sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Baltian (ja Fennoskandian) viisain mies

Äitini aikanaan ihmetteli - selkeä pilke silmäkulmassaan -  miten juuri hänelle sattuikin maailman kaksi kauneinta ja viisainta lasta. Varsinkin kun vertasi jälkikasvuaan naapurien karmeisiin kersoihin.

Minä taas jaksan ihmetellä, että miten osasinkin vannoa vihkivalan Baltian Viisaimman Miehen kanssa. Jonka viisaus valaisee niin arkeamme kuin juhlaamme.

Kyllähän minä jo avioliiton alkuvuosina sain vihjeitä siitä millaisen suuren ajattelijan kanssa olen avioitunut:Ja sama trendi on jatkunut. Päivä päivältä, vuosi vuodelta olen saanut ihailla miehen leikkaavaa lanttua. En siis turhaan ole nimennyt häntä vuosien saatossa Baltian Viisaimmaksi Mieheksi, tuttavien kesken BVM vaan.

Turhaan olen yrittänyt aika ajoin kalisuttaa tylsää sapeliani miehen partaveitsen terävää samuraimiekkaa vasten.  Mutta täytyyhän se minullakin olla ajankuluni.

Tänään, istuessani tietokoneellani ja koneeni yli omalla koneellaan istuvaa Kimmoa vilkaistessani panin merkille, että miehen kasvoissa on jotain uutta. Epämääräisiä sinne tänne sojottavia karvoja ylähuulen päällä.

"Oletko alkanut kasvattaa viiksiä?" kysyin. Mies myönsi näin olevan. Tämä täytyy kuvata, minä riemastuin ja otin kameran esille kuvatakseni kasvuprosessin ensi hetkiä. Ja sain kuvan vain irvistävästä, kieltään näyttävästä miehestä.

Kuvaa myöhemmin katsottuani ymmärsin, että kuva muistuttaa erehdyttävästi yhtä valokuvahistorian tunnetuinta kuvaa eräästä toisesta suuresta ajattelijasta. Vai mitä sanotte?!!!


Kaksi suurta ajattelijaa - yhdennäköisyys on ilmeinen.

Nalja nalja, sanoisi virolainen. Eli vitsi vitsi.

Sillä juuri kun olin päässyt hieman vinoilemasta miehen nerokkaalle idealle, yhdestä monista, sain ihan oikean aidon todistuksen siitä, että en minä sittenkään ole penaalin tylsimmän kynän kanssa naimisissa. Vaikkei tuo viiksien kasvatus ehkä olekaan niitä kaikkein kirkkaimpia ideoita, mitä mies on viime aikoina saanut.

Tänään julkaisi amerikkalainen sosiaalisen median guru, Mark Schaefer netissä haastattelun, joka tehtiin viikko sitten Tallinnassa, kun Mark tapasi Kimmon lyhykäisesti lomamatkallaan. Miehet ovat olleet ystäviä Twitterissä ja tehneet joitain yhteisiä työjuttujakin. Ja tavanneet siis blogien ja Twitterin kautta. Ja pari viikkoa sitten ihan in real life.

Tämä Mark Schaefer ei ole ihan mitätön tekijä näissä kuvioissa. Schafer on USA:n sosiaalisen median pioneereja ja julkaissut kirjan Twitterin soveltamisesta markkinointiin. Hänellä on Twitterissä lähes 25 000 seuraajaa ja hänen bloginsa {grow} on amerikkalaisen markkinointiaikakauslehden Advertising Agen listalla 48:nneksi suosituin.

Haastattelussa Kimmo kertoo omia ajatuksiaan sosiaalisesta mediasta, facebookista, Twitteristä ja blogistaniasta. Ja ja niiden erikoispiirteistä kaupallisissa sovellutuksissa niin Suomessa kuin Virossa.

Ken haluaa katsoa Baltian - ja näköjään Fennoskandian - viisainta miestä 12 minuutin ajan, pääsee tähän haastatteluun klikkaamalla: Mark Schaefer haastattelee Kimmoa.

Ja jos tämän bloggauksen alku oli kirjoitettu kieli poskessa, niin loppu ei ollut. Kimmo puhuu mielestäni ihan asiaa, mitä siitä ymmärrän. Minähän en bloggaa samalla kaupallisella intensiteetillä kuin Mark tai Kimmo tekevät, puhtaasti jo oman ammatinsa puolesta. Tässä videossa keskustelee kaksi markkinointimiestä sosiaalisesta mediasta kaupallisuuden näkövinkkelistä.

---

Jälkikirjoitus: Mark Schaefer kutsuu artikkelinsa otsikossa Viroa "developing country'ksi" eli kehitysmaaksi. Termi on Schaeferin, ei Kimmon. Tämä vain tiedoksi, ennenkuin virolaiset blogin lukijat alkavat kerätä kiviä, joilla Kimmoa kivittää.

Ei kommentteja: