perjantai 27. marraskuuta 2009

Otepäällä asuva suomalainen matkailualan yrittäjä

Se olen minä. Juu.

Ja tällä epiteetillä esiinnyin kuulemma tämän aamun Hesarissa, artikkelissa joka käsitteli Vironautti-sivuja.

Sain aamulla asiasta viestiä sähköpostiin ja pienen lainauksen jutusta. Vaan mielelläni olisin lukenut koko jutun samoin tein. Yritin ensin saada paria skannerin omistavaa kaveria lähettämään skannatun jutun minulle sähköpostissa, vaan toinen oli maalla ja toinen koulutuksessa. Sain myös ystävällisen vinkin tilata artikkeli Hesarin arkistosta.

Sanoista tekoihin -- yritin tilata Hesarilta lukuaikaa, mutta näköjään se on mahdollista vain mikäli omaa suomalaisen postiosoitteen. Yritin uudelleen ja käytin rekisteröinnissä suomalaista kotiosoitettamme ja sain viestin että olen jo rekisteröitynyt Hesariin kyseisellä käyttäjänimellä.

Höh. Koskakohan, mietin, mutta sitten  muistin, että osallistuin IS:n valokuvakisaan joskus taannoin ja tällöin olin ilmeisesti konserniin rekisteröitynyt. Mutta millä salasanalla?

Seuraavaksi siis tilaamaan Hesarilta uudelleen sanasanaa... jota vieläkin odotan. Huh. Tässä on jo tuhrautunut tunti voidakseni lukea yhtä artikkelia.

Mutta mitäpä sitä ihminen ei tekisi saadakseen tietää mitä hänestä kerrotaan Suomen suurimmassa päivälehdessä! Ilmeisesti ihan hyvää vaan, olin ymmärtäväni saamastani pienestä juttukatkelmasta.

Kyse on joka tapauksessa artikkelista joka käsittelee Vironautti-sivuja, joista minä kirjoitin muutama päivä takaperin tänne blogiinkin ja joilla olen viime päivinä ollut suhteellisen aktiivinen. Sillä minusta Vironautista voisi muodostua jotain merkittävää ja tärkeää, jos se saa kunnon sisältöä. Eli olen kirjoitellut sinne muutamaisen blogikirjoituksen + perustanut kolme ryhmää tasapainottaakseni Tallinnan painopistettä. Ryhmät ovat: Eksoottinen Etelä-Viro, Tunnelmallinen Tarto ja Haapsalu.

Mutta Hesarin artikkeliin palatakseni. Kerron lisää, kun tiedän mitä lehdessä minusta ja Vironautista kirjoitettiin. Jos jossain vaiheessa saisin sen salasanankin sieltä Hesarista.

Jatketaan tutkimuksia.

Terveisin

 Teidän Otepäällä asuva suomalainen matkailualan yrittäjä

-----

Koputtavalle avataan ja euron maksavalle annetaan koko päivän Hesari luettavaksi. Eli sain luetuksi jutun. En uskalla sitä tänne kokonaisuudessaan kopioida, jotten epähuomiossa riko lakia ja järjestystä ja tekijänoikeuksia.

Mutta hyvä juttu se oli, niin Vironautin kuin Villa Ottiliankin kannalta. Jutussa mainittiin että aktiivisimmilla kirjoittajilla, joista toinen oli siis tuo Otepäällä asuva suomalainen matkailualan yrittäjä, toinen taas SOKOS Viru-hotellin ihmisiä, on kirjoittamiseen omat intressinsä, mutta että se ei menoa haittaa.  Lyhyt lainaus: "Se ei kuitenkaan haittaa: kirjoitukset ovat eläviä ja asiantuntevia, ja kaksikolla on taatusti kirjoittamiseen suurempi motivaatio kuin reissusta palanneella tavallisella matkailijalla."

