tiistai 15. helmikuuta 2011

Kylmää ja kirkasta

Ensi viikonloppuna hiihdetään Tarton maratoni, ja nyt ihmetellään ilmoja. Yhtenä vuotena maratoni peruttiin lumen vähyyden vuoksi. Tänä vuonna siitä ei ole huolta, lunta tosiaan on. Ja on. Ja on.

Mutta nyt vaivoinamme on poikkeuksellisen kylmä kausi. Tänä aamuna herätessä näytti mittari -26c astetta. Brrrr.

Eilinen iltakin meni pakkasen kanssa taistellessa. Muistattehan miten mielessäni maalailin ruusu-kynttilä-illallista Valentinenpäivän henkeen? No eipä tullut.

Kimmo lähti illan tullen Latten kanssa ajelulle, tarkoituksena tehdä ensin lyhyehkö mutta rivakka kävelylenkki Pyhäjärven ympäristössä ja sitten käydä kaupassa. Matkalla auton paisuntasäiliö hajosi. Moottorin lämpötilamittari paukahti punaiselle ja autossa alkoi haista kummalliselta. Auto parkkiin Konsumin (ruokakauppa) eteen ja kansi ylös. Kuuma geysir höyryää neljästä reiästä paisuntasäiliöstä. Se siitä autosta.

Kimmo ja Latte kävelevät sitten kaupalta kotio.

On aika ottaa käyttöön minun autoni, punainen ranskatar. Joka on vedellyt viime viikot kauneusunia toisen autotallimme sisäänajoportilla.


Ilta oli jo pitkällä kun auto lopulta irtosi hangesta. Laita siinä sitten enää mitään kynttiläillallista.

Tänään olisi tarkoitus lähteä pikipäin Tarttoon. Minä käyn näyttämässä kipeää takatassuani lekurille. Sitten kipinkapin ruokakauppoihin ja sitten kotiin vastaanottamaan vieraita.

Ei kauheasti inspiroi ulos lähteminen. Kaunista on mutta KYLMÄÄ!

Ei sitten muuta, jäähtynein aivoin ei synny suurta kirjallisuutta.

PS.Jälkikirjoitus tunnin kuluttua. Hetki sitten napsahti terassin oven metallikahva poikki, kun Maailman Vahvin Nalle alias Kimmo väänsi ovea kiinni. Jäljelle jäi vain muutama senttiä pitkä nysä kahvaa. Nyt ei sitten ovi aukea eikä sulkeudu kuin kovalla manööverillä joidenkin pihtien avulla. -- Pieniä juttuja, mutta AAARRGH, niin ärsyttäviä.

Lähden savuamaan kiukkua nyt Tarttoon. Moi.

9 kommenttia:

Katjusha kirjoitti...

Hrrrr, sielläpä mennään sitten samoissa lukemissa kuin täällä etelä-pohjanmaallakin.En jaksaisi tätä kylmyyttä enää, ihan kuin se veisi kaikki energiat ja toivon koko ajan sitä ihmettä, että joku säätäisi lain ettei töihin tarvitse lähteä.
Säälittää myös tuo autoparka jota täytyy ulkoiluttaa vaikkei se kauheesti tahtoisi. Vielä se on pitänyt tiellä, mutta natisee ja on niin raukka kankea. Tulisi jo se oikea kevät kun vesi tippuu räystäistä!

Mannu kirjoitti...

Kumma, että teilläpäinkin niin kylmää? Kuitenki olette etelämpänä ko me täällä Kokkolassa. Täällä on kans ihan tolkuttoman kylmää! Auton mittari näytti eilen aamulla mettätaipaleella -37 astetta.. En tiijä, oliko mittariki jäätynyt...Miksei ole pakkasrajaa, jonka ylittyessä EI tarvi käynnistää autoa ja lähteä töihin?? Miksi en nuorena hakeutunut töihin Arizonaan??

Tiina Linkama kirjoitti...

Katjusha ja Mannu - lämpötila on päivän mittaan noussut jo -13 asteeseen, että keväthän tässä jo tulossa. :)

Otepää on sen verran korkealla, että meillä on aina kylmempää kuin vaikkapa Tartossa. Siksi olemmekin Viron talvipääkaupunki, jossa järjestetään näitä hiihtokisoja monen moisia.

marja p kirjoitti...

Sääkatsaus myös Karkkilasta! Aamulla oli -22 astetta ja päivällä laski n 10:n asteeseen. Vihdissä, n. 15 km päässä oli aamulla yli 30 pakkasastetta! Saisivat nämä arktiset olot jo helpottaa, mutta lähipäiviksikin on luvassa kovia yöpakkasia, päivällä vähemmän, mutta kylmä tuuli hyydyttää ulkona liikkumisen halut. Lapsilla on lisäksi ensi viikolla hiihtolomat täällä etelässä, joten olisi kiva heidän ulkonaliikkumisensa kannalta, että vähän lauhtuisi! Koettakaa kestää!!

Sylvia kirjoitti...

No kylläpä on kylmää!!
Ja sitten mua hirnutti se kipeä takatassusi vaikka ei pitäisi!! Sinunko, siis?? Vai meinaatko kuitenkin Lattea?? :-)

No, kyllä se suvi vielä tänä vuonnakin tulee, koetahan kestää!!

Tiina Linkama kirjoitti...

Minun takatassuni.

(Pitäisiköhän harrastaa enemmän ihmiskontakteja?) :)

Unknown kirjoitti...

Pakkaset on tosi kauniita ja kivoja.... sisätilosta katsottuna.

Täällä Vantaalla näytti juuri -11 astetta, eli ei kauhean kylmää. Mutta pienen iltalenkin tehtyäni epäilen, että mittari oli väärässä, tuntui kyllä ainakin viisi astetta kylmemmältä.

Maikku kirjoitti...

Tarton hiihdot onnistuu ja tulee ennätysaikoja,kun on pakko hiihtää kovaa koska on niin kylmä, jos paikoilleen jääp taikka sipsuttaa, huonosti käy! Eivät kait hiihtele jos on yli-20 pakkasta...;/..!???

aimarii kirjoitti...

Huh, on vastustanut, kuin sähkömiehellä ikään.
Pakaksia on pidellyt täällä meilläkin. Aamuisin noin 27-29, ei mennyt -30 rikki. Meidän mökkimaisemissa oli kuulema -35 astetta.
Nää kuuluu talveen.