tiistai 24. marraskuuta 2009

Mikä ihmeen Vironautti?

Astronautin me tiedämme. Ja kosmonautin ja taigonautin (vai onko se taikonautti) tunnemme myös. Mutta mikä ihme on vironautti?

No, sehän on tietenkin ihminen, joka nauttii Virosta!  Ja se on myös samannimisen Viro-aiheisen foorumin nimi. Löytyy tällaisesta linkistä: http://www.vironautti.fi/

Sivuston on perustanut täkäläinen turisminedistämiskeskus eli EAS. Se on vielä nuori ja hakee muotoaan. Joko se lähtee uljaaseen lentoon tai lässähtää. Riippuu ihan siitä, miten ihmiset ottavat sen vastaan.

Minä soisin Vironautille pitkää ikää ja aktiivista sellaista. Sillä sinne on kerätty ja keräytyy ns. yksien kansien väliin paljon tärkeää Viro-tietoutta. Vironautista löytää vinkkejä siitä minne mennä, missä syödä, missä shopata. Siellä on oma blogi-osastonsa, jonne allekirjoittanutkin on jo muutamaisen kirjoituksen laittanut.

Nyt sivut painottuvat Tallinnaan, joka tietenkin suomalaisille matkailijoille onkin tutuin matkailukohde. Mutta lupaan tehdä oman osani siinä, että myös Etelä-Viro saa jatkossa lisähuomiota.

Mutta nyt tarvitaan siis aktiivisia nauttijoita. Jos Viro-asiat kiinnostavat, niin sinne vaan kipinkapin kirjautumaan! Ja sitten Vironauttina taivaalle lentelemään. Suosittelen!

6 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Taidan mennä Vironauttia tutkailemaan.

Tiina Linkama kirjoitti...

Ja mennessäsi sinne huomaa, että olen tänään ollut puuhakas. Perustin Vironauttiin kaksi uutta ryhmää, toisen Etelä-Virolle, toisen Tartolle.

Sinne vaan kaikki siis mukaan ja ryhmiin ilmoittautumaan.

Tällä hetkellä Vironautti tosiaan on vielä ihan lapsen kengissä. Huomasin että tänään sinne rekisteröityi mm. nimimerkki Kari.

Näitä foorumeita ei ole paljoakaan, minne ensimmäiset voivat rekisteröityä puhtaasti etunimellä. Yleensähän foorumeilla on se ongelma, että pitää löytää nimimerkki, jota kukaan ei ole ehtinyt vielä varata.

No, minä ja Kimmo olemme siellä ihan omilla nimillämme.

Jään odottamaan keitä saan mukaani uusiin ryhmiini.

Tämä on ihan oikeasti aika kiva juttu, tämä vironauttina taivaalla liitely.

Mukaan, mukaan!

Vesa Hytönen kirjoitti...

Varsinainen tietokoneeni meni rikki ja jouduin kaivamaan vanhan, mutta toimivan koneen komeron pohjalta. Tässä koneen on käyttöjärjestelmänä Windows 2000 Pro ja selaimena sen vuoksi IE6.
Kun yritän avata Vironautti-sivustot, niin selain kivettyy ja Task manager nayttää että prosessorin käyttö on täydet 100 prosenttia. Sen jälkeen tulee ilmoitus, että selain ei vastaa. Hankala tilanne, mutta sama vaiva on ilmeisesti muutamalla muullakin, samanlainen kokoonpano on kuulemma vielä joka viidennellä käyttäjällä.

En saa näkyviin edes sivuston yhteystietoja että voisin tehdä ilmoituksen webmasterille.

Tiina Linkama kirjoitti...

Laitan eteenpäin tietoa Vironauttiin.

Kimmo vinkkaa, että koska IE6 on kaikkien aikojen huonoin selain, joka ei tue mitään standardeja, kannattaisi vaihtaa esim. Firefoxiin, joka pitäisi toimia Windows 2000 Pro:ssa.

Unknown kirjoitti...

Ilmeisesti Vironautti-sivusto ei oikein lähtenyt lentoon. Itsekin olin unohtanut koko jutun, kunnes joku Anne Desmond lähetti sivuston kautta heikohkolla suomen kielellä viestin sähköpostilaatikkooni.

Ja Tiina, näiden kommenttien viimeisellä rivillä on näköjään kellonaika, milloin se on lisätty. Olisiko mahdollista saada siihen päivämäärä ja nimenomaan täydellisenä, vuosilukuineen?

Tiina Linkama kirjoitti...

Moi Vesa, näin on että Vironautti nuukahti, mikä on sääli.

Kommentointiin, valitettavasti en osaa enkä taida pystyäkään vaikuttamaan siihen miten kommentit päivitetään postauksiin. Toisin sanoen, kello annetaan ylhäältä, vaan ei päivää eikä vuotta. Mikä tietenkin on tyhmää. Ketä kiinnostaa kellonaika jonkun aiemman jutun yhteydessä!?