lauantai 12. helmikuuta 2011

Kultakalaa on taas jahdattu

Tänään pidettiin jälleen Pyhäjärven jäällä Kuldkala-pilkkikisa, johon osallistui aiempien vuosien tapaan tuhatmäärin ihmisiä. Noin silmämääräisesti arvelisin kuitenkin, että tänä vuonna osallistujia oli himpun verran vähemmän kuin aiempina kahtena viime vuotena.

Ilma ei luvannut kamalan hyvää - vielä edellisiltana tuli lunta jälleen roppakaupalla, mutta varsinaisena kisapäivänä eli tänään tuiskutti vain ajoittain. Tärkeämpää oli tuulettomuus, ja niinpä minäkin jaksoin keikkua jäällä parisen tuntia vaikka lämpötila olikin -10 - -12 asteen hujakoilla.

Tässä hieman kuvasatoa kisasta, jossa pääasia on hauskan pito. Kalansaaliit tulevat vasta toissijaisena, ainakin useimmille osallistujille.

Lumiselle jäälle oli kokoontunut tuhatmäärin ihmisiä


Rannan vesiliukumäki on muuttunut lumiliukumäeksi

Tarjolla on monenlaista, kuten vaikka paahdettuja pähkinöitä ja tikkunekkoja


Ja tunnelma on korkealla
´


Tyylejä on monia, niin kalastuksessa kuin asustuksessa


Tyylinäyte pilkkimiseen
Bändi viihdyttää väkeä - Sepo Seeman, Virossa tunnettu näyttelijä, antaa parastaan
Ja väki viihtyy.


Juontaja Vladislav Korzets esittelee järvestä noussutta ahventa


Vielä näkymää järvelle päivän jo alkaessa mennä mailleen.


4 kommenttia:

Lastu kirjoitti...

Minä, joka olen istunut tänä talvena pilkillä tunnin jos toisenkin (saamatta sintin sinttiä saati suurempaa), nautin näistä kuvista, saaliista, tunnelmista.

Sylvia kirjoitti...

Ja kansaa on enemmän kuin kaloja... :-)

aimarii kirjoitti...

Mannaa on kuvat minullekin. Odotan keväthankia ja pilkillemenoa. On se niin nautinto kököttää avannon reunalla ja nyppiä.

Amalia kirjoitti...

Miten tuntuu, että kaikki muut osaa ottaa ilon irti elämästä, paits suomalaiset. Ainakin viinaa pitäis olla paljon, että onnistuis.