lauantai 28. helmikuuta 2009

APPI APPI

APPI APPI teki mieleni huutaa aamulla kun ensimmäisen kerran kurkkasin ikkunasta ulos. (Ja nyt en haikaillut Kimmon isän perään. Selvityksenä seuraa päivän kieli-isku: kun tarvitsetta Virossa apua, kannattaa kutsua appea apuun.)

Yöllä alkanut pieni tuiskutus oli nukahtamisemme jälkeen pistänyt päälle ison vaihteen. Kaikki on taas valkoisena, ei niin että täällä olisi musta maa vielä paistanutkaan. Mutta kun sanon että kaikki oli valkoisena, tarkoittaa se, että naapurin talo oli lähes kadonnut lumipyryyn, teistä ei ollut tietoakaan, ovet pihalle eivät aukea kuin väkivaltaisen ryntäyksen jälkeen, ja silloinkin vain muuutaman kymmenen senttiä, pihaportit ovat peittyneet lumeen...Ja tietenkin on lauantai! Jolloin Otepään teiden kunnosta vastaava Valga teed ja niiden lumensiirtokalusto ovat, jos mahdollista, entistä tavoittamattomampia. Joku ehkä muistaa kirjoitukseni viime kuulta, jossa kerroin puhelinkeskusteluistani Herra Hmph'n kanssa Valga teed-yrityksestä. Otsikkona taisi olla Kärttyinen miljonääri.

Pienet tuijat ovat nyt lumen paljoudesta kuka mitenkin nurin narin ja oksat maahan painuneena. Pitäisi mennä niistä raskas lumi ravistelemaan, vaan tarvitsen perhokalastajan saappaat tai lumikengät päästäkseni niiden luon kastumatta.

Huokaus. On se niin kivaa kun maas on hanki ja järvi jäässä ja silmä sammunut auringon.

Tekisi mieli sammuttaa omakin silmä tai kaksi, vetää peitto korville ja karhun tavoin odottaa että kevät saapuu ja hoitelee lumen -- nopeammin sekin luultavasti käy kuin houkutella Valga teed paikalle.

Raportoin lisää jos en lopullisesti peity lumeen...

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sen jälkeen, kun olet käynyt tekemässä enkelin kuvia lumeen. Voisit vastata haasteeseen blogissani :)

Inkivääri kirjoitti...

No hui, teillähän on lunta enemmän kuin meillä - muista jättää lumiluolaasi happireikä;)

Tiina Linkama kirjoitti...

Vallattoman haasteeseen vastattu.

Inkin vinkki perin varteenotettava.

Sylvia kirjoitti...

"Kun mahas on halki ja järki jäässä ja silmä samea aivan on"...
Eli pahemminkin olis voinut olla :-)

Mutta hyvät hyttyset sentään! En ole tuollaista lumimäärää nähnyt kuin kuvissa.... tai joo, vuonna -97 luulisin se oli, kun saimme jostain luonnon oikusta koko Ruotsin lumet niskaamme kerralla täällä Länsirannikolla! 1,5 m muutamassa tunnissa! Kaikkien aikojen ennätys, mutta myös sulaminen oli varmasti kaikkien aikojen ennätys, koska se määrä lähti jo seuraavana päivänä.

Sylvia kirjoitti...

Ja taas taisi pitkä vuodatukseni kadota????

Tiina Linkama kirjoitti...

Taisi löytyä edellinenkin Sylvian kommentti? - Olin nukkumassa hetken, kipeä kun olen.

Mutta nyt siis kaikki hyvin?

Marjattah kirjoitti...

Mikähän siinä,että helmikuussa lumi ihastuttaa, mutta maaliskuussa rupee vihastuttamaan...Tuijat muuten ovat hämmästyttävän sitkeitä ja ponnahtavat piankin oikeaan asentoon. Toisin kuin marjakuuset. Yhden menetin, kun se halkesi kahtia lumen painosta.

(Tuota.., tyhmä minä ei nyt millään hoksaa, kuka se appi on jos ei Kimmosn isä?)

Tiina Linkama kirjoitti...

Appi = apua viroksi.

Yritin vähän niinko vitsinpoikasta vääntää kun sanoin että kun täällä tarvitaan apua, kutsutaan appea.

Katsopa valokuvaa jutusta Hinnat laskevat. Siinä on Ülikooli kohvikun mainos jossa lukee, muistaakseni:

Majanduslangus? APPI!

eli: Lama? APUA!

Marjattah kirjoitti...

Kiitos Tiina rautalangasta. Luulin että appi=huoltomies ;-)