...

Valua Kuvasa on täysin oikeassa. Tätä taustaa vasten ymmärrän naisten päivän.

Totuus kuitenkin, varsinkin täällä Virossa on, että päivää vietetään "naista hemmottelemalla". Joka ikäänkuin sitten oikeuttaa seuraavat 364 päivää kohtelua toisen luokan kansalaisina.

No, ehkä nyt sanoin turhan kärjistäen. Mutta olisin iloinen jos naisten päivänä käsiteltäisiin lehdissä ja mediassa naisten asemaa ja sen kehitystä, nostettaisiin esiin epäkohtia kuten vaikka samapalkkaisuuden toteutumattomuus yms.

Tällaista suklaarasia-ruusu-hömpötystä en tarvitse. Sitä varten on, ken haluaa, Valentiinen päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Itselleni "se" ravintola Tartossa käydessä on La Dolce Vita <3 Italialainen ruoka on lähellä sydäntä ja tuolla sen tekeminen ihan osataan. Tallinnassa suuntaan Controventoon.

Tiina Linkama kirjoitti...

Anonyymi (olisi muuten kiva jos sinulla olisi nimi tai nimimerkki) - La Dolce Vita on hyvä italialainen ravintola, mutta suosittelen joskus koittamaan tien toisella puolella olevaa Italiaa. Sijaitsee toisessa kerroksessa, joten ei näy samalla tavalla kadulle kuin La Dolce Vita. Italia on valittu aika ajoin koko Viron parhaimpien ravintoloiden listaan, ellei ihan TOP 10:een, ellen ihan väärin muista.