sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Auta miestä, naista, sammakkoa mäessä - eli synttäritunnelmia

Syntymäpäiviä tänään vietetään, vaikka pienimuotoisesti.

Itse asiassa olin varma, että kahta varmaa synttärionnittelijaa lukuunottamatta päivä menee ohitse täysin huomaamatta. En antanut Kimmollekaan pienintäkään vinkkiä asiasta, mikä on tuhon tie. Näin on kokemus opettanut. Jos haluat että mies muistaa hääpäivän, syntymäpäivän tai naistenpäivän on paras alkaa tiputella vihjeitä pitkin edeltävää viikkoa.

Vaan vähänpä minä mistään tiesin.

Vietin ensinnäkin ensimmäistä facebook-synttäripäivääni. Ja kiitos facebookin oli postilaatikko heti aamusta iloisesti pullollaan onnitteluista. Ja pitkin päivää on niitä sadellut lisää. Vihdoinkin olen vakuuttunut siitä että facebookillakin on oma tärkeä tehtävänsä maailmassa - jos ei muuta, se auttaa muistamaan kaverien syntymäpäiviä.

Minä olen sillä lailla vähän hassu, että minusta on hirmu hauskaa juhlia synkkäreitä, ja olen ihan älyttömän onnellinen jos syntymäpäiväni muistetaan. Vaikka vastavuoroisesti olen itse aika heikko muistamaan toisten päiviä. Mistä olen ihan oikeasti nolo. Ehkä facebook auttaa minua jatkossa tässäkin!

Aamulla tuli siis facebookin ja sähköpostin kautta onnitteluja aivan uudella tavalla. Kännykkäänkin rapisi ilahduttavasti muistamisia. Ja postitse oli tullut jo muutama päivä sitten paketti Jaanalta, Turusta. Kaikista näistä muistamisista lämmin kiitos!

Mutta Kimmo ei muista. Eikä toinen vakkarionnittelija, ihana Marja P. joka ei koskaan unohda. Kimmoa en ihmettele, Marjaa kyllä.

Meillä on talossa asiakkaita ja huomasin aamiaista laittaessani että jugurtti on lopussa. Kimmo lähtee sitä ostamaan ennen kuin asiakkaat saapuvat aamiaispöytään. Hetken kuluttua mies palaa kaupasta jugurtti mukanaan. Ja kantaa samalla veikeä ilme kasvoillaan kahta syntymäpäiväkassia, isoa ja pientä. Pienessä on Kimmon muistaminen, isossa Marjan. Marja (ja miehensä Aatos) ei siis unohtanutkaan! Maailmankirjat eivät olekaan sekaisin!

Voi riemua! Voi kiitos!

Avaan paketit. Kimmon paketista löytyy ihastuttava kahvikuppi, jossa on Kihnun kansallispuvun värit. Jaanan postitse tulleesta paketista purkautuu aurinkoa useiden erilaisten auringonkukansiementen muodossa. Ja Marjan paketista löytyy tällaista:


Saku auttaa kaveria mäessä


Joskus sitä tarvitsee kaverilta apua.

Olen todella otettu tästä lahjasta ja sen symboliarvosta. Sillä juuri nyt tuntuu tästä pienestä Otepään sammakosta ajoittain hieman avuttomalta. Huvikumpu-projekti on vielä auki ja kesken. Ja kello käy.

Marjan ja Aatoksen paketin mukana tulee kortti:
Kiitos Marja kauniista ja rohkaisevista sanoista. Ja kiitos sammakosta, joka auttaa kaveria mäessä, ei sen alla.

Ja niinhän sinä ja Aatoskin teette - ettekä vain korulausein, vain teoin. Kiitos vielä näin julkisestikin avustanne Võsulla kuluneella viikolla, taas liikahti asiat pienen askeleen eteenpäin - tuli sänkyjä ja siistiä ja paikkoja korjaantui.

Vielä kerran haluan kiittää lämpimästi kaikkia muitakin onnittelijoita ja muistajia. Kiitos siitä, että päivästä, jonka piti olla ihan tavallinen, tulikin aika poikkeuksellinen.

8 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Enpä ollenkaan ihmettele, että tuo sammakkosymboli on parasta, mitä olet pitkään aikaan saanut! Tuosta tulee onnelliseksi joka kerta kaverukset nähdessä. Kortin toivotus on myös sydämestä.
Puolitutun toivotukset lahden takaa: jatka elämästä nauttimista, pysy terveenä, kaikkea hyvää Sinulle, rakkaallesi ja kotiyrityksellenne.

Helena kirjoitti...

Taas huomasit Tiina kuinka rakastettu olet ja onnen tyttö kun ympärilläsi on ystäviä, jotka todella välittävät. Laitoinkin jo tuonne Facebook´in onnittelut, mutta koskaan ei onnitteluja tule liikaa, joten ISO synttärirutistus LaPasta.

Ihania nuo sammakot, kai muistat mitä keräilen...;) Japanissa sammakko tuo onnea..Sitä sinulle toivotan niin projektissasi kuin elämässäsi yleensäkin.

Maris kirjoitti...

Hieno lahja :) Ja synttärionnittelut täältäkin!

emo kirjoitti...

Paljon Onnea Synttäripäivänä!

SusuPetal kirjoitti...

Aurinkoista syntymäpäivää!

Neili kirjoitti...

Onnittelut!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa syntymäpäivää Sinulle, Tiina!!

Terveisin

Jussi

aimarii kirjoitti...

Niin paljon onnea Tiina!Ihan kukkurasylillinen.
Myötäistä tuulta myös Võsuprojketille. Olen niin ajatuksin hengessä mukana.