lauantai 5. helmikuuta 2011

Lisää kukka-aiheita

EIlisen ruusukuvauksen jälkeen silmäni tarttui yli vuoden vanhaan kuivuneeseen amarylliksenoksaan, joka on nököttänyt jääkaapin päällä.

Kokeilin mitä siitä lähtisi irti tyyliin still life.

Ja lähtihän siitä:Nyt vanha raakki on palvellut koko ikänsä ja joutaa roskiin.

Kokeilin vielä kuvata kuivuneita ruusuja valoa vasten, samaan tapaan kuin amaryllistä, mutta efekti ei ollut yhtä huisa kuin kuivan amarylliksen kohdalla:


10 kommenttia:

Virpi-Ilona Hongisto kirjoitti...

Aikas hienoja kuvia saa lakastuneistakin kukista!

Virpi-Ilona Hongisto kirjoitti...

Aikas hienoja kuvia saa lakastuneistakin kukista!

Tiina Linkama kirjoitti...

Eikö vaan Ilona! Itse ihan riemastuin kun huomasin miten periaatteessa täysin väritön ja ruppana kukka puhkeaa eloon, kun se saa valoa, joka siivilöityy sen lehtien läpi.

isopeikko kirjoitti...

Hianosti irroitettu taustastaan :) Ja valaistu :)

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos isopeikko.

(Taustatietona, että photoshoppia on todella vähän tarvittu näihin, ainoastaan hieman levels-tasoa joutui säätämään. Eli näitä ei ole irrotettu taustastaan keinotekoisesti, eikä näitä ole edes valaistu keinotekoisesti, paitsi viimeistä ruusukuvaa hieman taskulampulla yhteen lehteen. Kuvasin kuivuneet kukat parvekkeen ikkunaa vasten, siitä valo joka siis on luonnonvaloa.)

Unknown kirjoitti...

Kukka näyttää kun olisi sellaista tietynlaista paperia, johon aikoinaan käärittiin lahjat (krepp-paber viroksi, mikä suomeksi?). Hienot värit!

Marjattah kirjoitti...

Aivan upeita kuvia!
Puutarhaharrastajana tunnen toisinaan uupumusta loisteliaisiin kukkakuviin, jotka täyttävät minun ja muiden galleriat...

Lakastuminen aiheena vaatiikin taitoa ja hyvät työkalut.
Ettei kuva näyttäisi lakastuneelta :)

Tiina Linkama kirjoitti...

Kersten - luulen että tarkoitat kreppipaperia, eli sellaista rytyssä olevaa paperia.

Marjattah - samoilla linjoilla minäkin. Luonnon ihana runsaus, kukkaloisto on ainutlaatuisen upeaa, mutta niitä kuvia on myös maailma niin täysi, että alkavat usein muistuttaa toinen toistaan.

kipi kirjoitti...

Tästä postauksesta kolmas kuva ylhäältä on mielestäni upein! Voisi olla vaikka painettuna kankaaseen. Ihan vain vinkkinä. :)

Vallaton kirjoitti...

Ihan totta, että ne loisteliaat kukkakuvat jo vähän uuvuttavat. Näissä kuvissa oli jotenkin tuoretta raikkautta, oikeesti. Tykkään.