Ja tottahan se on, että kuka sen kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse. Ja myös: olen kirjoittanut Vironauttiin paljon paljon muutakin kuin vain juttuja Otepäästä. On juttua Haapsalusta, Tartosta, Peipsistä, Räpinasta -- eli samoja tai lähekkäisiä juttuja, joita olen tänne blogiinkin laittanut. Niiden uskon ajavan enemmän Viron matkailun etua kuin Villa Ottilian etua. Vaikka en panisi pahakseni, jos ne toisivat samalla matkailijavirtoja tännekin päin. Heh.

----

Ja jatkan vielä pienen pätkän tätä juttua. Olisiko joku niin kiltti ja kertoisi, että missä tarkalleen Hesaria tämä Vironautti-juttu oli? Matkailusivuilla vai jossain muualla? Sitä kun en näe Digihesarista.

11 kommenttia:

Onukoo kirjoitti...

Juttu on sivulla D2 eli Hesarin viimeinen pala. D on nykyisin MATKA, C kulttuuri ja B ulkomaat ja A arvatenkin kotimaa.

Tiina Linkama kirjoitti...

Kiitos!

Mikäs fiilis Onukoolle jäi jutusta?

Marjattah kirjoitti...

Mukava nähdä mitä juttu vaikuttaa kävijämääriin. Jäin ihmettelemään, että meinaako foorumi lakata toimimasta marraskuun jälkeen? Ei kai sentään? Eräitä aktiivisia kirjoittajia, kuten yrittäjää Otepäällä, kehuttiin kovasti :)
Digilehden juttuja voi näköjään tulostaa. Ja jos et kerro kellekään: kuvankaappauksella voi kopsata tekstinpätkiä.

Sylvia kirjoitti...

No kaapatkaapas se teksti tännekin, olisi kiva lukea. Hesaria kun en taatusti saa käsiini täällä!

Outi kirjoitti...

Naureskeltiin sitä tänään Comon kanssa: Mahtaakohan Tinde tuntea sen ahkerasti kirjoittelevan suomalaisen matkailuyrittäjän Otepäältä?

Tiina Linkama kirjoitti...

Koko juttu löytyy Vironauttien sivulta, menkää sinne!

http://www.vironautti.fi

Ja siellä voitte etsiskellä juttuja Virosta, vinkkejä sieltä ja täältä - ehkä huomaatte, että blogeissa on juttua enemmänkin.

Käykää ihmeessä tutustumassa

Tiina Linkama kirjoitti...

Mutta missä odottavat Nimimerkki Outin tilaukset? Ottilia Visions - kuvagalleria ei liene hänelle enää uusi tuttavuus?

Mikä voisi olla Hienolle espoolaiselle Rouvalle parempi joululahjojen ostopaikka kuin helppo, yksilöllinen valokuvagalleria, josta hän pystyy valitsemaan varmalla maullaan juuri ne kuvat, jotka häntä koskettavat.

Outi kirjoitti...

Kyllä kyllä. Hieno rouva ilman muuta arvostaa valokuvataidetta ja totta kai on tutustunut tarjontaan ja toteaa että ahkeran suomalaisen matkailuyrittäjän kuvat ovat juuri niin hienoja kuin arvelikin - ja mahdollisesti päätyy vielä ostajaksikin.

marja p kirjoitti...

Autenttinen lehtileike lähti kohti Villa Ottiliaa lauantaina (siis käytännössä maanantaina). Leikkeessä lukee myös mistä osasta lehteä se on saksittu, eli siis sieltä missä Onukoo sanoikin sen olevan! Uskon jutun olevan apuna otepääläisen yrittäjän markkinoinnissa, kiitos hyvän ilmaisutaidon ja ovelan piilomainonnan osaamisessa.

Anonyymi kirjoitti...

T:lle luin ko. jutun ja sitten kihiteltiin "että kukakohan tämä aktiivinen yrittäjä oikein voisi olla" =).
Juttu jäi meille positiivinen kuva.
T. Tomsku

Anonyymi kirjoitti...

Siis jutusta....
Alkaa tämä pimeys vaivaamaan täälläkin.